![]() |
|
Бременост |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Автор | |
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
FeaR ![]() Сениор ![]() ![]() False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
tocno strii se stvaraat, nozete ti otekuvaat i podobro e togas da te preskoknat otkolku da te zaobikolat i red drugi raboti ali pokazi malku blagodarnost za toa sto si denes tuka i sto postois tiggy.
so sigurnost mozam da kazam deka 90 posto od zenskiot pol se raduvaat koa ke slusnat deka se trudni ![]() |
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
![]() |
|
muharem adlan ![]() Нов член ![]() Регистриран: 02.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 18 |
moja zena e bremena veke 5 meseci i vo ehoto ni kazale deka na deteo mu se krivi stapalata.sakam da mi objasnite imali sansa dodeka se porodi da si ispravi stapalata na deteto vo stomak ili da mi dadete nekakov odgovo kako da se resi vi blagodaram odnapret
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Ако сакате женско бебе, јадете повеќе зелени зеленчуциЖените можат да си ги зголемат шансите да имаат девојче ако консумираат повеќе зеленчуци и овошје, покажале најновите истражувања. Истражувачите откриле дека консумирањето на храна богата со калциум и магнезиум (како што се зелените зеленчуци) во периодот пред зачнувањето ја зголемува веројатноста за добивање на ќерка. Високото ниво на магнезиум и калциум ги зголемува шансите за зачнување на ќеркаХоландски научници работеле со 172 парови кои сакале да добијат девојче. До моментот на истражувањето сите тие имале вкупно 358 сина, а само 2 ќерки. Во периодот од 9 седмици пред зачнувањето сите консумирале многу овошје, зеленчуци и ориз за да си го зголемат нивото на калциум и магнезиум. Дополнително примале и таблети од тие два минерали и учеле како точно да си ги определат плодните денови. Исто така, паровите биле советувани да имаат секс 3-4 дена пред овулацијата за да ги зголемат шансите за девојче, бидејќи се смета дека спермата со женски хромозоми се движи побавно и ѝ е потребно повеќе време да стигне до јајце-клетката. Од 32 парови кои го завршиле истражувањето, 26 добиле девојче, а само 6 повторно момче. Научниците веруваат дека нивото на минералите во телото на идната мајка ја прави посклона или кон сперма со хромозоми ХХ (која води до зачнување на девојче) или кон сперма со хромозоми ХY (која води до зачнување на момче). Сепак, научниците сметаат дека треба да бидат направени уште истражувања пред да започнат ова да им го препорачуваат на оние кои сакаат женско. Се верува дека консумирањето на храна богата со натриум и калиум, како што се бананите и компирите, ги зголемува шансите за добивање на син. Но, ова допрва треба да биде докажано. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Првите 1000 дена го одредуваат здравјето на дететоЗа време на бременоста лошата исхрана, пушењето, алкохолот, лековите и стресот, освен што влијаат на мајчиното здравје, можат да имаат погубни последици на долгорочното здравје на детето. Девет месеци во мајчината утроба и првите две години од животот се пресудни за долгорочното здравје на вашето дете, открија научниците од Универзитетот Southampton. Овој период може трајно да влијае на сè, од шансите за развој на дијабетес или срцев удар во постарата доба, зголемена телесната тежина како и намалување на очекуваното траење на животниот век. - Пушењето, стресот, лековите и алкохолот можат да го земат својот данок. Колку бебињата имаат помала тежина при породувањето, толку е поголема веројатноста за срцеви болести покасно во животот, истакнува водичот на студијата, професор Дејвид Бекер. |
|
![]() |
|
kiki218 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 13.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Pominaa dva meseci otkako imav odnos so decko mi i imam dobieno dva pati normalna menstruacija.. koristevme zastita .. dali e mozno da sum ostanata trudna i dali da pravam test?i kolku meseci e mozno da ti imas menstruacija i da si bremena?
|
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Хммм,сериозна си или се зезаш со членовиве?
Како може да си бремена кога после последниот секс си имала менструација 2 пати? Ај земи препрочитај како оди месечен циклус и бременост за да не се засрамиш некаде со сличен муабет. Поздрав |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Изменето од evangeline - 17.Март.2012 во 14:10 |
|
![]() |
|
saguaro ![]() Сениор ![]() Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
![]() ![]() Изменето од saguaro - 17.Март.2012 во 20:35 |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Haha, ushte da mozeshe chovek da si napravi detence po merka :-) :-)
Toj pol, takva kosa, crnko... Mozebi nekogash i toa kje izmislat, kako ova so zelenchukot :-) |
|
![]() |
|
Anonimys ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Здраво на сите. Нова сум тука, и немам искуство во процесот на забременување и речиси се поврзан со тоа. Се надевам ќе ми кажете нешто во врска со мојот проблем. Последната менструација ја имав на 6.11, следната треба да биде околу 4.12. Во меѓувреме, имавме незаштитени односи со мојот дечко. Градиве ми се како потечени и ме болат (а тоа ми се случува и кога сум во ПМС). Минатата недела имав силни главоболки, па се плашам да не се тоа симптоми за бременост. Да напооменам дека изминатава недела направив тест, се покажа дека е негативен, но мислам и за него да не било рано.
Благодарност за секое мислење. |
|
![]() |
|
Здраво Анонимке, Има разлика од тест до тест за бременост. Оди до амбуланта нека ти земат крв и ќе знаеш 100%. Инаку, најверојатно не си. Ама провери си за секој случај. Тешко дека сте планирале бебе по пишаното, затоа следен пат носете си капчиња, шалчиња и ракавички.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
Anonimys ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Da, deteto ne ni bese planirano, no poradi pregolemata glavobolka, kakva do sega ne sum pocuvstvuvala, pomisliv da ne e toa eden od simptomite, iako dosta procitav okolu toa. Ti blagodaram
|
|
![]() |
|
Radmila Rada ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 12.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Здраво иди види форумци,
Ве читам подолго време, но ете собрав храброст да се регистрирам на форумот, да се најавам и да Ви се обратам. Подолго време со мм се обидуваме да добиеме бебенце но ете никако да успееме. До сега се што сме пробале било од читање по интернет и разговор со матичната. Живеам во Ресен каде баш и немаме услови каде можам да направам и испитувања за физичката состојба на двајцата по што после две и пол години безуспешни обиди -веројатно е ВРЕМЕ да се испитаме да не има некој проблем со некој од нас. Ве молам за препораки каде можам да се обратам и без многу чекање и патување да ја испитаме темелно нашата состојба.Се сомневам дека ако одам по болници ќе можам освен патот и да чекам со саати пред секоја врата (а ќе ги има многу). Однапред Ви Благодарам |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |