![]() |
|
Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 30> |
Автор | |
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dalton, ne trebashe da ti ja dadam taa Mamiya... ke go rasipish celiot svadbaski pazar vo Skopje. Imaj milost malku... ne vleguvaj vo tugja pazarena zdelka...
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Ne vlegov na toj nacin. Jas slikav samo vo crkva. edna rolna 220. Tolku. Drugarski. Ni na kraj na pamet ne mi e nekomu da mu ja rasipuvam rabotata, pogotovo sto slikanje svadbi ne mi e biznis. Sega koga razmisluvam, epten bi sakal da rabotam svadbi. Samo za fixna tarifa. Bez expresi mexpresi i slicni gluposti. Oni mene pari, jas niv fotografii - chista rabota. Aj otide temata na druga strana.
Ke treba da pocnam da se bavam profesionalno so fotografija za da si go kupam D3, drugo care nema. D3 me inspirira da napravam takvo nesto..... ![]() ![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
E pa togash imash vistinski alat vo race!
Srekno!!! |
|
![]() |
|
stariot ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Fotografiite na linkot od Zoran navistina se neverojatno ubavi.
|
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
![]() |
|
E taka, koga ke slushnesh nekoj so potcenuvanje da zboruva za svadbeno fotografiranje, pokazhi mu go linkov i istovremeno prashaj go da ti gi pokazhe negovite "seriozni" fotografii.
Samo napravi go toa so seriozno lice i bez potsmejuvanje. ![]() |
|
![]() |
|
Ne znam kogo ke go interesira ova, no poslednive denovi se pojavuvaat fotografii od MarkIII i D3 vo sporedben dvoboj orgniziran od lugje koi imale shansa da gi imaat dvete kameri zaedno.
Eve eden primer kade sto ovie dva aparati se staveni na krajnosta od svoite mozhnosti: ![]() ![]() P.S. Se popravam, Nikon ne bil do krajniot seting. Sega razbrav deka toj odi do 25600ASA, ako voopshto toa nekomu mu treba (mozhebi na Jane?). Eve D3 so 25600ASA: ![]() Изменето од Zoran K - 28.Септември.2007 во 03:00 |
|
![]() |
|
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
|
![]() |
|
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
wow!
|
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
![]() |
|
zulu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 57 |
saaakaaam D3. lele majkoooo, kakoo da i objasnam na zshena mi deka kjerkichkata treba da ja slikam so D3. Na Nikon izgleda navistina mu trebaat tri generacii za da napravi zver - i eve go sega: ide dunav.. spashavaj se koj mozshe. sekoj od nas si sonuva za sistem koj bi go imal koga cenata bi bila irelevantna. se si mislam deka ova e taa kamera za mnogu lugje dolgo vreme. a za profesionalcite i glupavite bogatashi shto mozshat da si ja dozvolat blaze si im. i jas sakam da sum glup bogatash. |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
D3 za slikanje po doma e ..... golemichok. Kolku sto gledam teloto mu e kako na Nikon F4. Sum go rabotel, ama e golema mrcina za po doma
![]() Ke pocekame godina dve, i ke ima za 1500 $ FF telo so pomalku funkcii, pomalo od D3 i ke si go praime kejfot ![]() ![]() ![]() ![]() A, deka site go sakame D3 nema muabet ![]() ![]() ![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
aboskovski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Dali e senzorot od Sony?
Jas citav nekade deka imaat nov sistem za potisnuvanje na sumot (A/D konverzija na samiot chip), no ne zapamtiv se'. |
|
![]() |
|
Angel, kolku sto mi e mene poznato ovoj senzor e dizajniran od Nikon. Koj go proizveduva ne znam. Inaku, tochno e isto taka deka Nikon napravi poseben chip za obrabotka na signalot zadno so A/D konverzija i potisnuvanje na shumot i istiot e vgraden i vo D3 i vo D300.
|
|
![]() |
|
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
@aboskovski
Jas kolku sto procitav sistemot za direktna konverzija a/d e na sony i go koristat vo svojot nov model a700. Konverzijata se vrsi vo eden cekor pomalku (eden cip pomalkuvo celiot proces) i spored sony toa ke go namali sumot. Ima poveke info na dpreview. Pozdrav |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
![]() |
|
itan14 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Senzorot na D3 e dizajniran od Nikon, a na D300 modificiran senzor od A700. Ne se znae koj go proizveduva senzorot na D3.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |