|
Ве навредува ли вистината? |
Внеси реплика | страница <1 45678 30> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavisi koj ke ja kaze
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne...ako e kazana u pozitivna konotacija
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke ja kaze opozicijata zvuci zlonamerno
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze da ne mi se dopaga ili da ne mi e prijatna,ali ne me vrega..naprotiv,bi sakal da ima poveke dobri luge koi ke ti ja kazat vistinata,a ne da slazat,ili sto e uste potragicno-da ti ja premolcat
|
|
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vistinata e subkjektivna poraka
sto ja ispraka nekoj sto subjektivno gleda na rabotite koga se raboti za drugite..... a kazuva deka e objektiven, no ne znae, deka da si objektiven znaci subjektiivno da se gledas sebesi, a da gi ubeduvas drugite deka si objektiven... No, ova e sepak moe subjektivno gledanje na ovaa tema...!!!!! A vi bidete objektivni pa sudete... |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
p.s subjektivno gledano,ova sepak dosta objektivno go kaza. |
|
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доколку преку слободата на нашиот личен избор избереме за нас животоосмислувачки "вредности" кои се во спротивност со Божјите, односно, избереме пат кој е спротивен од оној кој ни е благословен од нашиот Творец, но и небесен Татко, на ова духовно ниво на личносна изграденост, зрелост и свесност, ние ризикуваме како непослушни деца да се соочиме со последиците од нашите недораснати палавштини кои многу често знаат да бидат и многу трагични и болни, како за нас, така и за оние околу нас, па и за сето создание Божјо во овој свет.
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Diskriminacijata e dokaz deka tesko moze da se izbega od vistinata, ma kolku nie krekale deka imame isti prava na zivot i deka site sme isti, no vistinata kazuva sosem nesto drugo t.e. sakam da kazam deka sekoj nekade e diskriminiran
|
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..........sekoj covek go vrega vistinata..ama samo vo delot od sekundata..otposle koga ke razmisli ke svati deka kazanata vistina bila za negovo dobro................
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot e samo idea, vistinata e samo idea, nie sme samo idea vo ovoj odreden moment...nie i ne postoime...nas toa ne navreduva, zosto kolku sakale pametni ispadnale, nema koj da ne zapameti, taka da cuvstvoto na zaludnost ne progonuva i ne navreduva se sto ke ne potseti na nea
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene ne a na tie sto im ja kazuvam, da, gi vregja....cudno
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ме вреѓа вистината,ако ми е кажана од некој кого го ценам и почитувам,од некој за кого знам дека ми посакува само добро.
Се навредувам ако ми ја каже некој кој со тоа има цел да си ја нахрани суетата. Најмногу си се лутам себеси затоа што сум си дозволила да не ја согледам самата. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa normalno deka navreduva...kolku pati veke me navredila i zosto nikogas ne mi pravi otstapki i zatoa se nafakame na iluzijata koja e sekogas tuka da pomogne
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |