|
Тестирања на крајот на учебната година |
Внеси реплика | страница <1 45678 30> |
Автор | ||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако јас се прашувам, полесно ке ми е да полагам и физика, и математики, и електроники, и автоматики,отколку да полагам ликовно. Ликовно и Музичко сум невидена тапа. Незнам кои бои се складни или кои се мешаат за да се добие некоја друга. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нормално!Ако сакаат да проверат корумпираност ете им инспекција(зошто земаат инспекторите плата?)Па нека проверат кој е корумпиран-заради да проверат некого ние ќе полакаме 4-5 предмете на крај на година!? |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ова е, по се изглед, најдобриот начин владата да им ја зголеми платата на некои од наставниците, а да им ја намали на други. со тоа што ќе има можност да ги отпушта, ако сака да ја намалува администрацијата.
а тоа дали ќе има ефект, кој го интересира тоа? тоа не е ни битно. битно е да се почне, па до кај ќе стигне ... а дека ќе има тестирања, мора да има, ама првите секако нека бидат пробни! |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... zalosno e shto mladite najmalku se obuceni za baranje na svoite prava, a povekje go naucile ucenjeto na "ulicna demokratija". Ocigledno vo nash*te aktivni politicari imale dobri mentori zatoa shto mnogumina od niv doshle na deneshnite pozicii blagodarenie na ucilishnata demokratija za partiski celi. Momentalno po ucilishtata tece proekt- Obrazovanie za zivotni veshtini, kade decata se ucat kako da reagiraat vo odredena zivotna situacija. Zalosno e shto ova ne odeshe istovremeno i so srednoshkolcite pa da se stavashe rabotilnica- Spravuvanje so nametnati...zakonski ...izbrzani/neizbrzani odluki...
Ubavo kje beshe da im se kazeshe na mladite deka MORA da se "dvizat " vo ramkite na zakonot, odnosno odnosno nivnite legalno izbrani pretstavnici i roditelite- clenovi na Roditelskite soveti zaednicki da svikaa pres konferencija na koja kje informiraa deka: - podnesuvaat baranje vo pismena forma do ministerstvoto za preispituvanje na odlukata za testiranje na krajot na ucebnata godina i da go obvrzaa ministerstvoto da im odgovori... pa da go informiraat deka dokolku ne im se usvoi baranjeto tie kje organiziraat mirni protesti vo svoite ucilnici t.e. nema da se aktivni na nastava... ili da iznajdat drugi merki na bojkot. Nash*te ucenici, izmanipulirani garant od nekoja politicka opcija, brzo brzo izlegoa na ulica i ...mnogumina od niv dobija ukori za nedoagjanje vo ucilishte, drugi zaradi nemiri i narushuvanje na mirot bea povikuvani na informativni razgovori (taka se zboruva). ocigledno vozrasnite i sega zataija- i roditelite i obrazovnite institucii. Изменето од mamamd - 12.Октомври.2008 во 08:13 |
||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гад демит ова е една од поклошарските одлукиуствари може и вака да се заfrkne професор - цела година константно кец, дома ке си учам, на крај на тестот БАБАП петка...ем ке си имам петка, ем така три години ке се заfrkavam и ке го отпуштат profesorot од работа. свит EDIT: NE mi gi editirajte postovite. ako neshto vi smeta vo postot, izvestete me SAM ke go editiram Изменето од Izzie - 16.Октомври.2008 во 13:07 |
||
|
||
gagaDNZ
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne gi poddrzuvam ovie testovi...godinava sum maturantka,treba da se spremam za drzavna matura a toa ke mi odzeme vreme...koga jas ke se skoncentriram na tie testovi? plus ne mi trebaat a ne sakam na mene da gi merat sposobnostite na odredeni profesori...
|
||
Set
Нов член Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека матурантите нема да ги опфати оваа тестирање
|
||
gagaDNZ
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tocno nema,megjutoa pokasno toa ni se kaza |
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да ама тоа треба да го направиме сите-тоа е начин на бојкот!Или пак да почнеме да им се закануваме или превземете нешто или ќе летате од работа!На сите професори да им се направи тоа па нека им ги штракнат платите 15%-дури ние да протестираме(па после да не претставуваат како хулигани и безделници на кои единствена цел во животот им е да бегаат од часови)нека протестираат тие секако можат да протестираат за да им ги зголемат платите... |
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ти мамамд и твоите колеги(наставници на деца од 1-4одд како и наставниците од 5-8одд.)не се чуствувате малку себично?Поддржувате закон кој нема да се одрази(на вашата плата)и да ви направи проблеми вас-си имате по еден клас (или 4-8класа-тие што предаваат од5-8)вашите оцени ќе бидат слични со оцените на крајните тестови!Но што е со професорите во средно-свесни сте дека тие имаат само по 4-5класа во генерација?Значи повеќе од 10 класа вкупно-10те класа по 34ученици?Кој може да ја погоди точната оцена на сите?Тоа ми е ќеф-јас губам една оцена-а тие губат работно место!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... ako citash shto imam dosega napishano na forumot kje doznaesh deka sekogash diskutiram za opshtiot problem vo srednoto obrazovanie-golemata brojka na ucenici vo paralelka, 40 pa i povekje.Ako barame kvalitet, ako barame decata da naucat mora prvenstveno da mislime na brojot na ucenici. Koga bi bile 20-25 profesorot kje ima vreme da bide mentor koj kje nudi znaenje, sorabotnik. Vaka po logika so tolkava brojka ne moze da proveri kolku e usvoenosta pa se preminuva na testovi. I sega bez nacionalnoto testiranje ucenicite se ocenuvaat vo 90% slucai so test. Zatoa spomnav deka prvo kje odat pilot testiranja. Kje se uocat slabostite. Ako vednash se premine na test-kriterium za ocenuvanje togash celta e promashena. |
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А како си сигурна дека ќе се изведат пилот тестирања?Што ако не се направат?Што тогаш?Ќе одат к*рбан лабараториските глувци така?
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zagarantiran neuspeh. Dosegashnata praksa beshe da se odi so pilot, pa potoa da se napravi analiza na rezultatite, da se otstranat anomaliite. Ako e celta odmazda, cistki na kadarot togash gospod neka ni e napomosh.
|
||
Gravedigger
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 17.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заеби ти Линковно, Музичко, техничко цртање и остали, тоа го немаме сега во втора година и нема како да ни се погоди. Физика - да полагам не иде у обзир, затоа што немам појма... еве нео_вмастер ми ги решава задачите Математика - до некаде може Математика да полагам, не ми е многу проблем Електроника - и ова би го поминал, доколку се погоди на полагање Електрични Мерења - Програмирање - ова најмногу би го посакувал да ни се падне да не тестират Автоматика - така-така Физичко - нејќам, ради тоа што нео_вмастер ќе падне Информатика - САМО НЕ ТЕОРИЈА!! Англиски - може, само ја и нео_вмастер ја знаеме формулата за успешен тест Македонски - ноу комент Тоа што сакаш, што не сакаш никој ништо не те прашува. Мислам дека не е најдобро ова тестирање да се прави секоја година. Ако е така да не правиме тестови преку годината, па кој кога сака да одговара. И џабе не ја ставија таа државна матура на крајот од четврта година, па сега и вака на секоја завршена година. Арно ќе е да направат кој сака да иде на тоа, колку да се провери што научил од цела учебна година, а не вака задолжителна... Нема смисла тоа што го прават. „МАЛКУ“ ми се секој ден што ги имам по 7 часа, со исклучок во Петок - 6, па на крајот кога сите ќе опуштаме(освен тие што имат за поправање, али ептен што се загазени), ние да правиме тестирање од тоа што сме го училе цела година |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |