IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 98>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2012 во 14:02

Зашто коренот на (скоро) сите зла е среброљубието, на што некои му се предадоа, се отклонија од верата и си навлекоа многу маки.    

(1 Тимот. 6:10)

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2012 во 22:25

Оти за вас ревнувам со ревност Божја; бидејќи ве свршив со еден маж, за да ве приведам како чиста девица пред Христа.

(2 Коринтј. 11:2)

in Time & Eternity!

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2012 во 11:05

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОЛОСЈАНИТЕ
Глава 1

12 да Му благодарите на Бога, Кој нè оспособи за учество во наследството на светите во светлината.

13 Тој нè избави од власта на темнината и нè пресели во Царството на Својот возљубен Син,

14 во Кого имаме откуп, преку Неговата крв; простување на гревовите
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2012 во 12:27

Послание на апостол Јаков
Глава 4

8 Приближете се кон Бог, и Тој ќе се приближи кон вас; исчистете ги рацете, вие грешници, и очистете ги срцата, вие луѓето што се двоумите!
Не ми се допаѓ
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2012 во 11:33
Псалм 5

4Ти си Бог, Кому не Му е мило беззаконието; нечесниот нема да живее при Тебе;

5 ниту гордите ќе се одржат пред Твоите очи, Ти ги мразиш сите што прават беззаконие.

6 Ќе ги истребиш оние, кои зборуваат лага; Господ се гнаси од човек крвопиец и измамник.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 11:53
Исус пак прозбори натаму, велејќи: „Јас Сум Светлината на светот; кој Ме следи, нема да оди во темнина, туку ќе ја има Светлината на Животот.”

Јован 8:12
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 11:56

[Псалм 25:12,13]

Кој е човекот, кој се бои од Господа? Него, Тој ќе го поучи кој пат да избере. Неговата душа ќе живее спокојно, а неговото семе ќе ја наследи земјата.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2012 во 11:20
[Јован 5:24]

Вистина, вистина ви велам: кој го слуша Моето слово и верува во Оној, Кој Ме прати, има вечен живот и не доаѓа на суд, туку преминал од смртта во живот.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2012 во 11:05

ПРОПОВЕДНИК
Глава 12

13 Да го чуеме завршниот збор за сè: „Бој се од Бога, исполнувај ги Неговите заповеди, зашто во тоа е сè за човекот.”

14 Зашто сите скриени дела, било добри или зли, Бог ќе ги изведе на суд.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2012 во 23:30

Гревовите ваши да се и како црвено сукно, ќе бидат бели како снег;
ако бидат румени како пурпур, ќе станат како волна бели.
Ако сакате да Ме послушате, ќе уживате во земните плодови.

(Исаија 1:18,б + 19)

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2012 во 11:19
КОЛОСЈАНИТЕ
Глава 3

16 Христовото слово да живее изобилно во вас; во секоја мудрост учете се и опоменувајте се еден друг
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2012 во 11:27
МАТЕЈ
Глава 12

36 И ви велам, дека за секој празен збор, што ќе го изговорат луѓето, ќе одговараат на судниот ден;

37 зашто по твоите зборови ќе бидеш оправдан, и по твоите зборови ќе бидеш осуден.
...

www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2012 во 11:24

Книга на пророк Захарија
Глава 7

8 И би слово Господово до Захарија:

9 вака зборуваше тогаш Господ Саваот: извршувајте *суд праведен и имајте милост и сочувство кон својот брат;
...

10 вдовици и сираци, придојден и сиромав не *злоставувајте и не мислите зло во срцата ваши еден против друг.

11 Но тие на сакаа да слушаат, и се одвратија од Мене; и ушите ги затнаа за да не слушаат.

12 И срцето го скаменија, за да не го пазат законот и зборовите што ги испраќаше Господ Саваот преку Својот Дух до поранешните пророци; па затоа и ги постигна големиот гнев на Господа Саваот.

13 И како што викав Јас, а тие не слушаа, викаа и тие, но Јас не ги слушав, вели Господ Саваот.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Voskresija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 25.Октомври.2012
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Voskresija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2012 во 14:11
„Јас сум вратата: кој ќе влезе преку Мене, ќе се спаси; и ќе влезе , и ќе излезе, и пасиште ќе најде.„

„Јас сум добриот Пастир. Добриот Пастир си ја полага душата своја за овците; „

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,906 секунди.