IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 30>
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 23:12
Dalton, ne trebashe da ti ja dadam taa Mamiya... ke go rasipish celiot svadbaski pazar vo Skopje. Imaj milost malku... ne vleguvaj vo tugja pazarena zdelka...
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 23:21
Ne vlegov na toj nacin. Jas slikav samo vo crkva. edna rolna 220. Tolku. Drugarski. Ni na kraj na pamet ne mi e nekomu da mu ja rasipuvam rabotata, pogotovo sto slikanje svadbi ne mi e biznis. Sega koga razmisluvam, epten bi sakal da rabotam svadbi. Samo za fixna tarifa. Bez expresi mexpresi i slicni gluposti. Oni mene pari, jas niv fotografii - chista rabota. Aj otide temata na druga strana.
Ke treba da pocnam da se bavam profesionalno so fotografija za da si go kupam D3, drugo care nema. D3 me inspirira da napravam takvo nesto.....трепкањетрепкање
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 23:34
E pa togash imash vistinski alat vo race!

Srekno!!!
Кон врв
stariot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 194
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stariot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2007 во 23:40
Fotografiite na linkot od Zoran navistina se neverojatno ubavi.
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2007 во 00:00
E taka, koga ke slushnesh nekoj so potcenuvanje da zboruva za svadbeno fotografiranje, pokazhi mu go linkov i istovremeno prashaj go da ti gi pokazhe negovite "seriozni" fotografii.

Samo napravi go toa so seriozno lice i bez potsmejuvanje.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 02:18
Ne znam kogo ke go interesira ova, no poslednive denovi se pojavuvaat fotografii od MarkIII i D3 vo sporedben dvoboj orgniziran od lugje koi imale shansa da gi imaat dvete kameri zaedno.

Eve eden primer kade sto ovie dva aparati se staveni na krajnosta od svoite mozhnosti:

P.S. Se popravam, Nikon ne bil do krajniot seting. Sega razbrav deka toj odi do 25600ASA, ako voopshto toa nekomu mu treba (mozhebi na Jane?).

Eve D3 so 25600ASA:

Изменето од Zoran K - 28.Септември.2007 во 03:00
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 02:36
изненадување глупчоне%20вреден, sto da se kaze, osven... bravo za d3...среќа
не%20вреден
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 04:05
wow!
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
zulu Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2007
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zulu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 13:27

saaakaaam D3. lele majkoooo, kakoo da i objasnam na zshena mi deka kjerkichkata treba da ja slikam so D3. Na Nikon izgleda navistina mu trebaat tri generacii za da napravi zver - i eve go sega: ide dunav.. spashavaj se koj mozshe. sekoj od nas si sonuva za sistem koj bi go imal koga cenata bi bila irelevantna. se si mislam deka ova e taa kamera za mnogu lugje dolgo vreme. a za profesionalcite i glupavite bogatashi shto mozshat da si ja dozvolat blaze si im. i jas sakam da sum glup bogatash.

Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 13:35
D3 za slikanje po doma e ..... golemichok. Kolku sto gledam teloto mu e kako na Nikon F4. Sum go rabotel, ama e golema mrcina za po doma тага.
Ke pocekame godina dve, i ke ima za 1500 $ FF telo so pomalku funkcii, pomalo od D3 i ke si go praime kejfot голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка.

A, deka site go sakame D3 nema muabet големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 19:55
Dali e senzorot od Sony?
Jas citav nekade deka imaat nov sistem za potisnuvanje na sumot (A/D konverzija na samiot chip), no ne zapamtiv se'.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 20:05
Angel, kolku sto mi e mene poznato ovoj senzor e dizajniran od Nikon. Koj  go proizveduva ne znam. Inaku, tochno e isto taka deka Nikon napravi poseben chip za obrabotka na signalot zadno so A/D konverzija i potisnuvanje na shumot i istiot e vgraden i vo D3 i vo D300.
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 20:25
@aboskovski

Jas kolku sto procitav sistemot za direktna konverzija a/d e na sony i go koristat vo svojot nov model a700. Konverzijata se vrsi vo eden cekor pomalku (eden cip pomalkuvo celiot proces) i spored sony toa ke go namali sumot. Ima poveke info na dpreview.

Pozdrav
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 22:10
Senzorot na D3 e dizajniran od Nikon, a na D300 modificiran senzor od A700. Ne se znae koj go proizveduva senzorot na D3.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.