|
Алергија |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | |
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj bi se osmelil da dade penicilin na nekoj koj e sklon na alergii.Nemam namera da vrsam ispituvanja, ednostavno ALERGICNA NA PENICILIN i so ova e kazano se Nesto sto e neverovatno cudno e brzata alergija koja mi se pojavuva od ubod na pcela, e neverovatno brzo veke jas sum koma:(((((( Kako i da veke nemam sili:((((( Изменето од maja - 08.Ноември.2006 во 14:20 |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako sto imam citano najdobar priroden antibiotic, antiseptik antibakteriski i lek za alergii e propolisot se prodava vo mali kolicini razreden vo alkohol.
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прополисот зависи за кого како.. Тие што се склони на алергија на полен, цветови трева итн нема шанси да го конзумираат само ке им се влоши состојбата...
|
|
|
|
Emus
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a dali toa sto jademe moze da predizvika alergija?
|
|
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da emus moze da predizvika itekako alergija, no se sto e vneseno oralno preku usta od ishrana doveduva do osip na teloto kako urtikarija odnosno koprivnjaca koja predizvikuva ceshanje i se zemaat sredstva protiv alergija koi ke gi prepishe lekar, ne samo naglava da si ti samiot struchnjak. Opasni se onie alergii koi predizvikuvaat opstrukcii, odnosno zateznato dishenje.Ova se pojavuva kaj osobi skloni na alergija od polen, prav...znaci pri vdishuvanje na istite doagja do zatvaranje na belite drobovi.Pretezno se pojavuva ovoj vid na alergija kaj decinjata pred se mashkite, no ne izostanuvaat i devojcinjata.Ova trae se do nivnoto navleguvanje vo pubertet i opstrukcii se namaluvaat....Megjutoa so pomosh na inhalacija vo koja se dodava ventolin se otvaraat dishnite patishta i deteto veke polesno dishe.Mnogu deneshni majki se srekavat so ovoj problem na alergii...mene mi e poznato poradi toa sto sum kerka na pedijatar-imonolog.No jas isto taka imam golem problem so alergijata no so tekot stanuvav po imuna, no celosno ne se izgubi.Opstrukcii ne sum imala , kaj mene se pojavuva od vidovi na hrana kako i od ubodi na insekti, eden komarec moze da mi predizvika osip na celoto telo, a ubod na pcela da e i smrtonosen..No zatoa so mene nosam sekogash zashtita, ampula sinopen.. koja ne sakam nikogash da ja upotre*am :( Изменето од maja - 29.Ноември.2006 во 20:46 |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Emus
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mojata alergija od puter e kako bradavici ogromni na celoto telo sto mnogu cesaat, alergijata mi se pojavi na 1 maj lani, a ottogas ne jadam ni puter ni margarina namackani, a mozam da jadam kifli, pogaci i sve i svasta so niv, samo da ne se namackani, inace sum ok ama uzasno me nervira koga ke mi se pojavat bidejki 4 nedeli treba da se mackam so sinopen za da pominat :((((
|
|
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
|
plavu$a
Сениор Регистриран: 15.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 4016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima nekoj tuka sto ne e alergicen na nisto??? jas na nisto ne sum... |
|
In my field of paper flowers, and candy clowds of lullaby, i lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me...
|
|
Emus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas do majot bev alergicna na nisto:)
|
|
|
|
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
alergicni na polen?
Стручњаците од Американската Академија за Алергии, астма и имунологија објавија совети кои би требало да им помогнат на алергичните луѓе. Според нив, погрешно е верувањето дека при лекување на алергиите можат да помогнат лекови против настинки.
Исто така, уредите за прочистување на воздухот имаат ограничени можност , тие можат да ги отстранат само влакната од животни, но не и поленот. Стручњаците предупредуваат и на тоа дека една третина од луѓето кои страдаат од сезонски алергии можат да ги влошат своите симптоми ако конзумираат одредени продукти во сезоната на алергиите. На пример: кај личноста која е алергична на полен може да дојде до реакција и од протеините кои ги има во јаболката, круши, праски и бадеми. Исто така, луѓето кои се алергични на полен би требало да се тушираат секогаш пред легнување во кревет, бидејќи на тој начин ќе се спречи ширењето на алергијата во креветот и на постелината. Стручњаците ги советуваат личностите алергични на полен да носат очила за сонце бидејќи на тој начин ќе се спречи влегување на поленот во очите. Имајте на ум дека јачината на алергијата е највисока во утринските часови. |
|
kuliraj
|
|
maja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i da e spored struchnacite neli, kako i spored sovetite na nasiot lekar se pridrzuvame, sepak organizmot treba sam da se izbori samiot da sozdade imunitet.Zosto veruvajte navistina e teshko da ziveesh so bilo kakov vid na alergija, ednostavno treba malku i sloboda vo se.Da ne dozvolish bolesta da te sovlada, treba ti nea da ja pobedish.Taka i so alergijata.
Zamisleto sto bi bilo jas kako licnost da se ogradam od dvizenje na prolet po livadite, planinite poradi osetlivosta na insektite osobeno pcelata.Znaci stravot od ubodot ne smee da mi sozdade fobija od istot, znaci zashtita (ampula sinopen) so tebe.A sto se odnesuva do higienata okolu tushiranjeto, samaiot rinitis ke pobara da vlezesh pod tish zosto kijavicata kako i ceshanjeto na nosot se zgolemuvaat so samoto iritiranje, a vodata i blagiot sampon neverovatno pomagaat. |
|
|
|
julence
Нов член Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja pominav 25tata a za lekar ne mi teknalo ama na slednata kontrola ke
go spomenam ova a i ne sum go svatila seriozno ednostavno prestanav
kivi da jadam a najomileni mi bea.
|
|
123+345=764
|
|
nathalie
Нов член Регистриран: 04.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas imam dijagnoza urtikarija vaskulitis veke 6meseci. alergo testot mi pokaza reakcija na meso ama i pokraj toa sto ne jadam pak se nafrlam. ako nekoj ima nesto slicno neka pise
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene momentalno me napadna alergijata od polenov prav , taka da non stop gi cesam ocite i kivam, tuuu kolku go mrazam ovoj period
|
|
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од MisIcA, - 07.Јуни.2007 во 22:47 |
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |