|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика | страница <1 5556575859 147> |
Автор | |||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде Не би било романтичне љубавне приче, а ни подвига Јована Владимира, да не беше цара Самуила (вл. од 976–1014), у бугарском тумачењу владара западног бугарског царства, а македонског цара, према гледишту македонских Словена,. Тај силни цар Јужних Словена, из Преспе Од Дукљанскиот летопис де... Изменето од Vladimir88 - 31.Март.2008 во 14:06 |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хехехехехех, ексюго източници,а?
Нема южни словена. Ахахахахххахаха, гърците не го използват- а те са авторитетния източник от това време. Не користият и македонски цар. Казва български само и навсякъде. РТС какво говори за Самуил, ама нещо сме разсеяни. Изменето од pagane - 31.Март.2008 во 14:09 |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа ете јас ти постирав од Дукљанскиот летопис па сега ти што сакаш прави Чим вие мене можете да ми постирате информации од бугарски сајтови и од руски зошто па ја да неможам да постирам од други сајтови... Само ептен ми е интересен Паисиј Се нарекувале СЛОВЕНСКИ но САМО и САМО заради грците се нарекувале БУГАРСКИ!? Изменето од Vladimir88 - 31.Март.2008 во 14:10 |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Защото няма словени.
Има, българи , сърби, хървати... За какво време говориш, Влади. Българите например са национално обособени още 9-10 век. Паисий води великото си дело и живот през 18 столетие. Какви словени тогава? Изменето од pagane - 31.Март.2008 во 14:12 |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како нема Сакаш ли да видиш дека имало македонци ?? |
|||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Владимир, ти мора да се заебаваш. Текстот: -у бугарском тумачењу владара западног бугарског царства, а македонског цара, према гледишту македонских Словена,. Тај силни цар Јужних Словена, из Преспе -е дело на историчарот што го коментира Дукљанскиот летопис. Значи самиот тој текст не е дел од летописот, туку СОВРЕМЕН КОМЕНТАР!!! |
|||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мегьу другото: писмото на Калоjан до Инокентиj e единствениот источник од коj се вади хипотезата што Самуил е крунисан од папата или од папски легати. Друг источник НЕМА! |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе Владе им кажа ли на ТуркоМонголиве за жирафата,абе такво животно нема и готово
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Откако поминаа неколку дена, Зуард и Кадузе (војсководците на Арпад – з.н ) со сета своја војска ја препловија водата на Дунав и ја зазедоа тврдината Берон (денешно Костолац –з.н). Потоа отидоа кај тврдината Сердика (Софија – з.н). Слушајќи го ова ГРАЃАНИТЕ БУГАРИ И МАКЕДОНЦИ (во оригиналот - CIVES BULGARORUM ET MACEDONUM) многу се исплашија од нивниот изглед...“.
Бела III (1172 – 1196 год.) во – Anonymi (P. Magistri) Gesta Hungarorum, Sciptores rerum Humgaricarum tempore ducem regumque stirpis Arpadianae Gestarum. Vol. I (Edendo operi praefuit E. Szentpetery), Budapestini 1937, p. 91, 92. |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кај си ти бе да го ебам... Леле аман...еј......ми се нафрлија сите како пирани Многу сум популарен кај бугарите |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пагане не ми одговори сакаш ли да видиш во историски записи дека имало македонци ? |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Влади само казвам че по времето на Паисий, когото ти привеждаш за пример не постои поимот словен.
Народите отдавна са национално обусловени единици.Оше 9-10 век. И просто дадох пример. |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не би рекол Ете ти запис.. Изгледа не си проверила подобро Провери подобро идниот пат.. Изменето од Vladimir88 - 31.Март.2008 во 14:20 |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе јас ти реков Самоил дошол на чело на бугарската држава и станал бугарски цар откако му ја предале титулата БУГАРИТЕ.. И СТЕФАН ДУШАН беше ГРЧКИ И СРПСКИ И МАКЕДОНСКИ ЦАР и на крај ШТО Е СТЕФАН ДУШАН?? И како тоа НЕМА..друго писмо за крунисувањето на Самоил од Рим!? а архивите во Ватикан? Изменето од Vladimir88 - 31.Март.2008 во 14:27 |
|||
Внеси реплика | страница <1 5556575859 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |