|
Влијанието на медиумите врз младите |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | ||||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
gluposti, ke rodat dete na 16 godini i posle ke gi sovetuvaat nivnite deca da ne pravat taka?veke si go zafrknale zhivotecot, pa taka ne se dobar primer za svoite deca. |
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Верувај му на тој што искусил, не на тој што чул! |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas ke si bidam pametna za mene.
ne dozvoluvam da mi vlijaat mediumi, i ne pravam gluposti za koi posle ke velam:ah koj me terashe, deca ne pravete taka, oti jas se zaebav, da ne se zaebete i vie! nekoi raboti ne mora da gi iskusish sam za da znaesh deka se pogreshni. |
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Влијанието на медиумите може да биде и позитивно. Зошто се фокусираш само на неговата негативна страна?
|
||||
|
||||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
oti najchesto e negativno, mnogu retko moze da ima pozitivno vlijanie, zavisi koi kanali gi gledash
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Грешиш, гледаш погрешни канали во погрешно време. |
||||
|
||||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a koga na pink i na planeta ima neshto pametno sho mozam da naucham ili da zemam priemr od tamu???koga???
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Море моме, си чука за далечински управувач? |
||||
|
||||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne mi odgovri na prashanjeto, znachi vazno e koi kanali gi gledash oti od retko koj kanal se uchat pametni raboti
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти одговорив, како не ти одговорив... Ќе си го смениш каналот...Барем ти си голема и не ти треба родител за да ти диктира вкус. |
||||
|
||||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas sum golema i ke si smenam, ama ne se site golemi, a tie sho imaat 13 i zemaat primer od PINK? i peackite od tamu im se primer za ubava zena? shto e so niv?koj da im promeni kanal, i da im dokazhe nekoi raboti pred da bide docna
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не треба да им се контролира каналот, туку начинот на облекување. Ако јас како дете сум го гледал Тарзан или Супермен во кино, не значи дека сум се облекувал исто како нив. Можеби ќе сум го сторел тоа, но зад мене секогаш стоела цензура на облекувањето. |
||||
|
||||
IQ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
treba da im se objasni shto e dobro a shto ne za da znaat, a so zabrana ne veruvam deka mnogu ke se postigne, oti znam mnogu mladi(devojki) na koi ne im davaat od odma da izleguvaat vo suknji zimno vreme, pa tie idat kaj drugarka pa se presoblechat tamu i pak izlezat vo suknja, se presoblekuvaat i vo TAXI i vo garazata do kukjata! ete do kade odi seto toa. ke mu zabranish na 12 godishno, ama na 16 godishno ne mozesh, ke si najde nachin toa...
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Така, со едукација,преку разговор...Забраната е контрапродуктивна. Ако Бог и рекол на Ева „Касни од јаболкото!“, таа најверојтно немала да касне. Но не и да им се забранува да гледаат пинк само заради тоа што пеачките се премногу еротизирани. ПС. А што е со пеачите на ПИНК, делуваат ли и тие негативно на младата популација? Изменето од majstorce62 - 25.Јануари.2008 во 21:48 |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |