![]() |
|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 54> |
Автор | |||
Charmedgirl18 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
|||
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
|||
![]() |
|||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
||
Скоро е невозможно да не те совлада несреќата ако е во константна форма. Значи доаѓа до деформации на психата или социопатско пореметување на личноста. На пример злоупотреби во детскиот развој кои ќе предизвикаат неспособност за нормално комуницирање оштетувајќи ја способноста за прилагодување на околности и како често се прифаќа агресивниот модел на однесување типичен за нашите балкански простори како ирационален механизам за самозаштита само ќе ја продолжат агонијата во која ќе се конфронтира со околината и со себе.
|
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
Среќа. Толку потребна, а не секогаш достижна. Среќните луѓе имаат среќни навики. Толку е едноставно. Ако сте во потрага по сопствената... ...сатисфакција, можеби треба да се обидете со следниве правила. 1. Бидете дел од нешто во кое верувате – Ова може да биде било што. Некои луѓе наоѓаат прибежиште во религијата, се вклучуваат во некој проект, поддржуваат акции кои се од општествена важност или вложуваат во својата кариера. Секое од овие дава ист психолошки резултат. Кога сте дел од нешто што ве прави среќни, наеднаш животот добива поинаква димензија. 2. Поминете некое време со пријателите и семејството – Среќниот живот треба да го делите со пријателите и семејството. Колку е посилна врската меѓу вас и најблиските, толку посреќни ќе бидете. 3. Концентрирајте се на доброто – Многу често губиме време размислувајќи за лошите работи кои би можеле да се случат, и не оставаме ниту време ниту простор за позитивните страни на успехот. Природно е да се грижите за непредвидливите околности, но мора да постои разумен баланс. Мора да го посакувате доброто, и во исто време да се потрудите да го поправите лошото. 4. Искористете го она што го поседувате – Неретко знаеме да се зачудиме како физички хендикепирана личност има среќен израз на лицето. Како може некој со ограничени можности да биде толку задоволен од својот живот? Одговорот лежи во тоа што таквите луѓе ги користат сите свои останати способности. Стиви Вондер е слеп, но неговото сетило за слух е она што тој го користи како извор на задоволство. 5. Предизвикајте среќен крај секогаш кога е возможно – Моќта на краевите е исклучителна. Всушност, крајот на било кое искуство влијае на перцепцијата на истото во целина. Сигурно сте читале книга која ви се допаѓала се додека не сте стигнале до последната страница. И тогаш комплетно сте се разочарале. Луѓето секогаш го помнат крајот. Ако крајот е среќен, целото случување е искуство кое ќе ви носи среќа секогаш кога ќе се сетите на него. 6. Користете ја личната енергија за завршување на работите – Секој поседува уникатна моќ и сила. Сите имаме различни вештини и способности. Личната среќа се чувствува тогаш кога не ви е потребен никој друг освен вас за да завршите нешто. 7. Вкусете го задоволството од малите работи – Најубавите работи во животот се бесплатни. Тие доаѓаат во форма на мали, едноставни задоволства, кои треба да ги препознаете и да ги зграпчите. Препознавањето на овие моменти и учествувањето во нив ќе влее неизмерно чувство на среќа во вашиот живот. |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
najdobro e da gi napravime da se dobri i kje pukaat od srekja
![]() ![]() |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
||
...izgleda ,..zatoa makedoncive se ,...majloshi !
...strav i trepet se...samite na sebe! ![]() |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|||
![]() |
|||
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
||
Malku mi e postavena temava chudno , no ke probam da se iskazam.Toa shto nekoj e cel den na niva so tutun ili pod zemja vo rudnikot go pravi namacen,izmachen , umoren od toa kako"prezivuva",a ne zivee.No toa ne go pravi chovekot losh ni najmalku.
|
|||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|||
![]() |
|||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
||
Зошто мислиш дека тој што е земјоделец, рудар, фармер...не живее, туку преживува? Јас мислам токму спротивно, оној кој е посветен земјоделец, рудар, фармер е 100 пати посреќен од граѓаниве кои менуваат работа на секој втор месец. |
|||
![]() |
|||
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
||
Anarchy samo komentirav za primerite so koi e postavena temata .Prochitaj gi prvite postovi neznam kako si me razbral no samo ne se sl*gam so faktot deka ako imash teshka rabota treba da si losh.Ima mnogu lichnosti koi imaat materijalni bogatstva i se shto ke posakaat no za niv nikoj nema da kazet deka se dobri luge. |
|||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|||
![]() |
|||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
||
Така де, и јас тоа викам. ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
||
...Лошиот човек...сака да ја оправда ..грешката....
а добриот....да ја ...поправи.......
![]() |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
a so prajme so nesrekjniot koj e tema vo ova tema ![]() |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
||
..несреќниот сум го испуштила..... ако е несреќен...
не значи и дека е ....лош....
![]() мислев само на ..лошиот..кој исто така е тема во оваа тема ....!
|
|||
![]() |
|||
||
los nema vrska so ova tema
samo nesrekjnite koi se po difolt losi zs bre ne ja citate ubo poentata ti pisuvas za losite koi pukaat od srekja i uzivaat da gledat kako narodot se muci ej nemoj taka |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ami ako velis deka nesrekjen ne znaci i deka e losh togas ne se lagas so ideata na ova tema ama nikako da se izjasnis ![]() |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |