![]() |
|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 103> |
Автор | |||||||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
a koj ti kaza deka se malcinstvo....a aku se poveke od 25%
![]() |
|||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||||||
![]() |
|||||||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
||||||
Сонце, јас кога размислував ти најверојатно си правела осумки со газот во песокот. Шала на страна, ако сакаш да туркаш глава со ѕид - изволте. На твоја штета ќе биде.
Како прво престани да го експлоатираш зборот различни на темава, зашто неговата употреба ти е несоодветна, веќе еднаш ти укажав на тоа (а и претходно имам неколку пати образложено со ставови, факти и докази - научно поткрепени). За фунционирањето на општествата и нивните констелации, жити се, немој со вакви глупости да резилиш. Најкултурно ќе те замолам да се информираш од општа култура за некои работи (нема да биде лошо да припрочиташ некој учебник по социологија). „Фер било да се задоволи мнозинството.“ Абе ајде, не зезај - тезава ти е крш.
За правата сме зборувале, пак ли ќе поминуваме низ тоа. Точно, се знае што е брак:
Гледаш, ни во Универзалната декларација за човекови права не стои дека бракот е конкретно меѓу мажи и жени, туку дека сите мажи и жени можат да стапуваат во брак без ограничувања. Треба да го илустрираме ова со цртеж?
И ова го поминавме, веќе станува глупаво да се повторуваме по 100000 пати. Си запнала различни, та различни, а не сфаќаш дека тие разлики се само во твојата глава и несоодветниот начин на перцепција.
Ќе земам ќе се лупнам со една тавка по глава. Сме барале повеќе ![]() Како прво, ако сакаш и ти да стапиш во брак со лице од ист пол, јас не ти бранам, автоматски паѓаш на таа теза. И како второ, де бе, златна никој не ве тера да станувате лезбејки и педери, та некој да ви диктира нешто. Повторно, тоа е само во твоето главче ![]()
Читајќи те, и ми звучиш како прваче... Не е ни чудо, што размилуваш вака. ![]() |
|||||||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|||||||
![]() |
|||||||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
||||||
Доријан мило.....те читам обавезно...паметна глава си, но интелектот понекогаш ми се чини си го насочил во погрешен правец....
како и да е.... за учебникот по социологија не се секирај имам прочитано најмалку сто такви (постдипломец сум баш на социологија ![]() ![]() И не ме терај од социолошка гледна точка да ти ги објаснувам последиците што би настанале како резултат на евентуалното одобрување на хомосексуалните бракови.....од причина да не сум ти досадна и да не те терам по 10000000000000000000000000000 пати да читаш едно те исто.... Очигледно е дека јас и ти имаме крути ставови и никој нема да отстапи.... затоа терај си го животот како сакаш (зашто имаш слобода на избор)..........НО.......не не терај да ти дадеме право на брак (хомосексуален) зошто тука немаш слобода на избор...правниот систем гарантира слободи и права, но и лимитира однесувања кои се штетни за општеството.....тоа му е функцијата, тоа е причината зошто правото всушност постои.....Хомосексуалноста е штетна за општеството (во милион смисли кои сме ги разговарале) и затоа правниот систем ја ограничува...... Што следно ќе се бара да се легализира?????? Брак со вонземјани?????? ![]() |
|||||||
МИР со сите
|
|||||||
![]() |
|||||||
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
||||||
А за односот МАЛЦИНСТВО-МНОЗИНСТВО може да дискутираме ич не е проблем....
Еве објасни ми кој го сочинува мнозинството и како треба да бидат поставени односите помеѓу него и малцинството (бидејќи ТИ си читал социологија учебници ова ќе ти биде мачја кашлица да го одговориш ![]() Изволте......(те цитирав тебе)....... ![]() |
|||||||
МИР со сите
|
|||||||
![]() |
|||||||
goodhard ![]() Нов член ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
||||||
Pa sto znam nemam nikakov poseben stav jas licno imam prijatel sto e homoseksualec i iskreno podobar prijatel ne sum imala vo zivotot sekogs e tuka za mene vo dobro loso sekogas.................
taka da spored mene pedercinjata se ok kako najdobri drugarki mi se, si gi sakam ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
||||||
Koj sto saka neka si pravi, ako si mu e ubo
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Dark HaCkeR ![]() Сениор ![]() Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
||||||
Што више педери то више женски за нас !
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||||||
![]() Изменето од anakin - 13.Април.2009 во 20:31 |
|||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||
![]() |
|||||||
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
||||||
Jas nemam stav ..... oni si imaat i neka si go cuvaat ....
|
|||||||
![]() |
|||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||||||
rererererevidiran post
mojot stav bil relativno dobar a sega e super dobar ![]() prosto gi obozavam ![]() za alan ford edna gushka ![]() Изменето од anakin - 13.Април.2009 во 20:31 |
|||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||
![]() |
|||||||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
||||||
polzavce
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Biolica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
||||||
Ziveam vo drzava kade sto mu e dozvoleno da se vencaat , i ne mi smetaat , spokojni , srekni neka teraat zivot ama mi smeta koga nametnuvaat stav deka e normalno i deka site treba da probame. Znaci nemam homofobija ama nejkam primer da dobijat pravo da posvojuvaat deca , a za zivot neka si ziveaat srekni i radosni ...
|
|||||||
![]() |
|||||||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||||||
Не сум против нив што сакаат нека си прават,тоа си е нивна работа,нивно тело,нивна одлука.
Нека си склучуваат бракови или заедници или како сакаат да се вика.
Но сум многу против тоа да им се дозволи посвојување на деца или пак деца родени од сурогат мајка со нивен семенски материјал.
На секое дете прво што му треба е мајка а потоа се останато,татко или братче и сестриче.
|
|||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4849505152 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |