|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 5051525354 114> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hristijanstvoto e vo red ...... ne se vo red onie koi ne veruvaat vo nego a preku nego sakaat da nametnat svoe mislenje .........
|
||
vaskapraska
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле мирослав, алал да ти, стварно за се се сложувам со тебе. |
||
Isidora
Сениор Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе одговорот на овие прашања,самата го знам,тие беа наменети за тебе,не дека ти не го знаеш одговорот,туку си заборавил.И од таа вистина не можеш да избегаш,што сакаш кажи.А за тоа дека сме помогнале.Срека,Фала Му на Господ,што конечно излезе народот да си ја брани црквата.ИЧ не се каеме,баш напротив,се радувам,и воедно не ги земам во предвид сите озборувања,бидејќи,знам дека не било така,мирна ми е совеста,а и на сите.Така да...тоа е тоа |
||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само Господ знае што имам јас во срцето.... Тоа што некој се бори да го задржи своето и да Го брани Бога,не е омраза.Имаш погрешни дефиниции....и ај да не навлегувам.... МПЦ,е наша,без разлика на тоа што не е признаена.Не е признаена,затоа што сите мешаат политики во сето тоа,никој не гледа духовност. И,еднаш го кажав мислењето,и нема да го повторувам.Или си Македонец и православен или не си ништо свое.Така да.... |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
абе верници, како ќе реагирате кога муслиманите под изговор на црквата ќе градат џамија, ќе го браните тогаш христијанството? полесно е да проповедате по форуми, знам
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Isidora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На форуми,надвор,внатре,било каде,насекаде...Христос се проповеда.
Абе секој има право да гради храм на својата вера,не само муслиманите,туку било кој. Но,кога станува збор за православен храм,за слава на верата која е ОСНОВНА,и врз основа на која се темели целокупната македонска историја,тогаш не само еден,туку 101 ќе се изградат. |
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga ke gradis od svoi pari...nema da mi preci...
Изменето од anastea - 03.Април.2009 во 11:50 |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
24 / 7 kaza ubavo .......... ne e vo prasanje crkvata kako crkva ili tamu tie drugite zdanija i spomenici tuku povazen e obrtot na kapitalot ........ potocno , " visokot pari vo budjetot " koj namesto da lezi treba da se vrti ....... da se pravi obrt ........ |
||
vaskapraska
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се изгради Плаошник, црквата во Ѓорче, Богородица кај селската автобуска, се почнаа градби во Аеродром, Карпош и во други населби и НИКАДЕ немаше протести.
Зошто? Сте се замислиле? Затоа што на луѓето не им пречи градбата на црква, тоа е јасно од горепосочените примери. Им пречи кога таа узурпира јавна површина и се гради со нивни пари, на нивна земја. |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nisto nie ne razbirame ........ se e do obrtot na parite ....... osobeno vo situacija na SVETSKA ekonomska kriza i recesija ...........zarem mislis deka e ubavo da toni i toni gradezen materijal i razno razni potrepstini za izgradba i ureduvanje ostanat uvezeni a neprodadeni ? ......... OBRTOT NA KAPITALOT E MNOGU VAZEN ........... ne smee da se dozvoli da propadnat vekje odnapred dogovoreni tenderi i takvi raboti ........
Изменето од miroslav_g8 - 03.Април.2009 во 13:46 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а тоа што историјата се темелела (а всушност не се темели) на христијанството, не значи дека треба насекаде цркви да си градиме замисли си сега во таипеи будистички храмови да градат Изменето од zabegan - 03.Април.2009 во 15:37 |
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а пак ќе напоменам дека скоро ниедна започната црква не е доградена, во аеродром сте виделе колку мало црквиче се гради? е тоа го гради Кирил во целиот свој мандат затоа велам, протестирајте да се завршат започнатите, да се започнат урнатите, пред да се замарате со вакво политичко копиле што треба да го насадат на плоштад |
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ц-ц-ц! Бреее мајката! Што памет ќе беше ова? Поарно ќе беше да си ќутеше отколку што го рече ова! Ме интересира само од каде оваа толку „длабока“ толку „високоморална“, „високоцивилизациска“, толку „човекољубива“ или како уште да ја наречам (можеби и патриотска) мисла? Дали така те учи твојата вера (во што искрено се сомневам) или таа е само производ на твојата ограничена рационалност? Или можеби во прашање се некакви лични фрустрации? Р.Ѕ. Искрено, бидејќи со ова твоја изјава се навредуваат сите македонци кои не се православни, во еден момент помислив да ја сокријам или да ја избришам пораката. Но, сепак, се одлучив да ја оставам за да останатите членови на форумот видат со колкав интелектуален капацитет располагаат некои од застапниците на православието (нај длабоко се извинувам на останатиот огромен дел од православните кои секако не спаѓаат во оваа категорија верници), колкава љубов, толеранција и разбирање имаат кон другите „немакедонци“. И соодветно за тоа сами да (и’) пресудат! Ах да, изумив. Се согласувам со Васкапраска, за целосна реконструкција на Плаошник! Тие средства планирани за плоштадската црква да се пренасочат за Плашоник. Изменето од Zlatnik - 03.Април.2009 во 15:17 |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за мај веј, за целта на црквата (објектот):
- обележување територија, неслучајно ставање на името Никола, обележување на својата партија - одвлекување од актуелната надворешна политика како борбата за името и односите со други земји - намерно поставување на темели на сред избори, иако најавата за црква на тоа место е стара околу една година - заборавање на сите внатрешни немири и работи кои не се сеуште средени не ме терај само да пишувам кои се тие внатрешни немири, едноставно ме мрзи да пишувам, ги има толку многу како што кажав, која и да е целта, сигурно не е ширење на христијанството и нацијата во денешен свет, и доста веќе слепо верувате во своите политичари и размислете на се што се случува околу вас |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 5051525354 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |