|
Приказна за марихуаната |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | |
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде да се надоврзам и јас на оваа тема. Бидејќи најчесто се движам во уметнички кругови, често слушам коментари слични на оние на php. Од друга страна кај сите оние (без исклучок) кои се позитивно настроени кон марихуаната, приметувам недостаток на висок степен на концентрација/фокусираност и тоа во моменти кога тоа е најпотребно. Приметувам затапеност/летаргичност која на пример одредени професии не можат да си ја дозволат. Лефтерност, која кога треба да се реагира во точно одредена време, е недозволива. Пазете, тука говорам за луѓе кои не конзумираат секојдневно марихуана, туку одвреме на време.
Поради губењето на способноста на концентрација сум противник на марихуаната. За мене е недозволиво да се уништува мозокот поради некакво си рекреативно пушење. Од друга страна конопот како растение е многу корисно. Од него се произведува материјал далеку поквалитетн од памукот. Материјал идеален за летно време, бидејќи ја апсорбира потта многу подобро од памукот и држи ладно. Конопот е одличен изолатор и се употребува и во градењето. Маслото од канабис можете да го најдете дури и во Скопје и тоа по цена од 600 денари за шишенце во продавницата Биоклут во ГТЦ. Преполно е со Омега 3 и 6. На истото место има и брашно од канабис (ха, правам ќофтиња со него!). Има дури и чоколада! |
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.krautrausch.de/images/canalade.jpg Баш пред некој ден ја јадев чоколадава со луто-благ вкус |
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А рекреативно пиење? Не си слушнал дека 2 пива делуваат како депресор на ЦНС и влијаат на меморија, волјеви активности, мисловен процес, перцепција на време, плус и на емотивната компонента? Па, ако некој во текот на викендот испие 2 пива, не е проблем нели? Пази, говорам за банално пиење пиво со другари, надвор од работна недела. |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marihuanata - lek protiv rak.
Изменето од Messenger - 28.Декември.2011 во 18:51 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |