|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 5354555657 105> |
Автор | |||
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da ne beseh crop-ot na Nina nemashe da go zabelezam ona be cool....
;) |
|||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nina, mislam deka vo tvojata obrabotka poveke se gubi otkolku sto se dobiva... sto sakam da kazam...
imeno, close up [krupno kadriranje] pravime koga sakame da potencirame emocija, pogled, sostojba na duh itn. vo likot na subjektot... ili pak sakame dosta "ilustrativno" da ja prikazeme teksturata na liceto... vo konkretnava situacija mislam deka niedna od ovie pricini ne igra uloga... pred se ovaa fotka e za "stavot", outfitot i drzenjeto na devojkata... so tvojot krop ja gubime kosata [koja mislam deka odlicno se nadopolnuva so likot na slikava], uvoto i obetkata [isto taka vazen detal] i golem del od maicata... site ovie elementi go profiliraat karakterot na devojkata, i davaat nekakva nasoka za gledacot polesno da si napravi svoja "prikazna" i ke moze podolgo da se zadrzi negovoto vnimanie... isto taka, refleksijata sega doagja vo preden plan i e poocigledna, a vo nea ne se slucuva nisto interesno i samo pravi mala zabuna kaj gledacot... edinstveno natpisot "be cool" e nekakva pridobivka, no ne znam kolku vredna jas edinstveno bi go presekol sesirot od gore, do momentot kade sto ke nema crna pozadina vo desniot goren agol... so toa mislam deka malku ke se dobie na dinamika, i ke se potencira uste poveke nasokata na pogedot... Изменето од branko_k - 27.Октомври.2007 во 02:19 |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e i jas da kazam za obrabotka na nina
obrabotkata na nina dava sasim druga slika sega mi e dikutabilno koja e podobra no nemoze da ima podobra koga e sasim druga taka da mozebi nejzinoto e prav vtor pogled a site poranesni vo globala se estetski doteruvanja izvinete na uzurpacija na vasiot vtor pogled no nojot nefuncionira vekje :))))))) |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
NINA_SK
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... close up [krupno kadriranje] pravime koga sakame da potencirame emocija, pogled, sostojba na duh itn. vo likot na subjektot...
Branko , ako go procita mojot komentar na fotografijava na sajtov , ke razberese deka toa i mi bese namerata . Okoto mi padna na ustata , spontanosta na momemtot mi dade nekoja senzualnost zaedno so delot od liceto i vratot , se drugo mi bese nepotrebno . Be cool e pridobivka kon koja ne se stremev , a nemav namera da ja odstranuvam . |
|||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"...vo konkretnava situacija mislam deka niedna od ovie pricini ne igra
uloga... pred se ovaa fotka e za "stavot", outfitot i drzenjeto na
devojkata..."
Nina, ova e celiot kontekst na mojot post jas ne procitav vo komentari sto si napisala, no sepak stojam na stavot deka vo fotkava nema nekoja znacajna emocija, ekspresija ili sto i da e sto bi baralo pokrupno kadriranje... |
|||
NINA_SK
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Branko , priznavam deka mi nedostasuva analiticnost pri komentiranje na fotografiite , jas gi dozivuvam samo so emocija . Tvojot komentar na mojot vtor pogled e "by the book" i sosema se soglasuvam so tebe . No ...
Pokraj "stavot", outfitot i drzenjeto na devojkata..." jas vidov i senzualnost sto mi bese povpecatliva pokraj se ostanato . Taka ja vidov vo moite oci i toa e toa . Go cekam Mire sto ima da kaze sto mu ja "iskasapiv" fotografijata . Pozdrav Nina |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
od Mireeeeeeeeeeee li eeeeeeee? devojko si nadrljala |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nina, uste koga go procitav tvojot komentar, idejata mi se dopadna, no jas ne go "vidov" toa na istot nacin kako tebe . Eve go mojot vtor pogled na istata fotografija: Napraviv 10stepeni rotiranje, a potoa kropuvav. Malku potesno pod bradata, no zatoa resiv da go ostavam sesirot necepnat. |
|||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Anakin be ... ne ja plasi Taa ne i montira slusalici na zenami, kako ti na sin mi |
|||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aj veke koga pocnavme:
moe mislenje: fotkata gubi od STAV so secenjeto na kosata, bidejki vaka ne znaeme kakva frizura se krie nadolu, sto mozebi nekomu ke izgleda banalno, no mene voopsto ne mi e... isto taka kako da se nabiva liceto nadolu, mi izgleda epten nespretno preseceno kako da imalo nadolu nesto koe treba da se prikrie... inaku Nina, apsolutno ne dobivas na senzualnost so tvojot krop, zatoa sto po malku grubite ocila doagjaat vo preden plan a i natpisot "be cool" ne e bas vo korelacija so tvojata ideja, a sekako ni refleksijata ne pomaga tuka mnogu... ova sto go kazuvam ne e nisto "by the book" kako sto velis, tuku cisto licen afinitet i percepcija na nestata... nekako i dvata vtori pogledi mi deluvaat kako sosila preseceni, originalot spored mene e daaaaleku podobar pozdrav p.s.: i ne znam zosto voopsto se bara senzualnost vo fotografija koja veke ima odredeno "mood" i drzhenje na modelot... toa mi e isto kako da zeme sega nekoj da bara romansa vo filmovite na hitchkock... ednostavno nema logika, barem spored mene Изменето од branko_k - 28.Октомври.2007 во 14:34 |
|||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Branko, ja razgleduvav opcijata so secenjeto na sesirot, uste otkako procitav deka si ja spomnal.
Iskreno, so zasekuvanjeto dobivam vpecatok kako da odi vo visina do beskraj. Znam deka cudno zvuci, no neprijatno cuvstvo mi dava. Inaku, kropot pod bradata bese nesto sosema drugo. Ne gledam na toa kako na portret, povece e studija na iskoristuvanje na prostorot. Nekakva sosema poinakva ideja. Ona sto go sakav kako portret go napraviv na originalot (od aspekt na poza, agol i vpecatok koj sakam da go dava). Ona za sto ne sum siguren e svetloto. Ne ocekuvav, nitu mi bese namera da bide narocito dramaticno, no ne docekav da procitam na sajt dali e barem OK. |
|||
|
|||
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
svetloto mene mi e ok... ama neli, jas ne sum reper
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zbori so sakas no so slusalicite bese pogolemo srcule a ako ti ne go vide toa ne problem -- si ja imas ti taa i bez slusalkite - a na zenati mislam ne bi i odgovarale - tuka si vo pravo i so pravo se smees Изменето од anakin - 28.Октомври.2007 во 16:05 |
|||
|
|||
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
original by Ана Стефановска
edit |
|||
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|||
Внеси реплика | страница <1 5354555657 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |