|
(Дали) Македонија мора да се дели ? |
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Автор | ||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ushte li da se deli? ne e interesno veke ova delenjevo...
|
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evropa treba da se obedini, a nie na Balkanot uste razmisluvame da se delime... E moj Balkane ... |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahah ... ova e definitivno vic na denot ... znaes li barem koj ja pee taa pesna ?????
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vojvodata Lupco Georgievski bese za podelba,i deneska go slusnav, pak bil za podelba Изменето од Polaris - 19.Февруари.2010 во 00:31 |
||
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
||
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски уште порадикален, како единствено трајно решение ја нуди поделбата. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120069 |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што и самиот војвода кажа , поделбата денес не зависи од нас Македонците....и се што кажал е вистина и тоа е реалноста била таа прифатлива или не....Сето тоа го знаат и сите други кои работат за доброто на Р.М. но немаат храброст тоа да го кажат јавно и после да бидат силно критикувани и етикетирани од одредена безумна народна маса и со тоа си стават крај на нивните кариери.
А договорот за поделба бил : Македонска територија со албанско население за албанска територија со Македонско население.Единствената пречка за тоа било несогласувањето за тоа од албанска страна.
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А Македонците сите се согласија?!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а кој пак нас не прашува ? .......... јас ионака живеам во таква средина така да ништо нема да ми биде непознато ..........
|
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кутрите македончиња! на што спаднаа, од целиот свет им останаа бедни 25 000лм2, ама, и тие им се во неизвесност!
сепак нека!..........иде колце на тркалце! |
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па искрено јас и не знам колку точно чисти Македонци има во државава... Ја би рекол дека повеќе има сврби отколку Македонци во Македонскиот етникум.Ако и они се сметаат во тоа сите сигурно дека не би прифатиле поделба со шиптарите него би иницирале за припојување со северниот сосед. Ами ако војводата е бугарин зато шо има бугарски пасош , што се сите оние останати кои го имаат истиот ? итн итн... |
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Albancite ne igraat voinstveno, nemaat potreba od toa. Ednash zasekogash ja naucija filozofijata deka i po miren pat ( i so pari) ke si dobijat etnicki cisti sredini. Tie svojot plan poleka no sigurno go ostvaruvaat. Dodeka nie tuka s eraspravame za ploshtad 2014, zgrada vakva ili onkva, tie se se naseluvaat komotno niz delovite koi im se zacrtani.Samo jas poznavam preku 30tina familii koi za ovaa godina se iselija od onoj del na Vardar na ovaa strana. Porano ne prodavaa bidejki nemaa ceni za stanovite/kukjite sega so ponudena prifatliva cena s epoveke lugje prodavaat. Vo novogradbite na ovoj del od Skopje pola i poveke stanovi se kupeni od lugje od zapadniot del na Makedonija, demek tuka im studiraat decata pa da ne plakjaat kirija.
Poleka no sigurno se raseluvaat mirno i se naseluvaat vo Skopje. Taka da idejata na vojvodata obozavan i velican od poveke od pola Makedonija pagja vo voda. |
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Идејата на војводата е од 2001 год не е од вчера 2010 год....Ако таа се реализираше тогаш нити едно прашање денес, нити еден проблем што и да е врзан за,со и од шиптарите немаше да постои денес.Почисто и појасно од ден.И јас го презирам него, но едно е факт дека само он има храброст да збори за реалноста таква каква што е во јавност. |
||
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам дали се сеќаваш, помлад си ама идејата уште во нејзиниот зародиш беше отфрлена од најголемиот дел од јавноста, и стручната и од обичните граѓани.
Академик Георги Ефремов, кој заедно со неколку други членови од МАНУ и неколку политичари си играле картографија, па цртаа нови мапи на Македонија и Албанија, си замина брзо брзо од функцијата, како и Љубчо. Самата идеја се основа на етничко чистење на теренот, се работи за луѓе, за преселби и трампа на жив народ... Не знам дали сте свесни што поддржувате? |
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E сеа не знам кој за што е , но доколку имаше таква трампа денес немаше да има нити едно прашање поврзано со шиптарите. Би биле бајаги понапред.А сега сме поназад.
Јас сум свесен што поддржувам и за тоа има безброј примери иако се смета во денешни граници на Р.Македонија Македонскиот етникум во оддлелни делови на Македонија да мора да иде(не дај Боже) му се фаќа исто како да иде во друга држава...тоа е факт а во иднина ќе биде уште полошо.Искрено лично јас немам никаква корист па ни загуба од шиптарите но тоа што го кажа војводата го сметам како правилно и моментално повеќе од реалност.(бај д веј колку за информација јас сум член на опозициска партија со сосема спротивна и неприфатлива идеологија од онаа на Георгиевски) |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |