|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 4950515253 55> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin!
Edno e soznavanje (slushnato, naucheno vo uchilishte, intelektualiziranje, preneseno veruvanje...) , a sosem drugo e osoznavanje (lichno dozhivuvanje). Lugjeto so soznavanje kompiliraat podatoci, a nie toa od konvencija go narekuvame naukuvanje. Toa popravo e nauchuvanje na pamet izvesni selektirani informacii. Tolku. Toa nema nishto so vistinskoto osoznavanje na tie informacii. Ova me potsekjava na neshtio shto mi kazha sestra mi... taa e psihijatar i raboti, megju drugoto, i so narkomani. - Mu govorev na eden narkoman kako deluvaat drogite - mi se doveri taa vo eden muabet - shto se sluchuva so organizmot, kakvi se rekciite, kakvi se posledicite... I toj me shusha taka celo vreme bez zbor, pa na krajot, koga zavrshiv, me prasha: "Abe doktorke, si zemela li ti nekogash drogi???" Chovekov bil apsolutno vo pravo! Od celiot govor ovoj tochno razbral deka se raboti za retorika, napamet naucheni raboti koi se prenesuvat kako fotokopirani materijali bez da bidat navistina potpolno osoznaeni. Sestra mi mozhe da go impresionira sekoj onoj koj nikogash ne zel droga, no sekako deka vednash go otkrila svoeto neiskustvo i svoeto chisto akademsko prezentiranje pred nekoj koj tochno znae shto e droga i kako taa deluva. Naravouchenie: neshtata se osoznavaat samo so lichno iskustvo. Seto drugo e intelektualizacija koja mozhe da ima nekoja vrednost, no sekako ne mozhe ni priblizhno da se sporedi so onoa koe e dozhiveano na sopstvena kozha. Изменето од Messenger - 29.Август.2010 во 07:23 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тој пат Скарлет за кој говориш ти, е патот на искустството,патот на горчливите вкусови кои ни ги сервира животот и од кои никој неможе да побегне.... и да,најдобро е да одиш бос и да ја почувствуваш болката од трнчињата ,но целта на патот која е?! Надминување на болката....таму јас тргнав,а целата моќ лежи токму во обувките....тие ќе ги спречат новите рани на веќе постоечките лузни. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stakleni zvona ne postojat ... postoi samo zelba da se zivee vo niv ...
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со задоволство и среќа...
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Malo, "kasni - porasni" prikaznite ke gi zaboravis ....
|
||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu lesno ... kje si najdes nova zanimacija ...........
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...kolku e ubava,me nosi na praviot pat
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
никогаш нема да знаеш дали е тоа правиот пат , се дур не стигнеш до целта... |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тој што не го осетил на своја кожа не може да знае......
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мојата тага и колку да им ја опишувам на другите, тие неможат да ја разберат во целост зошто јас ја доживувам на свој начин, зборовите што ги слушам во вид на некаква утеха, повеќе ми личат на некоја брана која ја градат самите, за да не допри до нив мојата тага....Никодин Чернодримски |
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bolkata i tagata,,bledneat,,,no nikogash vo celost ne mozi da se nadmine...
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jас не сакам да ги надминувам, сакам да се потопам во нив, да ме загушат докраj, но ги сакам стварни , вистински , да ме допрат, да ме срежат право во срцево, оти тогаш и само тогаш то ке биде полно. не сакам празни таги и болки... сакам траги...длабоки.
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pagane, veruvaj mi TOA ne e TOA sto go posakuvas!!! da imas oseteno VISTINSKA BOLKA, bolka sto ne mozes taka lesno da e nadmines i " zaboravis" ne bi go pisuvala ova.... ne se soglasuvam so tebe ovoj pat, nikomu ne posakuvam da oseti bolka, koja tesko se pobeduva
|
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
Внеси реплика | страница <1 4950515253 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |