IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Што готвиме денес?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што готвиме денес?

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 63>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2013 во 13:13

Пенерлија ти е дебела кора од тесто, одозгора филувана со јајца и сирење, па печена во фурна.
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2013 во 13:14
Е сега допрва ќе ја сонувам!

Благодарам за информацијата.
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.


Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2013 во 13:15
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Е сега допрва ќе ја сонувам!

Благодарам за информацијата.


Ќе ти пуштам едно парче во инбокс, заедно со рецептата, ако не сакаш да ја сонуваш.
Многу лесно се прави.намигнување



Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2013 во 23:38
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Е сега допрва ќе ја сонувам!

Благодарам за информацијата.


Ќе ти пуштам едно парче во инбокс, заедно со рецептата, ако не сакаш да ја сонуваш.
Многу лесно се прави.намигнување



А да ставеше во рецепти за солени, а збунетостголема насмевка

Денес цел ден без водаизненадувањесеа си правам бело гравче за утрезадоволство
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 00:02


Ај тука, оти толку е просто за правење шо ми е срам во рецептите да ја ставамхи, хи...

Значи се става квасецот во 250 гр. млако млеко, да постои. Се додава нели 1 мала лажичка сол и половина шеќер во истото. Се замесува тесто од 1кг. брашно со млекото и 300 гр. вода (тесто не ме прашувај какво, оти не знам да ти кажамголема насмевка). Се остава да кисне, па се размесува дебела кора, големина колку плех од шпоретет. Се става во намрсениот плех и одозгора се премачкува со (настрана измешани) 5-6 јајца со околу 300-400 гр. сирење и малку зејтин и се става да се пече (десетина минути на 230-240 уште 15-20 мин на 150) и толку.голема насмевка





Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 00:43
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:



Ај тука, оти толку е просто за правење шо ми е срам во рецептите да ја ставамхи, хи...

Значи се става квасецот во 250 гр. млако млеко, да постои. Се додава нели 1 мала лажичка сол и половина шеќер во истото. Се замесува тесто од 1кг. брашно со млекото и 300 гр. вода (тесто не ме прашувај какво, оти не знам да ти кажамголема насмевка). Се остава да кисне, па се размесува дебела кора, големина колку плех од шпоретет. Се става во намрсениот плех и одозгора се премачкува со (настрана измешани) 5-6 јајца со околу 300-400 гр. сирење и малку зејтин и се става да се пече (десетина минути на 230-240 уште 15-20 мин на 150) и толку.голема насмевка


Редно беше.
Ова би требало да биде како тесто за пица кога го месиш, а подебело од пица кога е исукано.
Изгледа вкусно вака.
Денес, (петок, не денес четвртокголема насмевка) ќе го испробам! Таман и маженцето ако го засака почесто ќе го правам.намигнување
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.


Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 00:47

Тесто за пица ама дебело.голема насмевка
Пробај го, лесно е и вкусно.

Кон врв
yuiop Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2013
Статус: Офлајн
Поени: 234
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај yuiop Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 01:20
Јанија..........
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 14:18

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2013 во 18:06
Виенски шницли и помфрит.
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.


Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2013 во 20:29
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:



Ај тука, оти толку е просто за правење шо ми е срам во рецептите да ја ставамхи, хи...

Значи
се става квасецот во 250 гр. млако млеко, да постои. Се додава нели 1
мала лажичка сол и половина шеќер во истото. Се замесува тесто од 1кг.
брашно со млекото и 300 гр. вода (тесто не ме прашувај какво, оти не
знам да ти кажамголема насмевка).
Се остава да кисне, па се размесува дебела кора, големина колку плех од
шпоретет. Се става во намрсениот плех и одозгора се премачкува со
(настрана измешани) 5-6 јајца со околу 300-400 гр. сирење и малку зејтин
и се става да се пече (десетина минути на 230-240 уште 15-20 мин на 150)
и толку.голема насмевка











Jas ova go pravam momentalno.....so 600gr brasno tolku imam i se od oko ke stavam
bi trebalo da uspee
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2013 во 14:59
Полнета риба среќа
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2013 во 15:57
Originally posted by Calipso Calipso напиша:

Полнета риба среќа
 

Каква е рибата и со што ја полниш ?
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2013 во 23:07
свински подколеници со габен сос и компир пире 

Изменето од емил - 18.Октомври.2013 во 23:07
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 63>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.