![]() |
|
Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 77> |
Автор | ||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ај ве молам, не одете во крајности за едно обично недоразбирање.
|
||
![]() |
||
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
|
koj spored tebe gi crtal ovie karikaturi ???... jas vikam deka tie se dela na nekoj makedonski karikaturist a sporeed ovoj post i ti go mislis toa no ne znaes sto zboruvas ... inaku znaes li ti koj e avtorot ????
sto se prepukuvame tuka za djabe .... Изменето од Pacifist - 02.Март.2009 во 03:48 |
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
![]() |
||
Legenda883 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
|
NITU JAS GO REKOV TOA NITU PAK AVTOROT KOJ GI PREVEL KARIKATURIVE!
![]() Ochigledno imash problemi so razbiranjeto.
![]() Naslovot veli "Како Британија ја гледа ЕУ" a NE kako toj nekoj Makedonski karikaturist ja gleda Britanija vo EU.
![]() I nemoj molimte da mi kazhuvash "shto mislam jas" - tuku chitaj, razberi i diskutiraj si vo tvoe ime!!!!
![]() |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Шведска рампа наместо маса
Шведска, како иден претседавач со ЕУ и ЕК, се подготвува да предложи решавањето на билатералните спорови да стане услов за влез во ЕУ, а наесен да му дадат и нов импулс на проширувањето кон Балканот. Пред неколку дена Ларс Вахлунд, директор за Западен Балкан во шведското МНР, изјави дека во Брисел станува се' појасно оти ЕУ има малку можности на располагање за да се справи со членките кои употребуваат вето како инструмент во своите билатерални конфликти. ...“Ако се има предвид дека помеѓу речиси сите земји на поранешна Југославија постојат билатерални конфликти, јасно е дека мораме да најдеме механизам“ - вели европски дипломат. Механизмот за кој се размислува се' уште не е прецизиран, но се знае дека решавањето на билатералните конфликти треба да стане услов за членство во ЕУ. |
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
Тема: Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
Македонија, како и сите други членки, ќе влезе во ЕУ со политичка одлука. Критериумите се приказни за мали деца.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Legenda883 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
|
TIE GI NAMETNAA SITE PROBLEMI NA BALKANOT - TREBA DA ZNAAT I DA GI SREDAT!?
![]() Merkel pred nekoj den se faleshe kako TIE megusebe si pravele odstapki posle vtorata Svetska vojna - da zatoa shto I SAMITE si gi pravea, pa i samite si gi reshavaat. A kaj nas sekogash se tie koi gi stvaraat problemite a nemokni se da gi "reshat"!? Ako i navistina sakaat da gi reshat?
![]() |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Иако имаме луѓе на своја страна...очигледно дека вината треба да ја бараме токму онаму каде што не можеме да ја бараме...
|
||
![]() |
||
|
ЕУ се откажува од ширење кон истокот на Европа
Лондон, 3 март (МИА) - Европската Унија на својот последен самит во Брисел покажа дека засега се откажува од процесот за натамошно ширење кон истокот на Европа, целосно закочувајќи го приемот на нови земји-членки,под притисок на домашните гласачи и на актуелната економска криза, пишува лондонски „Дејли телеграф“. Според весникот, како што јави дописникот на МИА од Лондон, тоа е сосема разбирливо, откако ЕУ одби да им помогне на земјите од источна и средна Европа кои се веќе во Унијата, да се извлечат од финансискиот колапс што им се заканува. Брисел се одлучи да ја блокира кандидаурата на малечката Црна Гора, а како што стојат работите, ќе се откаже и од ветувањето дадено уште на самитот во 2003 година за прифаќање на сите земји од регионот на западен Балкан во ЕУ. - Тоа не е добро, изјави за „Дејли Телеграф“ директорот на европскиот Совет за надворешни работи Томас Клау, објаснувајки дека одлагањетона процесот на прширување „за некое друго време, може да ја поткопа европската стабилност“. Клау смета дека перспективата за членство во ЕУ беше „погонско гориво“ за виталните реформи во економијата и општетството на сите овие земји, па сегашното повлекување од даденото ветување, како што вели, ќе има тешки последици. Весникот предупредува дека откажувањето од Истокот, сега кога Европа му е најпотребна, може да повлече тешки политички последици за целата идеја за обединување на континентот, за единството на Унијата и на заедничкиот европски пазар, како и за процесот на мирна транзиција на источноевропските земји. Без разлика што мисли Германија и како нејзините политичари гледаат на улогата на спасител во која членките на ЕУ сакаат да ја стават, не смее да се дозволи сегашната рецесија и сериозната економска криза, што го „тресе“ целиот континент, да предизвикаат пропаѓање на државите од источна и централна Европа, заклучува „Дејли Телеграф“." Pa spored ovie sluchuvanja Shvedskite izjavi se samo IZGOVOR za nivnata NEMOK i nesposobnost da se spravat so site zemji chlenki podednakvo a bez da si trgaat za nivnata KELTSKO-SAXONSKA usta najprvin, za nishto da ne ostanuva sekogash za tie "ostanatite".
![]() SAMO PRIKAZNIVE ZA "NASHIOV STREMEZH KON EVROPA" NE MI SE JASNI SEUSHTE?
![]() |
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
~,,~Makedonija ke veeze vo EU konechno koga EU ce se raspadne ~,,~
|
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
![]() |
||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
ова не е новина бе - ова е старина
од преди 2 недели е |
||
![]() |
||
|
Spored vesnikot e od 3 ti Mart, vchera!
![]() A ti ova "pred dve nedeli" od tvoite tajni izvori kako doushnik li gi razbra?
![]() Pa daj kazhi ni togash TI, ima li neshto novo od togash? Da ne se predomilsile sluchajno....pa sega ke ispadnat "sposobni"!??
![]() Ili ke vadat NOVI "uslovi" kako prichina za nivnata nesposobnost?
![]() |
||
![]() |
||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
нема ново
сега не сме спремни да се разширяваме |
||
![]() |
||
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
|
gledaj ti go nego , ja smeta bugarija kako odlucuvacki faktor u EU pa koj ja prasuva bugarija dali treba evropa da se prosiri ili ne ?!?!?tamu drugi resavaat ...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
![]() |
||
|
е нормално - фактор сме - си плакаме даноците во униата
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 77> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |