|
Природно крзно ДА или НЕ |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | ||
macenceto
Сениор Регистриран: 02.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aj gospogja Blagorodna daj kazi mi mene ti se molam neshto moze li?
Ti lichno kazi mi bi ti pretstavuvalo li zadovolstvo da imash topla bunda na sebe od sto posto krzno na sibisrski snezen bel tigar ? a?
Dali bi se falela so toa shto go nosish na sebe ?
Dali toa ke te ispolni ?
|
||
devojka21
Сениор Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i jas sum protiv
|
||
Life is beautiful
|
||
Dina.
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Технологијата на производство е развиена до таков степен денес да нема никаква потреба од страдање и дерење на кожинките на невини лисици, ласици, зајаци,нерцови, диви мачки и сл.
Сепак на човечката алчност и нема крај така да модната индустрија е главен кривец и нивната неограничена побарувачка за природно крзно оди до таму што во семожната Кина постојат и фарми каде ни мачките и кучињата не се поштедени од гнасниот геноцид кој се врши врз нив.
Морбидно и грозно.
Ништо повеќе не е оправдано. Сепак не живееме во времето на Викинзите и Индијанците. Тие народи во тие епохи живееле практично надвор, немале струја, водовод, коли за патување и сите добра кои денеска ни го овозможуваат целиот комфорт на егизистирање.
А тие и убивале онолку колку им требало да преживеат со сета почит спрема животните а не да се тафрат и дотеруваат.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ! Никако...
Жално е да убијат невино животинче, за некоја госпожа да се фуфка ни улица |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас сум против природно крзно греота да се убиваат животните
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро тоа...да
ама природна кожа на седиштата неможам да одбијам... секако ќе ги транчат животните, барем да се искористи крзното или кожата |
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
......................... |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ! Замислете вампирски бутик со најнова колекција човечка одрана кожа со посебна софт варијанта од одрани бебиња
|
||
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |