IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Ангелско Пеење
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ангелско Пеење

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 15:22
Efendija i tebe edna opomena - BEZ LICHNI KVALIFIKACII!!! Ushte ednash i kje treba da te baniram!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 15:24
Originally posted by efendija efendija напиша:

Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Ne mi e jasno sto ce pravis vo skopje koga
peenjeto se slucuva vo Sv.Jovan .... inaku utre sum zafaten moram da go
sredam moeto evangelie no nekoj drug den ce ti javam ce se
dogovorime....

Sigurno. Samo Da Bide Pred Krajot Na April.
Ako Pak Nema Peenje.
Togash Golem Stram, Rezil, I Golema Laga od Vasha Strana Na Forumov.

Abe koga jas go otvoram moeto evangelie peenje sigurno ce ima veruvaj mi a i bratijata na manastirot ima nekoi posebni evangelija za peenje dusa dale....

Многу бе ти се гордееш со твоето Евангелие(мислам на Евангелието по Магнум),го споменаш буквално на секоја тема. Да не се изненадиш некој да ти извади Евангелие по Калашников,па да добиеш Вознесение од кое нема враќање.

Vidi sum go studiral evangelijeto po kalasnikov mnogu povece pati no sto ti imas videno kalasnikov, i stihovi mi se citani od nego rafalno i poedinecno ama nikako da se voznesam ne znam sto ce da e sigurno citacite na toa evangelie ne znaat kako da go citaat ili pak moeto evangelie gi prezeme i voznese malku pobrgu...

Човеку,ти не си нормален.Ти си за на психијатар.Цело време брмчиш овде со "твоето евангелие по Магнум",и застрашуваш ко да си некој револвераш од Вестерн филмовите.Да ти кажам вака:

ОНОЈ ШТО ПОСЕГНУВА ПО к*рШУМ,ОД к*рШУМ ЌЕ ПОГИНЕ

Ne nego pravilno e koj od k*rsum zivee od k*rsum umira jas so toa sum se pomiril odamna a ti???

Изменето од Templarius - 28.Март.2008 во 15:25
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 15:30
Добро зидарски, што ти е тебе проблемот? Знам јас за твојата Лидија (и не е Лидија Македонката, читај подоле зошто) и затоа му велам на Темплариус да докаже дека Македонија е лулка на христијанството. Прифатено е дека таа е првата христијанка во Европа, но не била првата христијанка воопшто! Аман! Слеп си или што е работава?!?! Освен тоа, ако ти ја познаваш Библијата треба да знаеш дека Лидија била од Тиатир, а тоа е во денешна Турција! И таа од таму подоцна заминува за Амфиполис, Аполонија, Солун и Филипи (сите се градови во античка Македонија, денес во Грција). За твојата црква во Богданци (мислиш на селото??) прв пат слушам. Дај фотка, текст од археолози, докажи бе зидарски дека си во право! Мислам дека повторно бладаш.
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 15:40
A namesto da ja guglash samo, da go prochitash celoto poglavje, pa da vidish samiot? Pavle vo momentot se naogja vo Makedonija, koga go vrshi preobratuvanjeto na Lidija.
Sliki od lokalitetot vo Bogdanci ne mozham da ti dadam, zatoa shto nema na internet, no sum bil tamu. Rekov - se smeta deka e toa crkvata, zaradi konstrukcijata na temelot, periodot vo koj e izgradena sovpagja so nastanite, i ima osnova da se misli taka. Seushte e samo pretpostavka.
Lokaciite shto gi spomnuvash se naogjaat vo Grcija vo momentov, no se okupirana teritorija... no toa e druga tema...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 15:50
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Efendija i tebe edna opomena - BEZ LICHNI KVALIFIKACII!!! Ushte ednash i kje treba da te baniram!

Зидарски,некои работи не можат да се прескокнат.Не може да се води дискусија со луѓе кои мавтаат некакви си пиштоли и упатуваат закани.Јас такви навреди не можам да трпам,и не само сега,туку секогаш ќе реагирам.А ти бркај си ја работата,и не секирај се, за многу брзо време самиот ќе се банирам,така да ќе те поштедам од маката.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 15:58
Efendija, ti si chlen koj chesto replicira so lichni navredlivi komentari i poveke pati si opomenat poradi toa, pa duri ednash i baniran.

Uste ednash si zamolen da vnimavash kako se izrazuvash.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 16:00
Templarius, napravi razlika megju tvojata rabota i forumov. I ti si zamolen da vnimavash so terminite sto gi koristish bidejki tie spored nekoi chlenovi se agresivni i ne pridonesuvaat kon nekoja podobra komunikacija.    
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 16:02
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Efendija, ti si chlen koj chesto replicira so lichni navredlivi komentari i poveke pati si opomenat poradi toa, pa duri ednash i baniran.

Uste ednash si zamolen da vnimavash kako se izrazuvash.

Да ти кажам право,и ти си истиот,само со таа разлика што во завиена форма навредуваш,додека јас сум директен.Конкретно,за тебе ќе прашам,кој да те опомени тебе кога претеруваш со твоите багажи и догми кои ги упатуваш на адреса од верниците,и тоа колку подмолно и колку иронично.Кој да те опомени тебе кога досега милион пати ја исмеваш верата и верските чувства?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 16:16
Od koga razlichnoto mislenje, bez da bide tendenciozno i maliciozno upateno kon konkretna lichnost ili religija stana navreda ?

Od koga nesoglasuvanjeto so bilo koja religija, na bilo koja osnova, vo edna demokratska zemja i demokratski forum stana navreda za nekoja odredena religija ?

Na krajot od kraishtata, koga ateistichki, politeistichki ili bilo kakvi filozofski pogledi stanaa navreduvachki vo edno moderno, slobodoumno i demokratsko opshtestvo ?

Изменето од Messenger - 28.Март.2008 во 16:17
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 16:16
Nikogash ne ja ismeval verata - inaku jas prv kje bidam shto kje mu recham i toa javno...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 16:35

Nikogash ne ja ismeval verata - inaku jas prv kje bidam shto kje mu recham i toa javno...

Ма немој,а овие чии зборови се:

Inaku, kako ochekuvash vo edna zemja kade sto zhenata e vo podredena polozhba vo odnos na mazhot, kade sto spored verskite zakoni mozhe da bide fizichki "vospitana" ako ne e poslushna, preku nok da sobere hrabrost i da mu prkosi na mazhot, odzhata i drzhavata so stavanje potpis na neshto sto e nepojmlivo vo glavata na muslimanite?

Onie 7000 zheni koi do sega se potpishale se samo pochetokot na procesot koj nema da zastane dodeka ne dovede do vistinska kulturna revolucija na zhenata vo islamskiot svet.

Неговите постови се сите до еден вакви,оти тој и не знае друго да пишува.Само небулози да исфрла.Или треба уште да барам постови?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 17:29
A shto od toa shto go napishal ne e tochno Efendija?

Zboruvame za Iran. Vo taa zemja, ako zhenata e neposlushna, mozhe da bide udrena od mazhot, neli? I se razbira deka nema da ima hrabrost da mu prkosi na mazhot. Osobeno shto inicijatorkite na potpishuvanjeto bile zatvoreni.
Shto od toa shto go ima napishano ne e tochno i soodvetno navredlivo?!
Ova ne e za ovaa tema, prestanete so besmisleni komentari samo zatoa shto se chuvstvuvate lichno zasegnati od odredeni fakti.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 19:09

A shto od toa shto go napishal ne e tochno Efendija?

Zboruvame za Iran. Vo taa zemja, ako zhenata e neposlushna, mozhe da bide udrena od mazhot, neli? I se razbira deka nema da ima hrabrost da mu prkosi na mazhot. Osobeno shto inicijatorkite na potpishuvanjeto bile zatvoreni.
Shto od toa shto go ima napishano ne e tochno i soodvetno navredlivo?!
Ova ne e za ovaa tema, prestanete so besmisleni komentari samo zatoa shto se chuvstvuvate lichno zasegnati od odredeni fakti.

Ништо не е точно.Ниту една буква.И се што има пишувано е навредливо.Од збор до збор.Ако беше во право ќе го оставеше скриншотот на Халифа ,каде многу јасно се гледа дека посочената страница нема врска со реалноста,едноставно антииранска кампања поддржана од Американците.А и тие 6000 потписи,верувам дека се од луѓе како мене и Халифа кои на мајтап гласале,поради "големиот" одзив.

А,сега да се вратиме на темата:

Сакам да прашам како се третираат во Христијанството овие невообичаени појави,каква што е Ангелското пеење во Манастирот Св.Јован Бигорски,досега никој не произнесе таков став.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 20:18
Oficijalniot stav na crkvata za takvite pojavi e da gi prouchuva dali se vistiniti. Odnosno - sekogash prvo se pristapuva so skepticizam i se obiduva da se dokazhe deka ne se tochni. Ova e so site takvi pojavi na chuda i vo Pravoslavieto i vo Katolicizmot. Katolichkata crkva ima specijalna komisija koja se zanimava so ovie prashanja. Sveshtenicite koi rabotat vo taa komisija se obichno lugje so mnogu shiroki poznavanja od naukata, ne samo od religijata. Nivna cel e da se obidat da dokazhat deka tie chuda ne postojat, odnosno deka se ili izmisleni ili deka ima za niv logichno objasnuvanje. Dokolku ne uspeat da go dokazhat toa, togash se prifakja deka fenomenot e chudo i Bozhje Delo. Mora da se pristapuva na toj nachin, za da ne se stigne zabluduvaat lugjeto po lazhni chuda, tie se poopasni i od Satanata... :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.