![]() |
|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455> |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jas mojata teatralnost ja pokazuvam i nemam problem so nea....a ti?
![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
јас не сум толку интересна за тоа.
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
pointeresna e slikata za tebe?...Mesi nema da se buni
|
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Зошто тупиш, оди таму доживувај болка.
|
|
![]() |
|
kontrolata na custvata vo konekcija so mozokot davaat balans...pa neli mojata bolka e samo moja?
![]() |
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
“Изрази ја својата болка со збор. Болката што нема да прозбори, го гуши срцето додека не пукне.“ ...рекол Шекспир и донекаде бил во право. Донекаде. |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
jas kje go pushtam srceto da pukni...i kje molcham izvesno vreme...
![]() rekla viki 123
![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Како да се надминат болката и тагата? Само со потполното прифаќање на оноа што ги предизвикало. Тагата и болката се нормални реакции, но не треба животот да се посвети на нив. Тој тече понатаму... и следниот миг треба да се очекува без атачменти и без зaмаглувања од минатото. Изменето од Messenger - 02.Октомври.2012 во 01:43 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
![]() ![]() ![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Од болката и тагата не треба да се бега.
Тоа би било себично. Тие се како печка во која треба да согорат сите атачмени. Тие треба со меко срце да се прифатат,а не тврдо. Оставете убаво да ве испечат. |
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
викате од тагата не се бега а? и што сега, кога ќе се случи некој шит, треба да се затвориш у четири ѕида, да паднеш во депресии и да оствиш да ти ја изеде душата...
факт е дека секој си има свој начин на бегање од реалноста и проблемите, некаков свој сопствен вид на медитација со што си ја става маката на страна, а уживањето во прв кадар ако е решлив проблемот, само решете го, ако не е, заборавете го, едноставно е... и да, можно е да се заборави на нешто, работата е само колку сме реални и спремни да го пуштиме да си оди меѓу луѓето, ова е најпознато како преболување и пребродување |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
ne sekoja taga te butka vo depresija...,,mozebi ke bides ednas depresiven a mozebi i niednas..,,,a mozebi i si bil,a ne si znael...,,,ima nekoj koj i stalno e takov...ne deka e vrodeno...,,tuku go prifatil od roditelite ili okolinata...,,i ne sekoj depresivec(kolku e toa trendovski denes
![]() tuku tagata ti nalaga sto podlabogo da zirnes vo sebe...
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5152535455> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |