![]() |
|
Сродна душа |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5354555657 74> |
Автор | |
angelmk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
со тек на време стареат луѓето ,мењат мислење ,добиват нови фикс идеи и нова сродна душа |
|
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|
![]() |
|
nedopirliv ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
a sto ako imam srodna dusa ama nemozam da bidam so nea,poradi niz na okolnosti koi ne sprecuvaat vo momentot da bideme blisu eden do drug,poradi predrasudi i stereotopi,poradi se sto ne tera da ziveeme vestacki,po navika,.....neznam sto dakazam...samo ke kazam..mojata srodna dusa ja najdov ama nesotanav so nea ,neporadi mene.ne poradi nego.poradi se ona sto ne terada da prestaneme da bideme nie....
|
|
![]() |
|
soldier ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Nikako da ja najdam mojata srodna dusa,a jas sum covek sto se prilagoduva na se,bez predrasudi,iskren,simpaticen,mnogu devojki samo ja koristat mojata dobrina i ubavina i isceznuvaat,ponekogas mislam deka site zeni se k*rvi(neka me izvinat onie postenite)
|
|
Zivej go sekoj den kako da ti e posleden
|
|
![]() |
|
cecka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Ne se raboti za postenje..... sekoja zena dlaboko vo sebe e na nekoj nacin k*rva......pa neli i mazite toa go sakaat, :
kukla za nadvor...domakinka po doma i k*rva u krevet...e toa e kompletna zena..
![]() ![]() ![]() ![]() Ne znaes koga ke sretnes srodna dusa...mozebi koga najmalku ocekuvas.....
Za sekoe grnce ima kapace, veruj mi......
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
BAS SEGA NAJMALKU OCEKUVAM TOA DA MI SE DESI...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bibe-amerika ![]() Нов член ![]() Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 3 |
da ke ja najdes svojata srodna dusa ednas vo zivotot i na kraj izleguva deka ne moze da bide tvoja |
|
![]() |
|
zmejko ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 135 |
moram da te koregiram malce. NE E STVARTA SAMO VO TOA DA JA NAJDESH SRODNATA DUSHA I STOP, SE ZASTANUVA TUKA. MORASH DA SVATISH DEKA I TAA E DUSHA KAKO TEBE, I TAA IMA NESHTO SHTO SAKA, MRAZI I DRN DRN , ME RAZBIRASH NELI
![]() |
|
OK, let's START NOW
|
|
![]() |
|
Veronika ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 17.Февруари.2007 Локација: Solomon Islands Статус: Офлајн Поени: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() celosno se soglasuvam
|
|
Nekoi luge ja smetaat za mudra onaa kniga koja najmalku ja razbiraat...
|
|
![]() |
|
bogoevska ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 16.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
koga najmalku ke se nadevas, taa tebe ke te najde!
![]() |
|
![]() |
|
soncence ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: American Samoa Статус: Офлајн Поени: 2341 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
strurcence ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Srodnata dusa se pojavuva vo onoj moment koga ti ke prestanes da ja baras, koga ednostavno ke ti se smaci i ke se otkazes. Sledniot mig taa ke te iznenadi so svoeto pronaohanje
![]() |
|
Сега знам дека нисто незнам!
|
|
![]() |
|
antares ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 23.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Veruvav deka ja najdov svojata srodna dusa,i veruvav vo ona:dve tela a edna dusa, i smetav deka postoi, no ne bilo taka. Zarem pogresiv vo procenkata, i idealizirav, mozebi?!
No znam deka zasluzzuvam da bidam so licnost koja ke ja definiram kako srodna dusa, ne poradi terminologijata, tuku poradi znacenjeto, da bides so nekoj koj ke te saka i ke go sakas, ke davas no i ke dobivas , i ke bides srekjen i ispolnet.Mozebi zvucam pateticno no sakam da veruvam deka postojat lugje koi ke napravat dovolno i ke bidat dovolni za da posakas momentot da sopre, i koi ke mozes da gi definiras kako srodna dusa.
Ne mislam deka e eden i samo toj na ovaa planeta.
Samo treba da se veruva, i da se zivee so polni gradi i cista dusa, vo sprotivno ke propustime mnogu.
|
|
antares
|
|
![]() |
|
lilit ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 19.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Da, mislam deka e bitno da imas srodna dusha.
Od moe iskustvo dolga vrska ne znaci spoj na dve srodni dushi.
Vsusnost veke ne veruvam vo dolga ljubov.
![]() |
|
Lilith
|
|
![]() |
|
Betty ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 613 |
kolku e podolga tolku e i porizicna..
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5354555657 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |