IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 105>
Автор
Порака
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 13:17
Оригинал

Обработка
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 14:21
originalot me bendisue poveke,obrabotkata mi deluva mnogu vestacki
Кон врв
slavicca Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Декември.2006
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај slavicca Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 14:44
Originally posted by zatko zatko напиша:

originalot me bendisue poveke,obrabotkata mi deluva mnogu vestacki

se sl*gam so zatko , vaka svetlinata ne mi e prirodna .. temno ezero a tolku svetla treva .. ama ok ..vkus i vkus :) pozdrav

Изменето од slavicca - 30.Јануари.2007 во 14:45
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2007 во 19:43
Originally posted by Mire Mire напиша:

Kako li imate zivci da uploadirate sliki?
Ova ziv otok bilo :(
original

obrabotka

Iskreno, ne gledam deka ogrlicata ovaka e pomalku istaknata otkolku na  originalot.

Upotrebeno:
Levels (nepotpolna, polovicna, korekcija, za da ne preteram so kontrasti)
Shadows enhancement (highlights ne cepkav)
Selektiven USM (samo na ogrlicata, normalno so selection feathering)
LCE so parametri 10/90/0

Pozdrav

Mi se dopaga obrabotkata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2007 во 19:13

Оригинал                                                                       Моја верзија
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2007 во 16:55

Оригинал                                                             Моја верзија
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2007 во 15:47
Original:

Alternativa:

Originalnata ideja i kompozicijata mnogu mi se dopagja i pretstavuva odlichen primer na "environmental portrait". Onoa sto sto jas go dozhivuvam na podrug nachin e odnosot na osvetluvanjeto na prviot plan na interes (momcheto) i vtoriot plan (pozadinata). Mozhe da se diskutira eventualno i za kropiranjeto na momcheto od desnata strana. Mene lichno mi izgleda malu pretesno, no da go ostavime toj pogled samo kako moj lichen afinitet...

Kaj alteriranata fotografija promenet e odnosot na osvetlenosta vo prviot i vtoriot plan. Dodeka kaj originalot pozadinata e posvetla, vo vtoriov sluchaj taa e zatemneta, a modelot na slikata e doosvetlen i kako takov lesno stanuva glaven fokus na vnimanie i podominaten vo odnos na onoa sto stoi pozadi nego.

Leviot prozor e ostaven nepromenet bidejki pravi ubava ramnotezha so modelot, a doosvetlena e stolicata i akcentirano e svetloto od prozorecot sto pagja na podot. Taka e dobiena pogolema dinamika i zhivost vo toj del na slikata bez da mu se konk*rira na momcheto.

Изменето од Zoran K - 06.Април.2007 во 16:08
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2007 во 19:43

Originalna:

Alternativna:

Originalnata mi se dopagja, no mislam deka white-balansot zabegal malu na zholto. Na alternativnata slika toa e koregirano. Ochite sto na originalot kako da gledaat nadolu i kako da se malu odsatni poradi senkata na niv sega se alterirani da deluvaat poagresivno kon gledachot na slikata, a siviloto (od beloto krzno) na prednite shepi e koregirano na belo za da se dobie pogolem prezens na onoa sto prvo go dofaka plenot...
Ke zaboravev, saturacijata e malu zgolemena za da se kompenzira onoa malu sto se izgubi so kerekcijata na beloto.

Изменето од Zoran K - 06.Април.2007 во 19:45
Кон врв
*ivi* Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 63
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *ivi* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2007 во 19:48
eeeejjjj odlichno! navistina e poagresivno i pomokjno! mozebi i jas kje napravev nekoja slichna obrabotka, ako znaev kako LOL
blagodaram zoran, chest mi e Big%20smile
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.

Gandhi
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2007 во 19:59
abe potemnooooooooooooooooo
LOLLOLLOLLOLLOLLOL

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2007 во 00:29

Оригинал

Обработка
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2007 во 00:32
skroz go Censored

LOLLOLLOLLOL
LOL
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2007 во 16:41
убава фотографија и уште поубава обработка, може да се рече и дека изгледа оригинално , вистински
Кон врв
dejan13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Март.2007
Поени: 122
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejan13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2007 во 16:43
А заборавив да прашам што стана со страната за фотографија и фотошоп. за Боби

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.