|
САД или Русија? |
Внеси реплика | страница <1 45678 27> |
Автор | ||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LEPAK ..... nema pari za opijati a zgora na se , rutata za takvi nesta od avganistan vodi preku kosovo ..... a ne preku skopskiot aerodrom ...
|
||
Duduk
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cekaj...rano e...tranzit zonata Kosovo, za opijati,lepaci i ostanati drvenarijski rekviziti ke se dislocira.Novata tranzit zona ke bide ....
|
||
ivan_grozni
Сениор Регистриран: 10.Април.2008 Локација: Western Sahara Статус: Офлајн Поени: 267 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislis? ... aj da pocekame , mozebi si i vo pravo .....
|
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Америка ја помагала Русија со брашно..????????????? . Цар си бе нема што. Ај ова да го кажеше некој од оние ....... ај некако, ама ти? Сега кажа се... Русија има брашно да ја поклопи цела северна Америка ,а не САД... Лансираат први човек во вселената , имаат нуклеарни боеви глави колку цело НАТО , имаат нуклеарни подморници тродупло од САД.... Е немале брашнооооо... . И Америка "бујрум еве ви" така? Форумиве се феноменална работа свашта ќе прочиташ.... |
||
Gary Cooper
Група Регистриран: 09.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Катюша
Музыка: М.Блантера Слова: М.Исаковский Расцветали яблони и груши, Поплыли туманы над рекой. Выходила на берег Катюша, На высокий берег на крутой. Выходила, песню заводила Про степного, сизого орла, Про того, которого любила, Про того, чьи письма берегла. Он ты, песня, песенка девичья, Ты лети за ясным солнцем вслед. И бойцу на дальнем пограничье От Катюши передай привет. Пусть он вспомнит девушку простую, Пусть услышит, как она поет, Пусть он землю бережет родную, А любовь Катюша сбережет. Расцветали яблони и груши, Поплыли туманы над рекой. Выходила на берег Катюша, На высокий берег на крутой. |
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гари... Ај превод за песнава , баш сакам да ја прочитам ОК?
|
||
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da,da ne se cudi....brasno...na Rusite.mhm....da... i ne samo toa.....forumive se cudo...tuka nekade duri procitav kako Francuskata vojska bila edinstvena koja ni pomagala koga bila tuka,gradela,zidala,pustela, a nikako ne se koristela od nas....tolku mnogu ni pomagala sto koga za (svoi) potrebi za probivanje na front izgradile nekoja pruga cirka 40-50 km,od Bitola do nekade,posle toa koga se povlekle barale da im ja platime prugata i site trosoci;a nie ne sme gi fermale, pa ne dale na sud..i taka, toj proces se vlecese po sudovi nekoi 50-60 godini...i taka...a be cudesa se forumive....
Изменето од Duduk - 12.Април.2008 во 22:41 |
||
Gary Cooper
Група Регистриран: 09.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве ти еден груб превод, а еве ти ја и на Јутуб http://youtube.com/watch?v=28w5dx8YXvc Расцветале јаболки и круши Се дигнале маглите над реката Излегла на брегот Катјуша На високиот брег и стрмен брег. Изглегла и песна запеала, За степскиот сив орел За тој што го љубела И чии писма ги чекала. Еј ти песно, песно девојчинска Летај ти по трагите на јасното сонце И на војникот на далечната граница Од Катјуша пренеси му поздрав. Нека се сети на обичната девојка Нека се сети на нејзината песна Нека ја чува родната земја А Катјуша ќе ја чува љубовта... |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Затоа од што имаше се Русија се "работеа" Русинките со сите Југословени за парче леб и неколку марки За водка куќата, и жената ти ја даваа во едно..дај му водка, и жената ќе ти ја даде на располагање русинот да ја "работиш" и една недела по ред А да не зборам за тоа што точеа пиво во ЌЕСИ, а не во флаши Само ај, еве јас ти кажувам ако толку не си знаел оди прашај некој што бил во Русија и ќе ти каже како си поминал таму... Прашај некој од твоите...слободно...ако биле во Русија во времето на комунизмот.. Еве пример јас имам роднини кои работеле во тоа време во Русија и ми имаат кажувано што и како било. Нели, не трпеле за леб.. Абе ти колку години имаш?? Страшна беше руската економија знаеш, луѓето плачеа на улица за леб. Страшно.......од комунизмот....само луѓето страдаа за ништо од тоа диктаторство на СССР...кое воопшто не личеше на комунизам Само ај ќе кажаме еден член тука што кажа во неговите постови.. ЧУДА СЕ ФОРУМИВЕ Изменето од Vladimir88 - 12.Април.2008 во 23:34 |
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заради комунизмот се работеле Русинките..? Чудо..! А кој не се работи денес? Па само во САД има "работливи" девојки повеќе него во цела европа. По твое и тамо трпат за леб... Можеби не било сјајно во Русија но барем ги "работеа" Американците...
пс. Гари Купер фала за преводот... Изменето од DelijaSkopje - 12.Април.2008 во 23:50 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама каде има најмногу работливи девојки и ЗОШТО Е ТОА ТАКА?? А ако толку не си сигурен, ова се што ти го кажав, одма да прашаш некој твој постар што е во фамилијата или некој твој роднина....... И растур правеа русинките бе, исто како бугарките на пример.... Само што овие за червена, а овие за неколку марки.... За водка, крај на програмата Беда тешка беа русите бре, леб немаа да јадат... Изменето од Vladimir88 - 12.Април.2008 во 23:52 |
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро бе биле, нека биде по твое, ама сега не се и недај Боже само да не им стапнат на жуљ...
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, не не по мое.. Ти реков убаво, прашај некои од твоите дома, некој постар што бил во Русија или што живеел во тие времиња ќе видиш што ќе ти одговори за руската економија.. Слободно прашај.... |
||
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vladimir,ubavo velish,"BEA", minato,svrseno vreme,ende,fin,konec,kraj,kaput,nema vise.Kapish,comprende,razbiras ??!!
Se se menuva ,se raga ,sozreva,staree,umira,priroden zivoten ciklus,samo nie kako duduci teski,zatucani,zatapeni,se na edna ista nota cupkame,tapkame vo mesto... Da ja prasam baba mi kako i bilo vo Rusija??Ili babata na baba mi ?? Ili da mu se javam na prijatelot sto e sega vo Moskva, od prva raka da mi kaze kako mu e tamu ?! Na Amerika i se klanjas ??Odi trcaj...Jas cekam samo da se smeni parkot vo "Dzordz Dzedaja Bush" pa da mu se pomocam na demokratijata negova vo prvata grmuska na koja ke naletam.Ich ne mi e gajle ako ima kup luge..ma i pred niv ke se pomocam... |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |