IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 54>
Автор
Порака
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:02
Originally posted by Kali Kali напиша:

Na primer....koga ti e ubav denot, koga si ispolnet i zadovolen kje mu ja prostis malata nesmasnost na kelnerot koj ti go isturil pijalokot vo skut, i kje go pocestis so nasmevka...
drugiot den, koga te zateral maler, lut si ili mnogu tazen...vo sustina, ne se cuvstvuvas mnogu srekjno, koga toj ti go istura pijalokot vo skut, a zgora na se i pogresen pijalok ti nosi...kje go poglednes popreku, kje profrcis niz nosot i kje stisnes usni ( a nekoj duri moze i verbalno da mu spleska nesto)....
znaci, moze da ima nekoja logika teorijava na kejtголемо%20гушкање

кали - оф корс. аплауз
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:13
Originally posted by Kali Kali напиша:

Na primer....koga ti e ubav denot, koga si ispolnet i zadovolen kje mu ja prostis malata nesmasnost na kelnerot koj ti go isturil pijalokot vo skut, i kje go pocestis so nasmevka...
drugiot den, koga te zateral maler, lut si ili mnogu tazen...vo sustina, ne se cuvstvuvas mnogu srekjno, koga toj ti go istura pijalokot vo skut, a zgora na se i pogresen pijalok ti nosi...kje go poglednes popreku, kje profrcis niz nosot i kje stisnes usni ( a nekoj duri moze i verbalno da mu spleska nesto)....
znaci, moze da ima nekoja logika teorijava na kejtголемо%20гушкање

so napisa? deka nesrekjnite se losi?изненадување
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:16
Работиш во странција повеќе години. Имаш желба да си ја видиш татковината. Доаѓаш да ја споделиш радоста дека си меѓу своите. На одење забележуваш дека крвнички со клуч ти ја изгребале колата...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:18
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Работиш во странција повеќе години. Имаш желба да си ја видиш татковината. Доаѓаш да ја споделиш радоста дека си меѓу своите. На одење забележуваш дека крвнички со клуч ти ја изгребале колата...

...
под А) си го пцуеш полуостровот Балкански
под Б) се насмевнуваш и заигруваш пајдушко околу колата

голема%20насмевка
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:19
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

...
под А) си го пцуеш полуостровот Балкански
под Б) се насмевнуваш и заигруваш пајдушко околу колата

голема%20насмевка

......toçen odgovor pod A).........голема%20насмевка
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:23

jebi ga
se slucuva i vo najdobrite familii голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:39
Стануваш сабајле насмеан расположен и дури да го испиеш на мир првото утринско кафе ти дошла некоја будала која нема попаметна работа туку расипува туѓи денови и ти го сјебува денот.....Е ај биди добар де да те видам
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:42
еј вратите се на темата, ова со го збориме , скорз излеговне од границитеголема%20насмевка

Кон врв
Палестинец Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 12129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Палестинец Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:42
Јас сум лош............
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:44
Pa losa ke bidam za tie sto me napravile nesrekjna,zarem arna!

Изменето од fragola - 10.Март.2009 во 23:45
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:51
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Тутунот е мачна култура! Се работи цела година. Од моментот кога ќе се предаде во монопол, почнуваат подготовките за следната сеидба. И така цела година, секоја година, цел живот, цела фамилија.
Ти ја зема снагата, те подгрбавува, ти влегува под кожата, во крвта, во белите дробови, ти го пожолтува лицето, ти го зема здравјето.
И после оти си нерасположен?
Оти не се смееш? Оти си намуртен и лош? Е оти Боже???

Кејти, убав ти е примерот со прилепските тутунари, и убаво што не генерализираш, оти не се сите тутунари лоши, како што не се сите добри луѓе по правило среќни.

Несреќата (тутунот) ја зема снагата, подгрбавува, влегува под кожа, во крв, во бели дробови, го зема здравјето, го пожолтува лицето... и кај некои луѓе останува тука, на лицето, на површината... кај други оди понатаму, во срцето и мозокот... Кај некого влијае најмногу на расположението, кај некого мава директно на карактер и психа...

До каде несреќата ќе го разјаде човека, зависи од нејзината големина... и од цврстината на тлото на кое ќе наиденамигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 23:58
еј ми текна
шо е поарно да си ЛОШ или НЕСРЕЌЕН????? смеење

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 00:39

Не верувам дека ова е правило, но можеби да повеќето несрекници живеат со горчина во себе и честопати не се сакаат ни себе си, а камо ли другите.

Но се зависи од тоа како човек ќе и пристапи на несреќата. Човек кој доживеал одредена несреќа или континуирано доживува некоја несреќна ситуација може да заземе два ставови.

1. Бунтовнички став.

Таквиот човек секојдневно плука по животот, го проколнува денот кога му се случила несреќата, живее во континуирана депресија, деноноќно се измачува со прашањата "Зошто мене? Зошто баш јас?", не гледа надеж, им завидува на среќните околу него. Доколку верува во Бог го обвинува за неправдата, за незаслуженото, за несреќната судбина. Таквиот човек живее со голема горчина во себе која што несопирливо расте, не гледа надеж, го мрази животот, не верува дека може да биде утешен... иако потсвесно копнее по утеха, по среќа, по излез од несреќната ситуација итн.

2. Помирителен став.

Тавкиот човек се помирува со несреќата, ја прифаќа судбината што го снашла, му простува на оној што му ја предизвикал несреќата (доколку има таков) и на тој начин се ослободува од горчината. Таквиот човек не седи со свената глава во своето мрачно ќоше, туку ја крева главата кон малиот зрак светлина што наѕира од прозорот на надежта, од прозорот на верата.
Таквиот човек добива нова сила, сила која честопати дури и ги збунува "среќниците", сила со која несопирливо продолжува напред. Таквиот човек ги потчинува своето срце, нерви и мускули под својата сесилна ВОЉА која им наредува: Издржете! Продолжете!
Таквиот човек има поголема сочуствителност кон другите несреќници, затоа што може нелицемерно да им влезе под кожа и да ги охрабри и неговото охрабрување е неспоредливо со она "знам како ти е" кажано од устата на некој што не го преживеал истото или барем нешто слично на тоа.
Таквиот човек е позрел, посериозен, похрабаро се соочува со животните предизвици, не трча по секоја пеперутка во животот, не дозволува секој кошмар да го исплаши, ниту пак секој сон да го занесе, задоволен е кога неговите потреби се задоволени, а не нужно и желбите.

Ваквиот човек не е утопија. Вакви луѓе имало во историјата, вакви луѓе има и денес. Ако побарате внимателно, вакви луѓе ќе најдете и околу вас. А доколку не најдете, повелете ѕирнете го следниов линк и запознајте го човекот кој нема ни раце ни нозе, а сепак зрачи со натприродна среќа и верувам дека е релатнивно добар среќа

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 00:47
го гледате колку е паметен????љубов
симпатија ми еголемо%20гушкање

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.