![]() |
|
Духовното пред материјалното ДА или НЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678> |
Автор | |
ASTRIX ![]() Сениор ![]() ![]() OBSESSIVE DREAMS Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
има фаза воживотот кога материјалното ти е побитно,некако сите сме фатени во модерново време каде што најчесто money talk! а духовното се практикува викендашки, и најчесто ако идеш у цркава 2-3 во текот на годината мислиш си завршил гоолема работа, или ако исфарбаш 100 јајца за велигедн.
|
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
за фарбањето јајца, не знам баш каква духовност е, али нема везе...
|
|
![]() |
|
ASTRIX ![]() Сениор ![]() ![]() OBSESSIVE DREAMS Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 763 |
па тоа ми беше и поентата некој ке го направи тоа и мисли направил кој знае што, се искупил, или ке однесе во црква јагне или ке фрли некој денар ке потпомогне и си ја чисти совеста на тој начин...
|
|
![]() |
|
fuja ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 36 |
vo sekoj slucaj duhovnoto treba da e pred materijalnoto ... no za zal ... denes se velicha materijalnoto ... taka da duhovno padjame mnogu nisko ... ![]() |
|
![]() |
|
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
apsolutno DA
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
no,......absolutly!!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
fuja ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 36 |
nekako materijalniot svet e opipliv .... sveti ... nekako realen e ... ama brzo ke se izgostira ... i sto posle ... sepak duhovnoto ima pogolema sodrzina ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
molly ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 135 |
duhovnoto definitivno, dzabe ti e se ako odvnatre si prazen.
|
|
koga se osekas dobro ne grizi se ke ti pomine.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a,ja pa vikam,..djabe si poln so gospod,...ako,nemash za vo usta!!,..
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
kako mozete dusevnata ispolnetost da ja povrzuvate samo so Gospod?
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Mozebi...Butel,zatoa sto prasanjeto e DUHOVNA a ne DUSEVNA
![]() Da bese prasanjeto dusevna,mozebi ke go povrzaa so PSIHIJATAR ![]() |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
arno velis
![]() |
|
![]() |
|
ama ete da go preformuliram pasanjeto,
kako mozete duhovnata ispolnetost da ja povrezuvate samo so Gospod? |
|
![]() |
|
superbaby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Materijalnoto nikogas ne e tolku vazno kako duhovnoto
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |