|
Ајкули |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па сеа ти види кој е кој,работава
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Бела ајкула долга три метри која била следена од австралиските научници
со специјална апаратура,во еден момент телесната температура ја искачила од 8 степени целзиусови на 25,5.Според нивните објаснувања единствено што можело да и се случи е да биде изедена од некој поголем предатор. |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,aha ,,,da ,,ja odvlekol edinstveniot priroden neprijatel,,orka,,,kitot de,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со оглед дека орките се често на површина,ќе била
забележена досега ако ја има во таква форма. Но оној ТАТ-овскиот октопод од кога е и би можел да направи ваков подвиг. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајкулата-мајка не се грижи за своите новороденчиња.
Откако ќе ги роди,ги напушта без да се заврти. А тие водени од своите инстинкти знаат како да преживеат. Целиот текст е на англиски И според тоа најверојатно имаат големи шанси,освен ако не улетаат во некоја мрежа. |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А јас мислев на тоа дали им бил завршен развојниот период во матката,
дали се доносени |
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ги сретнам низ водите во кои јас пливам ќе ги прашам.
Секако мајката природа ќе ги хармонизира овие новороденчиња според својата сурвост и убавина... Но убаво е да се види човечност,чунки се поретко ја има. |
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не ги сретнеш, не ги прашувај
|
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе пуштам абер,па и без да ги сретнам некој глас може ќе стигне.
|
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес гледав емисија Преживеани од напад на ајкула, и никако не можам да сфатам зошто
тоа научниците во скоро сите емисии потенцираат дека се фини и мирољубиви суштества |
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најгоре ако видиш на сликата,бројот е точен...
Седумдесет и пет милиони ајкули годишно убива човекот. Инаку еве ја другарка ми од фејсбук како си минува со ајкулите. |
|
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |