![]() |
|
HZ. MEHDI (A.R.) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 15> |
Автор | ||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|
Ejj,zidarski!! Nie sekogo go pocituvame,i sakme sozivot so site!! Nam Allah.xh.sh. ni naredil da Upatuvame na Dobro i da odvracame od Zlo!! Nie gi respektirame site(iako ne se site kako nas,Muslimani)!! Nasata pocit e Vistinska i nema laga!! Taka ne poducil Allah.xh.sh. i Pejgamber Muhammed.s.a.v.s. Vo nasiot svet postoet Sozivot,ako sakavme da ve "Istrebevme vam"Bituse nemase da postoet!! Edno Pravoslavno selo vo 12 sela Muslimanski!! No tie ziuvaat so nas,najdobar zivot..Nikakva steta nemaat od nas!! Naprotiv se potypomognati od nas!! No,ova sto si go pastiral,Mislam kako da sakas da ni go prodades ona vaseto nam!! Vam vi smetame nie,Veruvajmi..Vie najzadovolni ke bidete da se Istrebat Muslimanite,i na toa rabotete!! Zidarski..Vo Rekanskiot Region,kade sto se naogat Manastirot Sv.Jovan Bigorski..Nikogas ne se slucilo,no za prv pat Godinava..Gi Otkrsija(Ecea) Zvucnicite koga bese Misata!! A zosto?? Na MisataVeligdenska,ke si ode onoj koj sakat,i taa se odrzuvat vo Crkvi Manastiri.itn.!!! Zosto mora taa misa da se slusat i po selata..Nema tamu Hristijani..sekoj Htristijan,ako sakat ke si otidet vo Manastirot.i tamam!! No tie toa go napravija za Provokacija na nas Muslimanite..No nie Elhamdulillah,ne im obrnuvame Vnimanie na Tie Niski provokaciii!!! No jas se prasuvam,Dokolku vo Rekanskiot kraj selata koi se Etnicko polni so Muslimani,da bese obratna situacijata..dali nie Muslimanite ke imavme pravo da se slusnet Ezan od Gamija!!! Sigurno deka ne!!!Ne znam dali i voopsto ke bevme zivi!! P.s.Zidarski,a ti ke ni gi kazes koi se vasite Masonski Strategii!!!???? Zosto voopsto e Osnovana taa Loza!?? ![]() Изменето од Halid ibn Velid - 28.Април.2008 во 20:42 |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
![]() |
||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|
A,kaj ti e tebe Iskrenosta Maria!??? Zarem ti za Iskrenost ke zboruvas!?? Neli do mene barase da ne te citam!!??? Jas sum Musliman i toa go napraviv!! I sekade kade sto ti pisuvase, jas ne se Umesuvav,Go pocituva toa!!sTO TI BARASE OD MENE!! A zosto,sega ti go citas Daija,sto toj mene mi preporacal!!??? Neli treba da se pocituvat Dogovorot!!?? No dogovorot go pocituvat onoj koj imat vera!!! Jas go pocituvav,i ama bas nikade ne sum te spomnal!! P.s.A toa sto Daija,mi pisal..PA DOBRO!! Nasa Islamska Dolznost e da se sovetuvame Eden so Drug!!! Bratot me sovetuvase samo....Da ne im ja rasipuvam Proslavata!!! sto ima loso tuka!!! P.s.Samata go Izneveri dogovorot!! i na Nasiot Mil Muhammed.s.a.v.s. mu se slucuvalo toa od Bezboznicite(Paganite)..Koga skluci dogovor Muhammed.s.a.v.s. za Primirje od 10 god,na HUDEJBIJA!! pAGANITE GO IZNEVERILE DOGOVOROT!!!NE BILE DOSLEDNI NA VETENOTO!! EVE I SEGA TI ISTO..NE SI DOSLEDNA NA TOA STO GO BARASE OD MENE,DA NE TE CITAM DURI NI IMETO NE TI GO SPOMNUVAM!!! A ZOSTO TI MENE ME SPOMNUVAS!!??? NELI BESE DOGOVOROT TAKOV!!??? Изменето од Halid ibn Velid - 28.Април.2008 во 20:59 |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Благодарам за одговорите, затоа што по неколку дена добивање на лични пораки во кои добивам лични закани или во најдобар случај сум нарекуван неверничко ѓубре кое многу скоро ќе биде истребено, сметав дека е редно да прашам, каде сме и на што сме.
Халид - ќе добиеш подетален одговор на твоето прашање во некоја друга тема уште утре. |
||
![]() |
||
Padisah ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
|
zidarski i pred toa ti bev pisal odgovor ama izgleda ne si procital
ama brakata ti dadoa iscrpni odgovori se nadevam deka si zadovolen
i pak uste ednas ke kazam moe licno za mene, vo svetot ima luge i neluge a ovaa dosta kazuva nema potreba da objasnuvam!!!
|
||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||
![]() |
||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
|
Сепак и ова не можам да го премолчам.Ако си добил од некого таква порака,тогаш те молам немој да оставаш впечаток дека си добил од сите муслимани на форумов,тоа не е фер.Не можеш за еден или двајца да оквалификуваш цел народ или цела вера.И јас сум добивал неколку такви пораки,па сепак ни на крај на памет не ми дошло тоа да им го препишам на сите христијани. |
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
DAIJA I SITE OSTANATI GI CITAM VASITE ZAKANI KOI SAMO SLEP NE MOZE DA GI VIDI UPATENI KON ZMEJKO I VLAD ,MARIJA MAGDALENA EVANGELO ZIDARSKI I MENE , CE VI ODGOVORAM A TOA E DEKA NE MOZETE DA ZAPLASITE NIKOGO I NIKOGAS NEMA DA USPETE< JAKI STE OVDEKA NA FORUMOV SOKRIENI ZAD MASKI , POD RAZNI NICKOVI, PLUKATE NA SE STO E HRISTIJANSKO I MISLITE DEKA STE MANGUPI VASATA BROJNOST NIKOGAS NE ME PLASELA I NE MOZE DA ME UPLASI VASATA DOKTRINA NA ZAPLASUVANJE TRENIRAJTE JA NA VASITE DOMA NEMOJTE OVDEKA, VASATA VERA CUVAJTE SI JA I NEGUVAJTE SI JA , NO NE DIRAJTE VO NESTO STO E SVETO NA NEKOJ DRUG, NE VE MRZAM, VE ZALAM, ZA ZALENJE STE KOGA VASITE LICNI FRUSTRACII GI LECITE PREKU VERATA A ZNAETE LI KOJ ZA TOA CE PATI NA KRAJ PAK VIE ....... NO KAKO I DA E, SLOBODNO PRODOLZETE DA SE ZAKNUVATE POSTO DOKAZUVATE DEKA DRUGO NISTO NE ZNAETE I USTE POVECE JA UNISTUVATE SLIKATA NA MUSLIMANSTVOTO, CE SE MOLAM ZA VAS GOSPOD DA VE NAGRADI SO PROSKA
Изменето од zidarski - 29.Април.2008 во 00:01 |
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Pozz draga! Sozivot e sozivot, nema razlicni tolkuvanja. Jas iskreno ne gi sakam mnogu praznicnite atmosferi. POsebno kaj nas sekogas ima mnogu gosti, guzva, i bas vo toj period na moite dragi prijatelki ne bi mozela da im go posvetam vinamnieto koe go zasluzuvaat. Jas kako i site drugi vnimatelno gi odbiram prijatelkite, no komsiite tuka se......Mozebi pred da pocnam da citam za islamo, kon sosedite sum se odnesuvala tipicno tinejdzerski "Dobar den i tolku" no ne i sega. Islamot tolku go potencira SOSEDOT, da bukvalno treba da se grizis za nego, poveke otkolku za nekoj blizok rodnina. Jas smetam deka sozivot, ne e samo praznuvanjeto na praznicite, da bides so niv vo radost, tuku CELOSEN SOZIVOT e koga si togas koja najmnogu si im potreben, togas koga drugite baraat prilika da izbegaat. E vistinskiot sozivot e toa za mene. Da pomognam kolku mozam, pa duri i so sovet ako nemozm poveke. Znaes kolku starici imam vo sosedstvoto. E pa jas sozivoto ne go smetam samo ako i otidam na praznik, i ja iznamacam dodeka mi stavi sok, ne jas gledam sekogas da sum im na usluga. Dali se toa lekovi ili bilo koja dr. pomos. NE bi sakala da spomnuvam, bidejki site tie raboti se pravat poradi Boga, i poradi GOLEMATA nagrada koja ni ja vetil za odrzuvanjeto na sozivotot, i poradi faktot sto toa go pravel nasiot drag Pratenik Muhammed, nbmn. Za zal vremeto ne ni dozvoluva da gi posetuvam site prijatelki, no sekogas se trudam barem so SMS da se setam na niv, i da gi zaprasam kako se cuvstvuvaat. E toa e draga sozivot. A sto stanuva zbor za kolegite od fakultetot koi 90% se nemuslimani.....aj da ne bidam dosadna, no navistina se trudam da im pomagam so mat. posebno na onie koi se nadvor od Sk. Na niv mozebi seedno im e dali ke se setam koga im e praznik, no mnogu im e bitno koga ke gi izvestam za koga e zakazan ispitot..... Vo osnova Marija, znam deka razmisluvame isto, ednostavno sakav da ti go prestavam ISLAMSKIOT NACIN NA SOZIVOT. VO momentov me mozam doslovno da ti citiram hadisi, no veruvaj mi, postojat premnogu koi sekoj ISKREN VERNIK go pottuknuvaat, da bide dobar sosed i prijatel..... Predpostavuvam deka samata si iskusila.. GOlema guska od mene ![]() ![]() Изменето од Aisha - 29.Април.2008 во 10:02 |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Omere, koga neznaes sto da kazes, molci, pomalku si licemeren....
Изменето од Templarius - 29.Април.2008 во 02:25 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
|
I nemojte da zboruvate za sozivot ne sme deca basni ne ni trebaat .... se gleda....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
|
Daija tvojata zakana, mi prestavuva cest .... daj boze da umram onaka kako ti si zamislil, veruvam deka imas ubava ideja.... ![]() |
||
Give me your secrets
||
![]() |
||
|
Abe,ti nemoj nam da ni go prodavas toa sto ti go mislis!! Mozebi tebe te ucat,se sto e Muslimansko da unistuvas! Pa sega nam toa ni go prepisuvas!! Si mislis deka se site kako tebe!! Poso se gledat deka ti nesakas sozivot so drugite luge...i sega toa ni go prepisuvas nam na MuslimaniteQ!! Pa sto loso napravile Muslimanite,aj klazi surtuk!! Изменето од Halid ibn Velid - 29.Април.2008 во 15:53 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |