|
Брак или живеење заедно |
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Автор | ||
sara333
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da ne vleguvame vo ekstremi.... Nezreli lugje ne se za seriozni raboti kako brak. Zatoa ima tolku sjebani sudbini. Ponekogas treba da se poslusaat starite.
Pa sekade imas ekstremni situacii. Da, treba da se soslusaat sto imaat da ti kazat, a ti si toj sto odlucuva so kogo ke zivees. Taka da ako smetas deka toj/taa e vistinskiot/ta togas ostani zaedno bez razlika sto ke recat tvoite.
|
||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekako ziveenje zaedno pred brak posle dali ke se krunisa so brak to nikogas ne se znaj...
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so, glupa stvar e toa stavanjeto na krunite u crkva...bezveze...kao u cirkus nekoj...svadba...dvajca se onadat-400 dushi se raduvaat i rakopleskaat...makes no sence to me...
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сум за живеење заедно без брак, а сакам венчавање. Нашиот закон не дозволува да си венчан, а да не си во брак пред законот и тоа не ми се допага, но има време додека јас да дојдам до венчавка ке се сменат работите.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е тоа го мразам што го спомна за свадбите. Јас сакам свадба до најмногу 30-40 гости и не народна, туку џез музика. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e na zapad postoi kategorija, common law relationship, za da nemoze nekoja bitch da ti gi sobere parite na sud posle, odnosno da dokaze deka e so tebe zaradi ljubav samo, posho toa im je najbitno i gi ima site prava kako i da si venchan...dozvoleno e odavna:)
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Seedno, samo Ljubov da ima.
|
||
blue666
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam
|
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и да трае љубовта би додал |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво живеење заедно, а потоа брак.
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Заеднички живот
|
||
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekako ziveenje zaedno.jas sum vo brak megjutoa toa parce hartija taman nishto ne mi znaci,taka da ako neshto krene nedaj boze naopaku nema vrska dali si vo brak ili ne,toa parce hartija sluzi samo zaradi nekoi formalnosti,zaradi dokumentacii i nishto poveke ,nemoze mene a veruvam ni bilo koj od vas da ne drzi toa parce hartija so nekoj,ako neshto ne ide vo red.pa sega dali e brak ,dali e ziveenje zaedno,ne e ni bitno,neka ima sloga ,razbiranje,pocituvanje,sloboda na dvajcata partneri do odredena granica,ljubomora nikako,i nema ni da e bitno dali dvajcata se vo brak ili samo ziveat zaedno.
|
||
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brakot e zaednica pomegju dve lichnosti od koj shto ednata e postojano vo pravo a vtorata e mazzot
|
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |