![]() |
|
ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 256> |
Автор | ||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ne samo pod zakrila tuku i so OGROMNA POMOS NA ISTITE .......... no za zal , nekomu toa se uste ne mu e jasno pa i ponataka se obiduva da srusi zid ama so glava
![]() |
||
![]() |
||
ladyzaki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
|
mozebi trebase malku poveke da gi drzime na 'ogan' vo vrska so priznavanjeto na Kosovo da istraevme poveke za da izvleceme sto poveke beneficii za Makedonija.....
![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
toa e samo i edinstveno reziltat na poltronsko - marionetsko i servilno odnesuvanje na site koi e " kreiira " nadvoresnata politika na MKD ...... grupi na nepismeni i lakomi , podmitlivi i bez nikakvo cuvstvo za nacionalna svest i dobrobit na zemjata ....... LOPOVI ........ so eden zbor ........ servilnosta i poltronstvoto nikogas ne znacat i cekor napred ........... ednas sluga , zasekogas sluga .......
![]() |
||
![]() |
||
|
kje se nadovrzam na pogore napisanoto ......... mozebi ne trebase da gi drzime na ogan so priznavanjeto na nesto sto nikoj pameten ne bi go priznal ... trebase da imame i rezervna varijanta ...... RUSIJA i PRAVOSLAVNIOT SVET ................
|
||
![]() |
||
Polaris ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
|
Kakva vrska imas ti i Rusija,nikakva ili si od karpatite cim gi sakas tolku vatreno togas ajde sikter i ti cela Srbija tamu od kade sto ste dojdeni..
|
||
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
НЕ ЈА УПРОПАСТУВАЈТЕ ТЕМАТА!!!
Ова е последна опомена! Поэдрав Изменето од moira - 12.Декември.2008 во 16:34 |
||
![]() |
||
|
voopsto ne upropastuvam nikakva tema ... naprotiv ... samo iznesuvam svoi viduvanja i mislenja za pogresno vodenata nadvoresna politika na site prethodni pa i ovaa vlada na RM ....... a toa sto nekomu mu preci dokolku MAKEDONIJA zavzeme vo idnina poinakov stav i pobara nov sojuz , toa ne e pricina nekoj koj celo vreme propagira transferzali i sojuzi so ŠEJTANOT , da reagira na nacin na koj reagirase ... nekogo da isprakja zad karpatitete ...... potocno , nekoj koj e dojden kako naezda na skakulci na ovie prostori i nisto dobro ne donel so sebe tuku samo nazadija i destruktivizam so primitivizam od najvisok rang , isprakja nekogo zad karpatite , nekoj koj vo tekot na svojata istorija ostavil dlaboki tragi na poleto na civilizacijata , kultiurata , umetnosta , sportot i taka nataka ................ bilo da sme nie MAKEDONCITE , bilo da se srbite ...........i seto toa , i vo vremeto pred da bide staven pod 5 vekovno ropstvo i seto toa , i za vreme na 5 vekovno ropstvo od strana na bezbrojna tolpa na sljamot na covestvoto ......... komu najgolem izum mu se nalanite ......... nema leva i desna
![]() Изменето од miroslav_g8 - 12.Декември.2008 во 16:48 |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Tebe nikoj ne ti se obrati tuku na polaris, no ochigledno ja imash muvata na kapa!
|
||
![]() |
||
|
posle site peripetii i uceni koi ni se nametnuvaat , krajno vreme e MKD da se povlece od pregovorite ....... voopsto i nema potreba da se pregovara za nesto sto e NASE , Makedonsko ....... ZEMJA , IME I IDENTITET ..... slobodno treba da im kazeme na nasite " prijateli " kako evropski taka i na ovie vnatresnive , deka IMETO ne e i ne smee da bide predmet na pregovori i kompromisi .... vo slucaj da ne prifatat , ne grcistata tuku site ostanali pederi od nato bratijata , slobodno mozat da si gi soberat partalite i mars u PM ..... i da im se dade do znaenje deka povekje nema setanje na razno razni jebivetar vojski i vojnici so oruzje niz MAKEDONIJA ..... pa pravec istok .... ako ne drugo , barem po osnov na verata ..... kako sto vprocem pravat i onie drugite
![]() ![]() Изменето од miroslav_g8 - 12.Декември.2008 во 18:43 |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
pa se povlekovme...samo ne javno...
![]() |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Прво види кој е кој е Махмути и колку гласачи имаше на последните избори. Не е добро сите Албанци да ги ставаме во исти кош, а искрено да ти кажам што се однесува до името тие се многу повоздржани и поконструктивни отколку некој политичари од македонскиот блок. Тажно но вистинито. Изменето од kultuzin - 13.Декември.2008 во 11:58 |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Не треба да чекаме судот за правда во Хаг да донесе одлука, туку на сите сојузници кои бараат од нас војници и кои бараат ние да бидеме стабилни кога Косово ќе биде нестабилно, да им кажеме дека Грција ја признава Времената Спогодба и со неа е премостен проблемот на добрососедските односи, вели поранешниот министер за надворешни работи и главен и одговорен уредник на Форум, Слободан Чашуле.
„Всушност, Времената Спогодба е направена за да биде механизам на добрососедските односи, па ако е така и ако Грција ја прифаќа, а со нејзиниот однос кон нашата тужба, таа докажува дека ја прифаќа, тогаш ние треба едноставно по автоматизам да влеземе во НАТО“, изјави Слободан Чашуле, поранешен министер за надворешни работи. Македонија мора да оди на решавање на спорот со Грција и покрај тужбата во Хаг, смета првиот министер за надворешни работи и универзитетски професор Денко Малевски. Малевски: Поддршката на Европа и Америка треба да знаеме да ја цениме „Ние бараме правда во меѓународните односи, каде што најмалку ја има. Таа правда елементарна која ни ја дадоа, не поддржаа Европа и Америка, треба да знаеме да ја цениме и да ја вреднуваме. Не можеме од нив да бараме да одат контра нивните интереси“, вели Денко Малевски, прв министер за надворешни работи. И двајцата поранешни шефови на дипломатијата оценуваат дека постои опасност ситуацијата на Косово да влијае негативно и на Македонија. „Она што треба ние превентивно сега да го сториме е да спречиме таков еден модел на поделен суверенитет да се примени на Македонија“, вели Слободан Чашуле. „Затоа е многу важно Македонија да биде дел од тие НАТО и ЕУ структури, места кеде што во кризни ситуации се носат одлуки“, рече Малевски. |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Него мене ми е посебно интересен Денко Безименко...
Ако веќе ни дале поддршка Европа и САД, тогаш тоа значи дека ја поддржуваат и тужбата што ја поднесе Македонија во Хаг....тогаш како може ние да одиме контра нивните интереси, ако веќе така сметаат Европјаниве и овие од САД , дека ние одиме контра нивните интереси, тогаш тоа не е поддршка туку е ебење во здрав мозок ![]() Изменето од Vladimir88 - 13.Декември.2008 во 21:56 |
||
![]() |
||
|
ФЕР НАЦИИТЕ ВРШАТ ГЕНОЦИД ВРЗ СОСЕДИТЕ
Но, шегата настрана. Кампањата на петтата колона предводена од Б.Ц. со големата анационална војска рамномерно распоредена во медиумите, почнува да пречи. Не дека македонскиот народ ќе подлегне на таквата кампања. Во тоа никогаш не сум се сомневал. Но, луѓето со и малку национално чувство не можат да ги отворат медиумите од типовите како Б.Ц., Фрчимир трети мали, Андов безрбетниот, Денко мекотелниот (знам дека безрбетен и мекотелен е исто, ама да не ги повторувам истите презимиња, колку за уметнички впечаток) и целата таа тајфа придружувана во медиумите од Пушинела, па Борјанчето од Солуна града, па Шпицестиот, Васето на Грилакис итн., итн. Напорите што ги вложуваат да ни го променат идентитетот се натчовечки. Веројатно и платата за тоа е соодветна. И сите се повикуваат на нефер односот на Македонија. Сите си ја сакаат мајката им Грција и им се лутат на некои си политичари од Македонија, кои се, ете, комплетно нефер кон крајно фер соседот Грција. А тој сосед е толку фер што во 1948 г. го изврши првиот геноцид по Втората светска војна на територијата на Европа. И засега е убедливо најголем на територијата на Европа. Со амин, се разбира, на оросписки моралната Европа. Потоа, како фер сосед ни воведуваше ембарга каде ќе стигнеше и кога ќе стигнеше. Фер е кога нивните војници се закануваат дека ќе ни ги распараат стомаците, како во 1948 г. Фер е да ги газат со тенкови нивите на не-Грците во Грција кои се декларираат како Македонци итн. И имаат право петтоколонашите што бараат да бидеме фер. Зарем не е фер да нè тормозат и понижуваат кога им одиме на одмор или кога сакаме да патуваме низ таа земја? Да, да. Тоа е фер. Не е фер ли што си го сменивме знамето, Уставот, се откажавме од нашите сонародници, одбивме да се грижиме за се македонско. Да, Б.Ц. и тајфата апсолутно се во право. Не сме фер. Не требаа Б.Ц. и Фрчимир, под водството на Кирчо историчарот, да ни ги сменат само државните симболи, името и Уставот. Малку е тоа за фер државата Грција. Требаше да нè застанат на ѕид и да ги прашаат нашите фер соседи како сакаме да бидеме егзекутирани. Со к*ршум , со струја, со пендрек, со чекан, со отров. Значи, ако направевме така, навистина ќе бевме фер и навистина Грција ќе прифатеше дека сме Тунгузијци. И навистина, што му недостасува тоа на зборот Тунгузија? ШТО Е НАЦИЈА, А ШТО Е ПРОФЕСИЈА? Во суштина, петтоколонашката тајфа се обидува да ги замагли фактите за состојбата со преговорите кои отпочнаа пред повеќе од петнаесет години. Тоа, всушност, и не беа преговори туку национална срамота и капитулација. Кога има преговори за нешто, за што и да е, секогаш има трговија. Едниот дава еден артикал, другиот дава друг, прават размена и двајцата задоволни го продолжуваат бизнисот. Во цела оваа кампања сите свесно избегнуваат да кажат неколку факти од кои и на дете му е јасно што се случува: Македонија на својот фер сосед му даде невиден подарок. Се откажа од името, се откажа од знамето, се откажа од Уставот итн. Дали тоа беше дадено со мала помош на пријателите на Грција или не, сега повеќе не е важно. Народот беше во шок од независноста и ни на крај памет не очекуваше толку големо предавство. Што доби Македонија во замена за овој подарок? НИШТО!!! Се разбира, под услов да не се сметаат ембаргата и тормозењата кои потоа Грција ги спроведуваше. Некој да не им потшепнал дека сме мазохисти, па ете сега уживаме во понижувањата и ембаргата? Значи, основното правило во преговорите на тој начин е нарушено. Ние дадовме речиси сè, ни остана уште нашиот национален идентитет, а за возврат не добивме ништо. И сега, да ги запрашам петтоколонашите кои ја повикуваат Македонија на фер-плеј. Што е тоа што Грција ќе ја задоволи? Ниту еден петтоколонаш досега не излезе да каже што бара Грција. Затоа предлагам нашиот Б.Ц., кој повикува на фер, да се самопрогласи за преговарач, да појде кај другарчињата му во Грција, да ги праша што сакаат, да ни го соопшти тоа што Грција го сака. Потоа да ни соопшти дали го прифаќа грчкиот предлог и потоа да зборува кој е фер, а кој не е. Ако се потрошени средствата за кампањата која сега ја води по светот под мотото: “Македонија нефер држава на Балканот”, и по телефон може да ги праша што сакаат Данајците. Само да не заборави дека и тогаш ќе треба да се замислиме, бидејќи искуството на старите народи ни вели да се плашиме и кога Данајците подарок ни носат. Но, јас не верувам дури ни данајски подарок дека ќе ни дадат. Ама, ако нема ништо во рацете и нè повикува на фер, значи само едно: ослабување на позициите на државата Македонија. Но, тоа не е случај кај фер соседот. Во Грција се надминати партиските и идеолошките разлики кога треба да се казнува државата Македонија. Кај нас не се. Б.Ц. и тајфата се обидуваат, како и во претходниот период, да се вратат на власт со генерирање внатрешна нестабилност, замаглување на фактите и ослабување на националните интереси на државата. Турнејата организирана за да се даваат изјави со кои се укажува на нефер Македонија се само во грчки интерес. Затоа ми се чини како петтоколонашите да сметаат дека само со уривање на националните интереси ќе дојдат до власт. Така сметаа и Петен и Квислинг и сличните. Затоа и историјата ги памети како петта колона. И на крајот, да бидеме начисто. Грција никогаш нема да прифати каков и да е компромис со Македонија во кој би се зачувал македонскиот национален идентитет. Прифаќањето таков компромис би значело дека во некој историски момент некој од нив, од Грците, ќе побара извинување за геноцидот од 1948 г. А тоа ни Грција ни Европа не можат да си го дозволат и затоа не треба да негуваме илузии и да подлегнуваме на гнасната петтоколонашка пропаганда. Македонија, сите нејзини граѓани, се пример за крвавиот Балкан. Дури ни вешто фингираната војна меѓу етничките заедници не донесе резултати какви што се очекуваа. Затоа што, народите на овие простори научиле заедно да го делат и злото и доброто. Особено кога доаѓа злото, од сосед како оној од југ. И не заборавете на разликата меѓу Македонец и Грк. Македонец е национално чувство, Грк е професија. Што му фали на зборот Тунгузија и Тунгузијци?! Изменето од kultuzin - 13.Декември.2008 во 22:29 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6364656667 256> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |