|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 45678 48> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа гледаш мило........т’кни си до кај психолог.....не кај психијатар.....тие одма лекови даваат.......Вака психологот ќе те сослуша, ќе поразговарате и ќе ти предложи начини за да се справиш со овие проблеми....СИГУРНО......
|
|
МИР со сите
|
|
jenifer lopez
Нов член Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me interesira dali nekoj znae nekoj priroden lek za trombozat,sto da se jade i sl.
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има едно растение кое дава црни ситни плодови (нешто налик на рибизли) како гроздови.......кај нас го викаат КРМАС, не знам дали секаде така се вика.....добро е за циркулација на крвта....
Го има на пазарите, кај тие што продаваат чаеви..... |
|
МИР со сите
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
priroden lek za silci nema.......bara poveke sport i rekreacija, ama pred...a potoa...
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
xeroj
Нов член Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima nekolku dena kako osecam zuejne vo levoto uvo ve molam ako nekoj znae nesto za ova da mi pomogne pozdrav.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pri naglo opagjanje na pritisokot se javuva ovoj simptom,nishto strashno...vo takvi situacii potrebno e vnes na pogolemi kolichini na technosti i zuenjeto kje go snema.
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми излезе нешто како топче позади увото. Матичната докторка ми рече да не го чепкам да почекам можеби самото ќе се повлекло. Ако не, ќе ме пратела на пластична хирургија да го отстранат... Има ли некој вакво искуство? Изменето од Biba_G - 06.Јуни.2009 во 01:24 |
|
МИР со сите
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo neka te pregleda onkolog,ako e potrebno kje ti predlozat aspiraciona biopsija,pa naodot kje pokaze dali e neophodno da se intervenira hirurshki....moze da e vo prashanje obichno masno tkivo.
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека пред онколог најдобро е да појдеш кај пластичен хирург. Самото одење на хирург не значи дека веднаш ќе те подвргнат на хируршка интервенција доколку постои сомневање дека не е потребно или контраиндицирано. Пластичните хирурзи , после прегледот ќе оценат дали се работи за нешто банално ( како масно ткиво) или ќе биде потребно дополнително да се направат испитувања за да се утврди потеклото и карактерот на израстокот.
Како и да е- послушај ја матичната докторка и не го чепкај. |
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Plastichnite hirurzi obichno davaat mislenje za nadvoreshni promeni na kozata,koi se so oko vilivi,a onie potkoznite gi palpira onkolog i spored toa dali tkivoto e jasno ogranicheno,podvizno ili nepodvizno,preporachuvaat punkcija na istoto,a punkcijata tochno kje pokaze za kakov tip na promena se raboti.Vakov problem imashe moja drugarka(na nogata)otide kaj plastichen hirurg i tie(normalno)odma preporachaa vadenje na promenata ,pa histoloshki pregled da se odredi za shto tochno stanuva zbor.Onkolozite i napravija punkcija na promenata i se dokaza deka e najobichno masno tkivo,pa sega nema potreba od nikakva intervencija,duri so evakuacijana na aspiratot promenata se namali,zatoa predloziv najkratok i najneagresiven pat do tochna dijagnoza.
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А има ли некој искуство со отстранување на поткожно масно ткиво ??
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
знае ли некој со што најдобро се остранува tinea cruris ?? ми се појави таков плик на ногата.....
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kazuvajte lek za zapuseni veni?
|
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има ли некој да боледува од КРОНОВА БОЛЕСТ (воспаление на цревата)? Има ли лекови кои ја лечат?
|
|
Кој бара ќе најде.
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |