|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 45678 54> |
Автор | ||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кали - оф корс. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so napisa? deka nesrekjnite se losi? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Работиш во странција повеќе години. Имаш желба да си ја видиш татковината. Доаѓаш да ја споделиш радоста дека си меѓу своите. На одење забележуваш дека крвнички со клуч ти ја изгребале колата...
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... под А) си го пцуеш полуостровот Балкански под Б) се насмевнуваш и заигруваш пајдушко околу колата |
||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
......toçen odgovor pod A).........
|
||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jebi ga se slucuva i vo najdobrite familii |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стануваш сабајле насмеан расположен и дури да го испиеш на мир првото утринско кафе ти дошла некоја будала која нема попаметна работа туку расипува туѓи денови и ти го сјебува денот.....Е ај биди добар де да те видам
|
||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еј вратите се на темата, ова со го збориме , скорз излеговне од границите
|
||
|
||
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сум лош............
|
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa losa ke bidam za tie sto me napravile nesrekjna,zarem arna!
Изменето од fragola - 10.Март.2009 во 23:45 |
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кејти, убав ти е примерот со прилепските тутунари, и убаво што не генерализираш, оти не се сите тутунари лоши, како што не се сите добри луѓе по правило среќни. Несреќата (тутунот) ја зема снагата, подгрбавува, влегува под кожа, во крв, во бели дробови, го зема здравјето, го пожолтува лицето... и кај некои луѓе останува тука, на лицето, на површината... кај други оди понатаму, во срцето и мозокот... Кај некого влијае најмногу на расположението, кај некого мава директно на карактер и психа... До каде несреќата ќе го разјаде човека, зависи од нејзината големина... и од цврстината на тлото на кое ќе наиде |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еј ми текна
шо е поарно да си ЛОШ или НЕСРЕЌЕН????? |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не верувам дека ова е правило, но можеби да повеќето несрекници живеат со горчина во себе и честопати не се сакаат ни себе си, а камо ли другите. Но се зависи од тоа како човек ќе и пристапи на несреќата. Човек кој доживеал одредена несреќа или континуирано доживува некоја несреќна ситуација може да заземе два ставови.
1. Бунтовнички став.
Таквиот човек секојдневно плука по животот, го проколнува денот кога му се случила несреќата, живее во континуирана депресија, деноноќно се измачува со прашањата "Зошто мене? Зошто баш јас?", не гледа надеж, им завидува на среќните околу него. Доколку верува во Бог го обвинува за неправдата, за незаслуженото, за несреќната судбина. Таквиот човек живее со голема горчина во себе која што несопирливо расте, не гледа надеж, го мрази животот, не верува дека може да биде утешен... иако потсвесно копнее по утеха, по среќа, по излез од несреќната ситуација итн.
2. Помирителен став.
Тавкиот човек се помирува со несреќата, ја прифаќа судбината што го снашла, му простува на оној што му ја предизвикал несреќата (доколку има таков) и на тој начин се ослободува од горчината. Таквиот човек не седи со свената глава во своето мрачно ќоше, туку ја крева главата кон малиот зрак светлина што наѕира од прозорот на надежта, од прозорот на верата.
Таквиот човек добива нова сила, сила која честопати дури и ги збунува "среќниците", сила со која несопирливо продолжува напред. Таквиот човек ги потчинува своето срце, нерви и мускули под својата сесилна ВОЉА која им наредува: Издржете! Продолжете!
Таквиот човек има поголема сочуствителност кон другите несреќници, затоа што може нелицемерно да им влезе под кожа и да ги охрабри и неговото охрабрување е неспоредливо со она "знам како ти е" кажано од устата на некој што не го преживеал истото или барем нешто слично на тоа.
Таквиот човек е позрел, посериозен, похрабаро се соочува со животните предизвици, не трча по секоја пеперутка во животот, не дозволува секој кошмар да го исплаши, ниту пак секој сон да го занесе, задоволен е кога неговите потреби се задоволени, а не нужно и желбите.
Ваквиот човек не е утопија. Вакви луѓе имало во историјата, вакви луѓе има и денес. Ако побарате внимателно, вакви луѓе ќе најдете и околу вас. А доколку не најдете, повелете ѕирнете го следниов линк и запознајте го човекот кој нема ни раце ни нозе, а сепак зрачи со натприродна среќа и верувам дека е релатнивно добар
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
го гледате колку е паметен????
симпатија ми е |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |