IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Забава, разно, игри, интима
  Активни теми Активни теми RSS - ШТО СЛУШАТЕ ВО МОМЕНТОВ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ШТО СЛУШАТЕ ВО МОМЕНТОВ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 627628629630631 742>
Автор
Порака
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 11:11

Кирил Џајковски-Писмо

Интересна симбиоза на македонска Поезија со изворна македонска музика во Џајковски изведба, фасцинантно...

Еве го и текстот:

Do Kemal Ataturk
Nekade i nekogas

Pominaa tolku godini, a jas, ete, uste sekoj den cekam aber od tebe. Ako nekogas go dobies pismovo, seti se, vidi gi solzive na hartijava... Godinite si vrvat. Ovdeka se zboruva za tebe. Nesto se slucuva.

Ako gi citas ovie redovi dodeka ljubis nekoja druga zena, iskini go pismovo i prasaj ja nea dali veruva deka nekoja si Eleni Karinte od Bitola go poarcila cel zivot za eden covek so kogo bila samo eden den. Ako ja ljubis nea, kako sto jas te ljubam tebe, ne i kazuvaj nisto, neka bide srekna ako si i ti.

Ako, pak, uste ja pamtis devojkata od Balkanot i ne ljubis druga, znaj deka te cekam. Ke te cekam sekoj den, cel zivot... Znam deka ke se vratis, deka ne si zaboravil.

Tatko mi umre. Ima veke cela godina. Onoj den koga me grabna od tebe, me zakluci doma. Ne me pusti cel mesec. Ne placev. Znaev deka dzabe ke se site katanci i zatvori. Covekot so koj toj sakase da se zemam go vidov samo ednas. Me prasa dali nekogas ke mozam da go ljubam... mu rekov: ne! Si go ljubam prvoto libe. Poveke ne go vidov.

Tatko mi nikogas ne mi prosti. Ni jas nemu. Nekolku dena pred da umre me vikna kaj sebe... rece:"Znam deka zgresiv, ali i znam deka nikogas ne bev dobar tatko. Ne baram da mi prostis, ne baraj ni ti! Bog neka ni prosti na dvajcata. Sakav najdobro, a ti napraviv najloso."
Tatko mi ne bese los covek!

Ne sum veke mlada i ubava kako togas.

Cel zivot vo eden den...

Vecno te saka i sekogas ke te ceka vecno tvoja

Eleni Karinte

Изменето од kultuzin - 20.Февруари.2010 во 11:18
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 11:16
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Кирил Џајковски-Писмо

Интересна симбиоза на македонска Поезија со изворна македонска во Џајковски изведба, фасцинантно...

Еве го и текстот:

Do Kemal Ataturk
Nekade i nekogas

Pominaa tolku godini, a jas, ete, uste sekoj den cekam aber od tebe. Ako nekogas go dobies pismovo, seti se, vidi gi solzive na hartijava... Godinite si vrvat. Ovdeka se zboruva za tebe. Nesto se slucuva.

Ako gi citas ovie redovi dodeka ljubis nekoja druga zena, iskini go pismovo i prasaj ja nea dali veruva deka nekoja si Eleni Karinte od Bitola go poarcila cel zivot za eden covek so kogo bila samo eden den. Ako ja ljubis nea, kako sto jas te ljubam tebe, ne i kazuvaj nisto, neka bide srekna ako si i ti.

Ako, pak, uste ja pamtis devojkata od Balkanot i ne ljubis druga, znaj deka te cekam. Ke te cekam sekoj den, cel zivot... Znam deka ke se vratis, deka ne si zaboravil.

Tatko mi umre. Ima veke cela godina. Onoj den koga me grabna od tebe, me zakluci doma. Ne me pusti cel mesec. Ne placev. Znaev deka dzabe ke se site katanci i zatvori. Covekot so koj toj sakase da se zemam go vidov samo ednas. Me prasa dali nekogas ke mozam da go ljubam... mu rekov: ne! Si go ljubam prvoto libe. Poveke ne go vidov.

Tatko mi nikogas ne mi prosti. Ni jas nemu. Nekolku dena pred da umre me vikna kaj sebe... rece:"Znam deka zgresiv, ali i znam deka nikogas ne bev dobar tatko. Ne baram da mi prostis, ne baraj ni ti! Bog neka ni prosti na dvajcata. Sakav najdobro, a ti napraviv najloso."
Tatko mi ne bese los covek!

Ne sum veke mlada i ubava kako togas.

Cel zivot vo eden den...

Vecno te saka i sekogas ke te ceka vecno tvoja

Eleni Karinte

љубовUH!!!!!голема%20насмевка  PURE LOVEљубов

Изменето од mimicria - 20.Февруари.2010 во 11:16
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 11:17
Би рекол ЕМОЦИИ...
Кон врв
mimicria Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
magnet za defekti

Регистриран: 27.Ноември.2008
Поени: 3444
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mimicria Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 11:19

Би рекол ЕМОЦИИ...

bi rekla kopnezтрепкање
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 11:25
Originally posted by mimicria mimicria напиша:

Би рекол ЕМОЦИИ...

bi rekla kopnezтрепкање
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 11:26

Кирил Џајковски-Писмо

колку емотивно мечтаење
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 13:26
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 15:04
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 15:17
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 15:19
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 16:19
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 16:44
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 17:04
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2010 во 17:07

Kуку леле - Стамбол сосе Бардовци голема%20насмевка

Изменето од zabegan - 20.Февруари.2010 во 17:07
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 627628629630631 742>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.