|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 34567 105> |
Автор | |
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригинал
Обработка |
|
zatko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
originalot me bendisue poveke,obrabotkata mi deluva mnogu vestacki
|
|
slavicca
Група Регистриран: 22.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se sl*gam so zatko , vaka svetlinata ne mi e prirodna .. temno ezero a tolku svetla treva .. ama ok ..vkus i vkus :) pozdrav Изменето од slavicca - 30.Јануари.2007 во 14:45 |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi se dopaga obrabotkata |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригинал Моја верзија |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригинал Моја верзија |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Original:
Alternativa: Originalnata ideja i kompozicijata mnogu mi se dopagja i pretstavuva odlichen primer na "environmental portrait". Onoa sto sto jas go dozhivuvam na podrug nachin e odnosot na osvetluvanjeto na prviot plan na interes (momcheto) i vtoriot plan (pozadinata). Mozhe da se diskutira eventualno i za kropiranjeto na momcheto od desnata strana. Mene lichno mi izgleda malu pretesno, no da go ostavime toj pogled samo kako moj lichen afinitet... Kaj alteriranata fotografija promenet e odnosot na osvetlenosta vo prviot i vtoriot plan. Dodeka kaj originalot pozadinata e posvetla, vo vtoriov sluchaj taa e zatemneta, a modelot na slikata e doosvetlen i kako takov lesno stanuva glaven fokus na vnimanie i podominaten vo odnos na onoa sto stoi pozadi nego. Leviot prozor e ostaven nepromenet bidejki pravi ubava ramnotezha so modelot, a doosvetlena e stolicata i akcentirano e svetloto od prozorecot sto pagja na podot. Taka e dobiena pogolema dinamika i zhivost vo toj del na slikata bez da mu se konk*rira na momcheto. Изменето од Zoran K - 06.Април.2007 во 16:08 |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originalna: Alternativna: Originalnata mi se dopagja, no mislam deka white-balansot zabegal malu na zholto. Na alternativnata slika toa e koregirano. Ochite sto na originalot kako da gledaat nadolu i kako da se malu odsatni poradi senkata na niv sega se alterirani da deluvaat poagresivno kon gledachot na slikata, a siviloto (od beloto krzno) na prednite shepi e koregirano na belo za da se dobie pogolem prezens na onoa sto prvo go dofaka plenot... Ke zaboravev, saturacijata e malu zgolemena za da se kompenzira onoa malu sto se izgubi so kerekcijata na beloto. Изменето од Zoran K - 06.Април.2007 во 19:45 |
|
*ivi*
Група Регистриран: 24.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 63 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eeeejjjj odlichno! navistina e poagresivno i pomokjno! mozebi i jas kje napravev nekoja slichna obrabotka, ako znaev kako
blagodaram zoran, chest mi e
|
|
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.
Gandhi |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe potemnooooooooooooooooo
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригинал Обработка |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
skroz go
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
dejan13
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убава фотографија и уште поубава обработка, може да се рече и дека изгледа оригинално , вистински
|
|
dejan13
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А заборавив да прашам што стана со страната за фотографија и фотошоп. за Боби
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |