|
Феноменот “гром-громобран“, нешто општо за... |
Внеси реплика | страница <1 45678 14> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаеш, подобро е на кратко... кога е големо никој не го чита,,, А дали креативноста допринесува за светкавица како на сијалца... ...понекогаш.... (ајде да бидеме културни): ... светилката има громогласен ефект - афект, акција еакција, ако има проблем на разводната табла...... диодите се катастрофа, но се уште има струја... интекралното коло другарува испреплетено играјчи криш-миш со фи големината на бакарот помножена со омажата и вкупниот непосакуван електрицтет; допринесува до непосакуван гром, во време кога истото е раздразнето од бакарна корозија ... и..... оп.... гром... и тоа на лице место, понегогаш и со траен инвалидитет,,, за жал.... затоа деца не играјтеси со струјата... штек штек м’де в песок... изолиран е екектричниот интензитет и телото нема напојување... пс. тогаш нема гром... бал... балтазар... бал... балатзар.... балтазар,.... пс леле ова нема смисла - ко дежурен гром сум на темава,,,... а нема громобрани... штета................................ леле ама дува надвор... уш малку и гром ке мавни... Изменето од Tetratka - 01.Декември.2009 во 02:05 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Денешнава технологија создадена од човечката креативност, денес може да не заштити од "божјите" громови.
Колку апсурдно, нели ние сме од Бога создадени? |
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gledam ovdeka se postavuvale prashanja...?
Jas kako shev na ovaa katedra, tetratka e docent, a repetitor od demonstrator go unapreduvam vo asistent. I ...shto mi beshe zborot, a da, ve izvestuvame 1. Deka samo vo Petok studenskite prashanja gi primaat molbite koi narednata nedela kje bidat razgledani - normalno javno. Dodeka preku cela nedela mozhete slobodno da diskutirate na nash*te prashanja. 2.Ianku ovaa e eksteritorija - specijalizirana katedra po post diplomski studii smer surfanje po rabovite na vistina i soznanieto i oveka jas so moite sorabotnici sme glavni ( moderive se samo nokjni chuvari, da brishat postovi ako nekoj neranimajko se obide da go prlja prostoro. 3. Prashanjata koi gi dostavuvate kako vo sluchajov so Zlatnik, nema da bidat ponatamu zemani na razgleduvanje, od prischina shto ne see kompletni, t.e. vakvi prashnja na drugite podforumi pominuvaat, no ovdeka toa ednostavno ne e vozmozhno, ( no poshto go gledam i toj e star vampir kako mene, a mozhe i da nekoja godinaka pomlad , no toa ne e greda i soodvetno na negovata mladost kje go zatvoram ednoto oko ( ednostavno go priotezhiram zatoa shto sum glaven )i kje ja zemam negovata molba - prashanje na razgleduvanje, t.e. kje mu posocham kako da go popolni ispravno prashalnikot za prashnjata:
Zlatnik, ti nedostasuva - fali opis kakov monitor imash ? Ovdeka gi tretirame samo LCD monitorite, dodeka katodnite ne gi esapime voopshto. Dokolku imash plazma, za toa e odgovoren Messenger, nashiot cenet nadvoreshen sorabotnik. Ponatamu, vrskata na tvojot PC ni e isto taka bitna, dali si na T- home ili na on net, ili na cable...se si ima prichina ? t.e. postojanosta na brzinata e vo prashnaje, zatoa shto po relativiziranjeto na Einstein, ednostavno i jasno e kako den deka zhiveeme vo deintergriran svet, kade samo brzinata se zema kako reper - fakt koj ne obedinuva, i normalno, koja verizja na windows koristish, sega vratata go gubi svojot primordijalen karakter, prozorot e ona preku koe kontaktirame... Ianku toa so lukot, toa e opshto poznata pojava na nashi godini, i me chudi kako ne si se zaprashal za slednovo: Zashto pametot mi odi na luk a ne na kromid....( sega vekje sum ozbilen, vsushnost celo vreme sum ozbilen) razmilsi malku slushajkji i chitajkji go tekstot na sled. pesna, a mozhe i brandy ili rrakiichka da se napieme, nazdravje Supertramp - The Logical Song – Lyrics http://www.youtube.com/watch?v=jtuKsgyydcA&feature=related ps. tetratke, ( moram da go kortegiram mojov docent, da ne ja shiri rabotava) so gromovive - grmotevicive - gromobranite, i sl, se mi se chini kako da gi ispalshi ljugjevo...malku da ja relakisrame temava, na pr. so zapoznavanje na nash*te fanovi za kognitivnite modusi na svesta me razbirash ... za da potoa lesno gi sledat predavnajta za grmotevicite, soglasno Bolonjskata spogodba :))) Изменето од Marko sk - 01.Декември.2009 во 22:53 |
||
repetitor
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, од Бога сме создадени! Создадени сме по Лик и Образ Божји и затоа како што Бог е Премудриот и Совршен Креатор,така и ние неговите созданија имаме креативни дарови. И како креативни и разумни битија ние, се трудиме и креираме работи во секојдневието со Божја помош,за наша полза. Така како што за дождот креиравме чадор ,за снегот ланци за кола пр. и за ветрот куќи,згради ,е така и за куќите и зградите креиравме громобрани. Сите овие креации се благодарение на Божјиот дар за креативност и ние луѓето го ползуваме тој дар и тоа не е ништо против Бога и не е ништо апсурдно.И така ние не креираме само по сопствена заслуга туку со Божја помош за наша полза! |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е Господов громот и ја има таа намена што ја има и сите ние ја знаеме, ќе ти поставам едно прашање. Зошто работите што ги има креирано и создадено човекот, се поинтелегентни и понапредни од "работите" кои ги има создадено Бог? |
||
repetitor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Човекот е создаден од Бога,а Бог е несоздаден и од секогаш постои!И ако Бог имаше создател тој создателот ќе беше Бог.И затоа Бог е несоздаден,затоа што нема друг што Него го создал! E сега вака : Бог го создал човекот ,а човекот го создал чадорот,зградата,громобранот. Ќе ти поставам и јас едно прашање: Кој во случајов е посовршен-поинтелегентен: чоекот кој го создал чадорот зградата и громобранот или Бог кој го создал човекот и ги создал материјалите од кој човекот изградил чадор зграда,громобран и сл. ????????? Изменето од repetitor - 01.Декември.2009 во 23:12 |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хех, создал по твоето верување и убедување (тоа не значи дека е така) карпи и не знам какви си руди...алал да му е. |
||
repetitor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој рече дека е по мое убедување, јас ја кажав вистината,а не реков дека јас сум ја измислил вистината! Работите се така точни и догматски потврдени без разлика дали јас сум истомисленик со нив и без разлика дали јас сум Православен или католик или муслиман или некој од зимбабве и без разлика дали ти се слагаш со вистината или не. Витината е една и непроменлива ! ДА ЖИВЕЕ ВИСТИНАТА Изменето од repetitor - 01.Декември.2009 во 23:31 |
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро, ај научно кажи ми сега на што е последица громот. |
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
repetitor i baunty ja zemaa seriozno rabotava...imate drugi temi za vakov nachin na diskusija, otide temava jabana, stereotipna kako i ostanatite stabna....
ovdeka se diskutira polivalentno - metaforichno ( grom gromobran) na eden satirichn - kritichko- mistichen nachin, kade se razglabaat perunasko - meksikanskite prepukivanja so elementarna analiza na kognitivnite modusi na svetsta kaj ovie populacii... Изменето од Анастеа - 03.Декември.2009 во 00:57 |
||
repetitor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да сме живи и здрави ....
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutno definitivno marko.
Ne dozvoluvaj ovaa interdisciplinarna multi formatna gromobranska tema da bide minirana od logichno posledovatelni komentari na chlenovi koi ne ja apsolvirale vishata polivalentna relativistichka teorija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Anarchy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абре ајде, штом сум толку неук, не ги сваќам работите, такви какви што се и не можам да ја видам вистината, поучете ме малку, да разберам и јас нешто. Може ќе се просветлам.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uzhivaj! Ova e tema e "netema".
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |