|
ИЗБОРИ 2008 |
Внеси реплика | страница <1 45678 18> |
Автор | ||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ви се обракам и ВЕ МОЛАМ да се престане со меѓусебни навреди и препукувања.
Бидете достојни и доследни на себе во дискусиите, не дозволувајте да бидете испровоцирани и не провоцирајте. Пораките на форумот претставуваат ваше мислење и ставови, и секако дека не секој ке се сложи со нив и не го очекувајте тоа. Ова е сепак форум на кој сите ние доброволно учествуваме, и имаме право да го искажеме своето мислење, но коментарите кои содржат навреди, вулгарни зборови или повикуваат на насилство нема да се толерираат. Овдека ги вбројувам и сите облици на национална, расна, верска сексуална и било каков друг вид на омраза. Затоа ВЕ МОЛАМ престанете со меѓусебни навреди и некакви си обиди за притисок било врз мене, било врз администраторите. Мислам дека е излишно да се кометираат некои постови во кој за форумов се тврди дека личи на партиски комитет, но доколку сепак ви наликува на таков, потрудете се со своја конструктивна дискусија на дадените теми да го поправите истото, а не само да правите конструкции по свое лично видување без никаков аргумент и од само вам познати причини. Уште еднаш ке ве повикам да ги прочитате правилата на подфорумот Политика и да бидете конструктивни во дискусиите и да престанете да си упатувате навреди еден кон друг. ПОЗДРАВ |
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne te znam. samo te znam od tvoite postovi. vo niv, siris omraza i zloba, a iskreno se nadevam deka ne si takva licnost, bidejki sepak ova e samo forum. jas se sto rekov e moe mislenje, no za zal ti zapocna so niski udari i navredi, a zosto ne znam? |
||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izborite 2008 za zal momentalno se prvata rabota koja sto Makedonija mora da ja pretrpi na patot kon Evropa. Za toj pat se poveketo gragani na makedonija i tie imaat pravo da dobijat podobar zivot i da si go ostvarat svoeto pravo da bidat ramnopravni so site ostanati na ovoj kontinent pa i vo svetot. Ona sto denes ni se slucuva gledano od aspekt a nekoj koj ne spaga vo nieden politicki tabor e totaln haos koj doprva ke koluminira. SDSMovcite kako plackovci do pred eden mesec a i sega od posle samitot vo buk*rest, na sekoja nivna pres konferencija izjavuvaa deka ovaa vlada ne ja biva i velea deka gruevski ne vodi vo propast. Koga pak toj reshi da odi na izbori pocnaa povtorno da placat demek sega ne e vreme za izbori i vie treba da si go dogurate mandatot iako ste nekadarni za nego. Ova e prav primer za hipokrizija. Kako mozat da bidat tolku dvolicni i sega da nudat moznost za evropska makedonija koga imaa sansi da ja napravat svetska za vreme na nivnite mandati. Pa tie isti luge tamu vo partijata ne ni garantiraat nisto podobro, tuku samo sakaat da se dofatat do nivnite stolici i da gi dovrsat onie pohrabri reformi koi gruevski gi otpocna.
Od druga strana pak Gruevski pravi mnogu rizicni potezi so koi ke se dovede vo situacija ili da ja vnese drzavava vo novi krizi ili pak da go razocara svoeto clenstvo so toa sto ke mora: 1. da pravi koalicija so Dui koja e satanizirana od strana na patriotite, demek vo dpa albancite ne pukaa protiv nikogo a toa go pravea samo aliovcite. 2. Da prifati promena na imeto i da ja vnese drzavata vo Nato iako na mitinzite ke zboruva poinaku. Sepak Nikola ke ima 4 godini namesto 2 za da napravi nesto negovite glasaci da podzaboravat na vetuvanjata sto sega ke mora da gi dade za da ja osvoi vlasta. Ako ne se sluci ova togash makedonija ke ja izgubi megunarodnata poddrska zatoa sto nikoj veke nema da ne moli za da si pomogneme samite na sebe, ke ima negativen izvestaj vo septemvri za napredokot kon eu i grcite ke go iskoristat toa kako argument deka ne sme zreli za evropa id eka sme opasni z asvoite komsii. Ako pak ne bide dui del od vladata ova akriza ke bide uste pogolema. Ke zapocne da se koristi problemot so priznavanjeto na kosovo kako uslov za funkioniranje na vlasta od druga stana pak ke imame nova vlada vo srbija koja po se izgleda ke bide sostavena od radikalite koi nema da ne mirisaat mnogu. Dui ke go digne svoeto glasacko telo na nepocituvanje na instituciite i so toa stabilnosta vo zemjava ke bide na 0.Toa ke bide pricina da ne dobieme datum za pregovori so eu. E sega za posvetlata strana od izborite. LAgi ke koristat ste a najmnogu onie koi se najzainteresirani da ja vodat drzavata. Najgolemite lagi ke bidat deka so imeto nema da se pazarime, deka so dui nema da vleguvame vo vlast, deka stote cekori ke bidat izodeni za 100 denovi, deka sdsm ke bide proevropskata opcija za podobra makedonija i sl. Koj i da dojde na vlast a vmro ima najmnogu shansi, ovoj pat ke bide pogolem lazgo od bilo koga zatoa sto vo sprotivno ni se zakanuva kolaps, siromastija pogolema od bilo koga, strav za bezbednosta i bezbroj problemi. |
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gruevski ima dva pata.
edniot, da igra na nacionalnata karta, bez dogovor so Grcija i bez EU i NATO. Ova kratkorocno, ke mu donese uste eden mandat, ama vo 2012 ke se seli vo opozicija. vtorata e varijanta dogovor so grcija, preku referendum. so vakvoto resenie ja mie svojata vina, taka da slobodno moze da kaze, abe vie glasavte, sto sakate? takviot dogovor bi ne vnel mnogu brzo vo NATO i do predvorjeto na EU nekade pred 2012. Vizite bi bile dotogas sigurno ukinati, i Gruevski recisi sigurno ke obezbedi uste 4 godini vlast vo 2012. do krajot na toj mandat, Gruevski ke bide na vlast edna decenija, i ke se kandidira za pretsedatel. posle dva mandata tamu, ke gi pusti koncite na svoja 56 godishna vozrast i ke uziva vo mirna penzija. |
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ovie izbori se tolku nepotrebni vo ovoj moment sto stvarno ne mozam da ja najdam pricinata za nivno odrzuvanje...odlaganjeto na problemite ne gi resava...sega ke odime na izbori a posle ke odime vo NATO, pa vo EU...da se nadevame deka ke bide taka...zasto vo sprotivno edinstevno sto ke ostane od nas ke bide eden amerikanski protektorat pod vlast na nasive nacionalisti...jas licno nemam druga opcija osven NATO i EU sekoj koj sto ima neka si ostane so svoite tuka i neka si zivee...a dokolu ne se sluci do krajot na godinava resavanje na ovie dva problemi togas veruvajte makedonija nema povekje da bide bezbedno mesto na ziveenje...gi zalam samo nacionalistite i patriotite...ke izginat za nekoj da ostane vo svojata fotelja
|
||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
||
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ПРЕТХОДНО ВО ЕДНА ОД ТЕМИВЕ ГO НАПИШАВ ОВА И ПОВТОРНО ЌЕ ГО ЦИТИРАМ:
Овие избори претставуваат еден вид на прикриен
референдум(типичен за Англија) и добар да се спроведе и во Македонија. Целта на
овие избори (прикриен референдум) е да се реши македонското прашање (постоење
на македонска нација, народ, култура,историја; постоење на македонски јазик
итн). |
||
Мало дете
|
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ke ima i NATO i EU, ovie izbori ke go garantiraat toa... Greuvski ne za dzabe sega pred menuvanje na imeto pobara izbori, zasto posle menuvanjeto, ke mu se namali podrskata.
|
||
Gorg
Сениор Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...e ja otkri amerika ...pa rejtingot e najbite, nali
|
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa normalno deka e biten. kako inace ke ja izvadis od kalta ovaa zemja, ako dozvoluvas komunjarite so l'zgi i lopovluk pak da se vratis. se uste ne ja usovrsil Gebelsovata masinerija na SDSM, ama bar znae kako da se pretstavi za narodot da go glasa.
|
||
Gorg
Сениор Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Kirca, razbudi se eheheeeej!!!...ke se prepnes nekade...
znaci, spored tebe, pobitno e sega da se iskoristi rejtingot za da se dobijat uste 4 godini udobna vlast, otkolku da se raboti na dosogoluvanje na grcite pred svetskata javnost vo vrska so imeto, moment vo koj imame edna (ako ne i edinstvena) velesila pozadi nas i koga grcite si go pokazaa vistinskoto lice, ne pred nas - nie si gi znaeme, tuku pred svetot. Znaci ako spored tebe ova e logikata, G'ujo da si zaraboti uste cetiri udobni godini, samo mozam da ti aplaudiram na Gluposta i da, site lazat, samo G'ujo e vo pravo...braos...totalitarna filozofija na manipuliranje so masite potpomognata so marketing masinerija finansirana od drzavni pari...neli toa lici na komunizam...koga ako nekoj ti kontrira, togas e lazgo, antidrzaven element (vo ponovo vreme antimakedonec), treba da se leci, treba da bide diskreditiran...ili da go snema od programata na MRTV, na primer...a jas mislev deka ovie drugive se komunjari...sum se zeznal... |
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako prvo, jasno e deka gruevski da ne bese, do sega vie komunjarite ke ne imenuvavte juzna srbija, ili vo najdobar slucaj istocna albanija.
taka da tie finti, kaj drug. a okolu gruevski, jas razbiram celosno od kaj vi e kukaviclukot da se odi na izbori. ne ste imale dosega moznost konk*rencija da vi e nekoj sto iskreno raboti i se bori za makedonija, a ne za fotelja. toa vi e cudno, nenauceni ste, kako da kazam, na prepad ste fateni... |
||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ova uste go nemam cueno...pa imalo i pogolemi makedonci od aleksandar bre....sto treses zeleni kakov prikrien referendum kakvi gluposti...pa zarem ne gledas deka se bega od odgovonost da se nosat odluki koi ke treba da ja razvijat makedonskata drzava...kako vlez vo NATO i EU...ama toa ke cini i fotelji i losi poeni koi sega nasive foteljasi ne se spremni da gi dadat...ne mislam samo na aktuelnata vlada tuku i na opozicijata...i tie bi izigrale isto mozda i poloso...abe nema covek so muda ovde i da napravi kompromis a zaradi toa site ke bideme kako na goli otok - zatocenici vo sopstevnata zemja...prikrien referendum !!!....cccccc gluposti na ton |
||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
||
MLEKCE
Сениор Регистриран: 05.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е тоа непочит, тоа е само вољата на нарот. А, замисли што би било никој да не излезе да гласа од народот сем оние кои поради својата политичка определба и слепост ќе мораат да излзат. Што ќе биде тогаш? Изменето од MLEKCE - 23.Април.2008 во 08:44 |
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
neglasanje e glas za anti-makedoncite. |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |