|
Списанието „Лоза“ |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | |
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто историско ќе кажеш ли или сакаш празни прикаски да си хортуваме?
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По историско здравје , вие ги отфрливте Македонците , тие си создадоа своја татковина со свој јазик , култура ,историја. Сега вие како помочани пи*** спремни сте секако да го примите само да ви се врати Македонецот , ама за џабе , тој не ве сака.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Какви се овие глупости? Да не сум го згрешил подфорумот?
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каснакоски , ај прибери се. Факт е дека Лозарите , Илинденците , НОБ и сите Македонци се бореле за автономна Македонија.
А ти уште живеј во 18 век и филозофирај дека ние сме Бугари кој дури во 1944 сме станале Македонци. Но она што те мачи се ваквите сепаратисти , примерите како Чуповски,Мисирков , вашиот чист Бугарин Драганов , па мора да ја спуштаг границата не е 1944 туку малку порано , е ама тоа малку порано несакаш да го признаеш. И немој да изигруваш мудрец , Историја на Идвиди , ти е добро позната , како работата на Буги , Македон , така и ставовите и темите на многу македонски форумџии , затоа немам намера на секоја тема да пишувам едни исти работи .
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Автономна Македонија, „Македонија на Македонците“ без разлика на вера и националност се објаснети од Димо Хаџи Димов во книшката „Назад кон автономијата“
2. Каде прочита од мене дека сте Бугари сега и нешто за некаква 1944 г.? 3. Мене ништо не ме мачи, тебе те мачи дека биле Бугари, тоа го кажа и Академикот. ПП - кој уште пред да напишам нешто ме предупредуваше но да не заборавиш ова е форум Идивиди и овде не е дозволено спамирање по темите. Ти си модератор, а освен спам, од тебе ништо друго не видовме деновиве. Само извикуваш пароли и тоа ти е. Има теми за сите, не ги мешај насекаде и не ги изедначувај Бугари, србомани, власи, руски агенти и секакви други. Секој си е специфичен. |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа читал Мисирков
а лозарите сакале тоа |
|
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те поздрави "Николев" од ЛОЗА, ако знаеш кој е.
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам! На што сакаш да потенцираш? Гледа се дека Бугарите од Македонија и Одринскиот вилает треба да се здружат за исполнување на чл.23 од Берлинскиот договор.
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако си се зарадувал на сборчето МАКЕДОНЦИ, тука е објаснето што значи
|
|
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Повели покажи ми каде во текстов има некакви "бугари"?
- Ова е ако не знаеш основата на идните устави на М.Р.О. и во него стојат само Македонци. "Македонски в'прос" не е исто што и желбата да се заштитат христијаните во "Одрински вилает". |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонци? Македонци, ама без разлика на вера и националност.
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај...Нели бре ти некаде пиша не има секакви Бугари и ве има секакви Македонци
Чуден некој бугар си ти
Јас само би те читал и би се смеел...Оти гледам сам си се прашуваш сам си одговараш.
Колку подлабоко копате нема да го потрупате тоа што на површината ви стои
|
|
Ташко
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи не знаеш кој е "Николев" од ЛОЗА?
Ти си бил ептен надуван балон. Македонци де, кои си се гордееле со Филип и Александар, и со барон Костадин Бели. |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се гордееле како нивни земјаци. И ние се гордееме со Орфеј и Спартак.
Константин Бели бил Влав. Гордоста е на земјачка основа. |
|
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |