![]() |
|
Струмички карневал |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 10> |
Автор | |||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Одушевена сум од креативноста на Струмичаните.....маските што ги видов ми оставија голем впечаток.
Браво!!! Одлични сте!!!
|
|||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Карневалот во живо:
www.kanalvis.com |
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
||
Струмички карневал - ХИМНА Ај на нога Струичане, гости ни се соберале, ејгиди ле мале мале идат ного карневале |
|||
![]() |
|||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
||
зборот карнавал не е ли малце не наместо во изворна фолклорна химна ![]() |
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
На ова страна од Јутуб го нема химнот
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
||
Еве тука ![]() Изменето од Анастеа - 17.Февруари.2010 во 00:33 |
|||
![]() |
|||
lilica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
||
Песната е штотуку компонирана од групата што ја интерпретира.Ја создадоа оваа година и за прв пат се испеа на маскенбалот оваа година. Не е химна , само се очекува да стане заштитна песна на карневалот. Во неа нема дел од народна песна.Има само стихови на струмички дијалект. Во ситуација кога државата игнорира ваква манифестација, логочно е да се лошо информирани или воопшто не се информирани лугето за овие работи. Изменето од lilica - 18.Февруари.2010 во 13:54 |
|||
Кој бара ќе најде.
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
моја грешка лилице, не знаев
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
||
Фотографии од карневалот http://www.strumickikarneval.com/foto/index.php
Изменето од kultuzin - 21.Февруари.2010 во 19:40 |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Игнорираа политичарите, не државата, затоа што државата сме сите ние- народот. А бога ми оаа манифестација од година во година станува помасовна и по посетена. Син ми и неговото друштво се вратија воодушевени ![]() Здравје боже догодина одиме сите, па ако треба и со автобуси, организирано ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Карневалот е во секој случај вреден да се посети... |
|||
![]() |
|||
dimigor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
||
Многу ми е криво што не бев оваа година.Еднаш нема да отидам и ќе заврне
![]() Карневал во Струмица - Време за под маски |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
И ми коња за трку имамо
![]() Убаво да се прочита ![]() Меѓународниот струмички карневал прогласен за најдобар во Европа |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |