IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 79>
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 13:54
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

se pogodi losa ekipa vo klucnite momenti za drzavata.
Rada i Bucko da go rabotea ova, kje uspeeja
toa e!!! k'smet nas Makedonski

Рада беше и е ..само за на ПАРАДА..
А бУЧКо да беше ..како ќе идеше со полни џебој со тенковски делови..сеуште непродадени а тазе демонтирани..
А и ќе ги потепаше сите сдсм-ОФЦИ..како оние во Струга..само ак му споменеа за тенкојте..
Добри се за продавање леблебија и семенки...друго БЛАГОДАРАМ НЕ...

голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:00
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

грчките амбасадори низ државите од светов ја раскажуваат нивната приказна за грција и македонија.каде се нашите амбасадори,што работат тие?партиски војници,пратени заради собиранјето на голем број гласови за некоја си партија на власт.ги праќаме да ја рашират нашата приказна за Македонија.да ја пренесат историјата,традициите на нашиот народ...а тие лечат комплекси со гала вечери кои народот ги плаќа.видовме дека светот не ја знае вистината за Македонија.

се додека партиите не престанат да се тепаат за фотељи,и тоа пред очите на народот(секоја чест на исклучоците кои се навистина малку)и на почнат да се грижат за народот,ке биде вака.
значи,да не бараме главен или спореден виновник ,виновници сме сите ние
а сите ние ќе се наредиме пред грчка амбасада да чекаме визи за на летовање....мислам...луди ли сте...народе!!!

...ne se misli mnogu shto pravele...otvori deneshen Vecer...procitaj...zafateni bea so kupuvanje i ureduvanje na rezidenciite..eeeee kolkun pari potroshija... jas i ti za 10 godini ne mozeme da gi potroshime
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:08
Kriva e Evropa komplet isklucuvajki gi Slovenija, Estonija, Ceska, Turcija i Litvanija koi otvoreno ne podrzaa.
Site ostanati kutea kako picki a nekoj ja podrzaa pozicijata na grckite pederista ( citaj francija )
Amerika podrska bese najocigledna megutoa tie sepak ne se sami.
Toa se pokaza i vo odlukata na Gruzija i Ukraina da ne im se dadat pred pristapnici za sto amerika silno lobirase no na kraj izleze gubitnik i po ovaa prasanje.
Zatoa mislam deka komentarite deka Amerika e kriva nedrzat voda.
A na site onie koi se nadevat na nekoja ruska pomos ke im poracam da ja procitat istorijata za Makedonija od Berlinskiot do Buk*restkiot kongres cisto onaka da imat pojasna slika za toa deka rusija sekogas rabotela protiv interesite na Makedonija podrzuvajki gi Grcite ; Srbite i tatarite.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:12

е па затоа сме дошле до ова дереџе.секој четири години почнуваме одново.едни градат -втори рушат,па втори градат-први рушат,така да ние уште стоиме на 1990 год.албанија влезе во нато,бугарија влезе во нато...ееееејјј.

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:23
Типично за нас....македонски синдром...и поразите да ги преименуваме во победи
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:25
Проблемот во Македонија е што никој ништо не гради.....сите рушеа и рушат.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:25
Originally posted by moira moira напиша:

Типично за нас....македонски синдром...и поразите да ги преименуваме во победи

Јас не гледам тука никаков пораз.
Факт е дека и ние ќе претрпиме штета но грците претрпеа уште поголема штета
Сега имаме аргумент да се повлечеме од преговорите за името плус тоа имаме поголема можност да си го повратиме името зошто 120 земји го признаа нашето име...
Само ни треба добра тактика...
А и освен тоа овој што ја пишувал колумната не е македонец туку е американец....
Се што напишал му е точно..
И браво за колумната што ја напишал

Грција повеќе го наеба од нас..

Изменето од Vladimir88 - 04.Април.2008 во 14:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:39
сега треба да изиграме паметно-како што рече Владимир,само...дали тие што треба да ја играат партијава шах знаат да бидат паметни?
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:40
македонски синдром -тоа ти е

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:41
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

сега треба да изиграме паметно-како што рече Владимир,само...дали тие што треба да ја играат партијава шах знаат да бидат паметни?

Абе тие знаат ептен добро да изиграат..
Само мене едно нешто ме плаши
Да не почнат да се караат како што се караат секогаш.
Да почнат да се обвинуваат меѓусебно да викаат ти си крив...не ти си крив...

Тоа не ни треба во овој момент..
Треба да се обединиме.....
Кон врв
Oho Boho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tatarin-Dragalevchanin

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oho Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:44
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

a be soglasen su so nego,i toa go znaeme site, no nie gubime ako ne vlezeme vo NATO> Megju nas nie ne treba da se otkazeme od ovaa borba, treba da najdeme nacin kako da gi ,,zaebeme,, grcite, a ne da se otkazeme pa sto ke se sluci neka se sluci
Sto mislis/

Незнам човек.
Сепак оној дел ми се допаѓа каде вика дека Македонија нема да дава милиони за членството во НАТО а пак ќе има безбедност.
Да не заборавиме која е САД сепак....

Или со еден збор.
Ние сме веќе под чадорот на САД и ќе станеме сателит нивни.....
А и вака имаме сега повеќе шанси да си го повратиме името
Зошто грците наебаа они први направија сепак грешка......
Повеќе ќе го кркаат само да изиграме сега ептен паметно.....
А и искрено речено за што к*р ќе ми е НАТО...
Да бидам во ист кош со оние Французине???
Со евреинот Саркози..???

daj boze da e taka (nie albancite imame iskustvo so SAD ), no realno gledano treba ednash zasekogash da resi ovoj glup spor zosto ne koci vo site mozni sferi na zivotot

Нема да се реши зошто грците сакаат да не уништат...
Јбг...тоа ти е...они не сакаат компромиси со нас..
Затоа јас сум за да превземеме радикални мерки против грците...
Доста беше лижење гз..

Грците не сакат да ви уништат. Па дури и да сакат, нема кой да им дозволи.голема%20насмевка
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 14:46
Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

prasaj gi bugarite "obicnata hora" dali nesto dobiele.....

Јес да сината не ми е омилена бојаголема%20насмевка...ама со ова во потполност го делам твоето мислењесреќа
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 16:03

Сега имаме аргумент да се повлечеме од преговорите за името плус тоа имаме поголема можност да си го повратиме името зошто 120 земји го признаа нашето име...
А и освен тоа овој што ја пишувал колумната не е македонец туку е американец....

Гледам многу се насекираа....до кога само овака ке се гледа на работите....гледај си во својот двор и средувај си го да не ти се запусти, а не во дворот на комшијата....

Што се однесува за аргументите во врска со името, секогаш сме ги имале, но дали сме ги користеле.

А за авторот нема потреба да ми објаснуваш кој е и што е, и мошне лесно е, така релаксиран, да седиш од страна и да делиш памет, кој победил, кој изгубил.....макар бил и грешка.

Знам само дека вистината, од која не можеме и не треба да бегаме е: Дефинитивно вчера добивме клоца и претрпевме пораз.

Да не се залажуваме, крајно време е да почнеме да ја гледаме сегашноста и настаните со широко отворени очи.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Април.2008 во 16:10
Originally posted by moira moira напиша:

Гледам многу се насекираа....до кога само овака ке се гледа на работите....гледај си во својот двор и средувај си го да не ти се запусти, а не во дворот на комшијата....

Што се однесува за аргументите во врска со името, секогаш сме ги имале, но дали сме ги користеле.

А за авторот нема потреба да ми објаснуваш кој е и што е, и мошне лесно е, така релаксиран, да седиш од страна и да делиш памет, кој победил, кој изгубил.....макар бил и грешка.

Знам само дека вистината, од која не можеме и не треба да бегаме е: Дефинитивно вчера добивме клоца и претрпевме пораз.

Да не се залажуваме, крајно време е да почнеме да ја гледаме сегашноста и настаните со широко отворени очи.

Добро тоа си е твое мислење.
Само би ти препорачал да не ги гледаш работите депресивно...

Сепак сама рече

Цитирај Да не се залажуваме, крајно време е да почнеме да ја гледаме сегашноста и настаните со широко отворени очи.

А сегашноста е дека си го задржавме уставното име и дека добивме многу повеќе од порано.....
Тоа си е сепак мое мислење.

А за ова

Цитирај Што се однесува за аргументите во врска со името, секогаш сме ги имале, но дали сме ги користеле.

Се согласувам не сме ги користеле дали било тоа зошто нашите политичари биле потплатени од таа земја или сакале да покажат добра волја тоа незнам..
Ама знам дека после ова ако не почнеме да ги користеме тие аргументи тогаш ќе докажат дека биле само јужни платеници ништо друго...
И самите има да се издадат...
Ќе го потврдат она првото што го кажав...

А тоа е дека биле потплатени за таа работа..

И ние најмногу ќе бидеме криви(народот македонски) ако преќутиме на тоа..

Изменето од Vladimir88 - 04.Април.2008 во 16:13
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.