IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МВР и Гордана Јанкуловска
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МВР и Гордана Јанкуловска

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2010 во 02:35

I simnuvam kapa na Jankulovska,ima pogolemi ,orevi, od site nejzini predhodnici.Ja razmrda taa bagra i seljecana po policiskite stanici,na se licea ama na policajci nikako,ama sega ke razmisluvaat i ke se vrtat okolo sebe i koga ke pravat mala nuzda a ne da naplacaat bazdarini i reketi.лутина

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 00:44
Жално е колку малку во јавноста се знае за вистинските прилики во МВР....изненадување

Никогаш не било полошо и понеорганизирано....никогаш немало толкави дилетанти на одговорните функции.....лутина

Изменето од ninja_34 - 11.Јануари.2010 во 00:45
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 10:29
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Жално е колку малку во јавноста се знае за вистинските прилики во МВР....изненадување

Никогаш не било полошо и понеорганизирано....никогаш немало толкави дилетанти на одговорните функции.....лутина

Ма општо малку се знае во државаава за приликите во сите министерства!Многу ќорав народ имаме-на све верува...
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2010 во 20:39
Originally posted by bodeti bodeti напиша:

I simnuvam kapa na Jankulovska,ima pogolemi ,orevi, od site nejzini predhodnici.Ja razmrda taa bagra i seljecana po policiskite stanici,na se licea ama na policajci nikako,ama sega ke razmisluvaat i ke se vrtat okolo sebe i koga ke pravat mala nuzda a ne da naplacaat bazdarini i reketi.лутина

гледаш вести?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
bodeti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 606
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bodeti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2010 во 01:19
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

гледаш вести?      
Ne jas ne gledam vesti,jas davam komentari od moi licni iskustva.Me imaat priveduvano 7 pati,od toa tri pati imam sedeno u samnica po 24 sati,nemam niti edna presuda i niti bilo kakva kazna ili najdeno deka sum go prekrsil zakonot.Mi gi imaat zaustavuvano servisnite vozila sekojdnevno i noseno vo policiska stanica na pretres,a nikoj ne kazuva zosto i koj ja izdal naredbata.Policajcite vo kumanovo raznesuvaa kompiri  so sluzbeno kombi po restoranite i gi primoruvaa sopstvenicite da zimaat zemjodelski proizvodi od niv ili katanec na lokalot.Sekoj policaec pokraj redovnata rabota imase po eden ili dva dopolnitelen bizniz.Koj reket,koj Bodigard na nekoj lokalen gazda i svercer,koj taksi vozila bez licenci i vozaci na crno.Bajrus nikoj ne smeese da go uapsi iako znaea deka ima izvrseno dve ubistva i edno ubistvo vo obid na eden bivs policiski nacalnik.Site firmi gi ima zemeno bez pari tokmu vo vladenjeto na sdsm vo kumanovo,gi vikase vrabotenite vo kancelarija i koj ne saka da mu gi pokloni akciite gorilata pokraj nego interveniraa i so davenje mu davaat opomena deka mora da potpise za akciite ili e gotov.Znaete li sto znaci da imas nekoj biznis i da ti bara nekoj reket ili da ti praca inspektori sekojdnevno vo kontrola a tvoite konk*renti ne gi ispolnuvaat ni minimalno zakonskite uslovi a rabotat nesmetano bez nekoj da gi kontrolira.Sum bil primoran da upotrebuvam sila i electronika za evidentiranje na razgovorite so doticnitte osobi i najposle gi trgnav od grbot.Gordana prati alfi vo kumanovo i go iscistia za edna nedela od seto gubre koe go maltretirase gradot,ne mi treba da gledam  vesti plateni i tekstovi po zelba na toj sto ke plati povece jas komentiram samo ona sto go vidam i samiot doziveam.Se naogam vo drug grad vo eden motel so benzinska pumpa,i mi cukaat na vrata od hotelskata soba,policija otvori,jas gi prasuvam sto e rabotata koi se i zosto me baraat,imaat li nekoj nalog,a u isto vreme vrtam na recepcija i prijavuvam kidnapiranje i lazno pretstavuvanje kako policajci,jas ne ja otvoriv vratata a za mnogu kratko vreme dojdoa policajci od gradot vo koj se naoga motelot.Bez nikakov nalog i obvinenie dosle seljacista vo drug grad  za da vidat so koja zenska sum vo soba,gi spasija od cotek togas iako mi kazaa deka trebase da im udram i jas a i policajcite koi dojdoa da iterveniraat, za malku tie ke bea uapseni.Go imate li ova doziveano pa da zboruvate deka sega policijata e sostavena od kriminalci i nestrucni lica,ili ste dobile edna kazna za pogresno parkiranje pa udri po drzavata.Ajde dajte mi licen primer da ste osteteni od policijata za da vi veruvam i prifatam vasite mislenja.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2010 во 08:27
Ако се задржи ваква пракса на експедитивност и не биде само з аизолирани случаи, тогаш МВР заслужува пофалби и навистина има надеж дека работите тргнаа на арно.голема%20насмевка
Дај боже да важи за сите граѓани, да нема дамки дека некој е шпион, дека нема редици за документи.
Македонија во шпионски трилер
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2010 во 00:02
interpelacija za jankulovska ne pomina
samo vremeto i pari se potroseniголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2010 во 09:24
Сегашниов министер ги тера инспекторите да се борат со нарко-мафијата, претходниот министер (Џанго) нарко-криминалците го ангажираат да ги брани.

Изменето од DameMak - 31.Јули.2010 во 09:24
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2010 во 10:27
Postojanite interpelaciji se samo dokaz na nesposobnosta i neinventivnosta na opozicijata.Osven pritisoci i obidi da se namali rejtingot na vladata so raznorazni "niski udari"  i so nesebicna podrska od odredeni mediumi , kako i od strukturi koi seuste ostanale od "nivnoto"vreme, navistina nemame nikakvi konkretni predlozi za podobruvanje na situacijata.
I kako sto kaze covekot pogore, ne treba da se povikuvame na mediumi tuku da izlezeme malku na teren i sami da sudime koga i so koj bilo podobro.
A dali sme sposobni objektivno da gledame na situacijata toe e veke subjektivno prasanje.

Изменето од kultuzin - 31.Јули.2010 во 10:29
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2010 во 10:30

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

гледаш вести?      
Ne jas ne gledam vesti,jas davam komentari od moi licni iskustva.Me imaat priveduvano 7 pati,od toa tri pati imam sedeno u samnica po 24 sati,nemam niti edna presuda i niti bilo kakva kazna ili najdeno deka sum go prekrsil zakonot.Mi gi imaat zaustavuvano servisnite vozila sekojdnevno i noseno vo policiska stanica na pretres,a nikoj ne kazuva zosto i koj ja izdal naredbata.Policajcite vo kumanovo raznesuvaa kompiri  so sluzbeno kombi po restoranite i gi primoruvaa sopstvenicite da zimaat zemjodelski proizvodi od niv ili katanec na lokalot.Sekoj policaec pokraj redovnata rabota imase po eden ili dva dopolnitelen bizniz.Koj reket,koj Bodigard na nekoj lokalen gazda i svercer,koj taksi vozila bez licenci i vozaci na crno.Bajrus nikoj ne smeese da go uapsi iako znaea deka ima izvrseno dve ubistva i edno ubistvo vo obid na eden bivs policiski nacalnik.Site firmi gi ima zemeno bez pari tokmu vo vladenjeto na sdsm vo kumanovo,gi vikase vrabotenite vo kancelarija i koj ne saka da mu gi pokloni akciite gorilata pokraj nego interveniraa i so davenje mu davaat opomena deka mora da potpise za akciite ili e gotov.Znaete li sto znaci da imas nekoj biznis i da ti bara nekoj reket ili da ti praca inspektori sekojdnevno vo kontrola a tvoite konk*renti ne gi ispolnuvaat ni minimalno zakonskite uslovi a rabotat nesmetano bez nekoj da gi kontrolira.Sum bil primoran da upotrebuvam sila i electronika za evidentiranje na razgovorite so doticnitte osobi i najposle gi trgnav od grbot.Gordana prati alfi vo kumanovo i go iscistia za edna nedela od seto gubre koe go maltretirase gradot,ne mi treba da gledam  vesti plateni i tekstovi po zelba na toj sto ke plati povece jas komentiram samo ona sto go vidam i samiot doziveam.Se naogam vo drug grad vo eden motel so benzinska pumpa,i mi cukaat na vrata od hotelskata soba,policija otvori,jas gi prasuvam sto e rabotata koi se i zosto me baraat,imaat li nekoj nalog,a u isto vreme vrtam na recepcija i prijavuvam kidnapiranje i lazno pretstavuvanje kako policajci,jas ne ja otvoriv vratata a za mnogu kratko vreme dojdoa policajci od gradot vo koj se naoga motelot.Bez nikakov nalog i obvinenie dosle seljacista vo drug grad  za da vidat so koja zenska sum vo soba,gi spasija od cotek togas iako mi kazaa deka trebase da im udram i jas a i policajcite koi dojdoa da iterveniraat, za malku tie ke bea uapseni.Go imate li ova doziveano pa da zboruvate deka sega policijata e sostavena od kriminalci i nestrucni lica,ili ste dobile edna kazna za pogresno parkiranje pa udri po drzavata.Ajde dajte mi licen primer da ste osteteni od policijata za da vi veruvam i prifatam vasite mislenja.

Kapa dole za ovoj post prijatele, najdobar odgovor za site onie koi slepo veruvaat na platenite i korumpirani mediumi.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 21:46
Што мислите? Кој е Кој?
ЖЕСТОКА РАСПРАВА ПО ИНТЕРПЕЛАЦИЈАТА НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ ЈАНКУЛОВСКА,

http://www.vest.com.mk/?ItemID=F6E2339444F75044AE59DEC10CB209B3

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 07:01
Уличната расправија ја издигнаа на ПАРЛАМЕНТАРНО улична расправија...плазење
Инаку нејзиниот партиски пристап е пример како никаде во свет не се постапува.Просто делува како министер за ПАРТИСКИ работи...плазење

Изменето од marsovec - 03.Август.2010 во 07:03
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
mbss Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Јули.2009
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mbss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2010 во 02:19
Originally posted by DameMak DameMak напиша:

Сегашниов министер ги тера инспекторите да се борат со нарко-мафијата, претходниот министер (Џанго) нарко-криминалците го ангажираат да ги брани.

ептен ме насмеа кога го прочитав твојот коментар ... Министерката се бори против нарко-мафијата која не работи за Сашо Мијалков
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2010 во 13:58
А и денес имаше на вести како организирале сиромави да крадат за полицајците, па си делеле, а потоа ги усмртуваат.

Срам за власта е министерката.Толку неспособна.........неможе ништо да стори.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.