|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 5758596061 74> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
некогаш не сум искрена за да не повредам некого,некогаш за да не го расипам пријателството за мала ситница,некогаш заради тоа што некој ме фтерал во ќош па мала лага не е на одмет...има многу причини за неискреност...
но сум приметила една работа-
луѓето кои се декларираат како искрени и кои не пропуштаат нешто да ти шлепнат во лице заради тоа што се искрени,нели,најчесто кога е некоја нивна постапка во прашање,ги боли туѓата искреност...
значи,тие секогаш се искрени кон другите (читај безобразни) а бараат кога се тие на тапет соговорникот да се однесува со нив повнимателно...или,не се навредуваат САМО кога им делите фалби...
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каj мене- голема контрадикторност.
Краjно претпазлива сум кога ми барат мислене, совет или информациjа. Штедлива сум на зборовите, користам обилазни патови...никогаш изреките ми не се едноставни, директни или 1:1...но тоа носи со себе си риск---да не те разберат добро или просто да им изжицаш нервата. но...кога иде реч за мене,моите чувства, за катарзис на моjот внатрешен мир---дипломациjата ме вади от такт. сакам jа вистината, оти Сакам да ги Сакам лугето со отворена душа,вистински...оти Сомнежот е по лош и од наj-лошата вистина. |
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби за да не не повредат, ни кажуваат мала бела лага, потоа таа расте, расте и на крај ќе се открие и многу лошо ќе се одрази на оној кој ка кажал.
|
|
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GLEDAM DEKA NIKOJ NE JA SPOMNUVA NEVISTINSKATA LAGA::" SE MISLI NA NESTO KOGA EDNO KAZUVAME A DRUGO NE SVAJCAAT PA TAKA BEZ DA SAKAME IM KAZUVAME LAGA A TIA NE OBVINUVAAT ZA LAGA ZA KOJA NIE POIMA NEMAME .VO SEKOI TRI SREDBI POMEJDZU DVAJCA POZNANICI NA RAZLICNI TEMI SEKOJA TRETA E LAGA ODNOSNO SLUSATELOT ISKRIVENO GO SVAJCA NASTANOT NO TOA NE E PORADI INTELEGENCIJATA NA SLUSATELOT toa ZAVISI I OD SPOSOBNOSTA NA RASKAZUVACOT DA JA OPISE SITUACIJATA takva kakva sto e, I OD KORISTEJNETO NA MIMIKI.zatoa ne si postavuvajte celi spored toa sto nekoj vi go kazuva nego koordinirajtese spored vaseto znaejne i vaseto iskustvo .
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako da bides iskren so nekogo za koj znaes deka ke te zaebava, na primer on vozi i ti mu reces da pobrza oti ti se ide vo wc, a on toa ke go zloupotrebi i namerno ke gi faka semaforite za da se kezi ko zelen
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 18:03 |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako li samo izgleda tvoeto opkruzuvanje se prasuvam?
Ti nekako sakas da izigruvas MAL BOG ovde ha? Ne sudi za drugite dodeka ne si presudis na sebe... Изменето од Joshua_Tree - 27.Април.2010 во 22:07 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 18:04 |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Profesore mi snema struja na lap topot....
KOLKU SE DVA+DVA???? |
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 18:04 |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj pak
Aj pak |
|
|
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа што сите имаме недостатоци во карактерот , физичкиот изглет и.т.н. и грешиме , постојано ( јас ? не ! ) , но не сакаме тоа да ти го признам тебе па затоа ќе те лажам , ќе кријам , нема да бидам искрен .
И ти тоа ќе го знаеш и ти нема да бидеш искрен за да не се скараме , да не ме повредиш , налутиш ....... Нема послатко од тоа да си искрен , но само позади маска , односно од пред мојот монитор |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....zarobeni vo svojot fizikus....bez ni najmala vizija za ona sto sledi...
A KAKO BI IMALE? DUHOT SME GO PIKNALE VO EDNO KOSE I SEDI TAMU STUTKAN.... |
|
|
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важно е да се преживее денот |
|
Внеси реплика | страница <1 5758596061 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |