IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Православие и ислам-теорија и пракса (компарација)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Православие и ислам-теорија и пракса (компарација)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 15>
Автор
Порака
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 23:05
Originally posted by Miralem Miralem напиша:

Originally posted by orto orto напиша:

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

I ke zaboravev da te  zamolam da si gi soberes aladina,simceta,riceta i drugite  da ne ti go sramat  pravoslavieto so detski sliki i  so glupi poraki.Taka ako prodolzi forumov nema smisla da  sedeme tuka  a dobro znaes  deka ako si zamineme nie forumov pak ke stane Kaurski grobista.

Сликите заменуваат 1000000000000000000000 зборови

Odgovor na prasanjata,Molam.
Blagodaram odnapred.

Каде БЕГАШЕ кога јас те молев да ми го опишеш РАЈОТ

Изменето од orto - 28.Декември.2006 во 23:13
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
Miralem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2005
Поени: 1056
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 23:13

Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

I ke zaboravev da te  zamolam da si gi soberes aladina,simceta,riceta i drugite  da ne ti go sramat  pravoslavieto so detski sliki i  so glupi poraki.Taka ako prodolzi forumov nema smisla da  sedeme tuka  a dobro znaes  deka ako si zamineme nie forumov pak ke stane Kaurski grobista.

Сликите заменуваат 1000000000000000000000 зборови

Odgovor na prasanjata,Molam.
Blagodaram odnapred.

Каде БЕГАШЕ кога јас те молев да ми го опишеш РАЈОТ

Hehehe... sakas da kazes deka odgovor nemas :D hehe,zastrami se. Za rajot (Dzennetot) Cela tema bese otvorena... prasaj go Pravoslavie kade se temite.
Tuka odgovori ako znaes,ako ne naj pametno e da molcis i da ne se pojavuvas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 23:13

Nema za nisto da komentiram... malku za Biblijata.

Sega vo 12 e raspnat... spored koja Biblija,da ne imate vie Ortodoksi druga ?

Spored Marko: A bijaše treća ura kad ga razapeše
(Po Marku 15,25)

Spored: Ivan:
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!"
(Po Ivanu 19,14-15)

Vo 12 neznam koj rekol.

Ponataka. Ke mi kazes li kolku dena Isus bil vo srceto na zemjata ??? Se veli kako jonah vo Kitovata utroba,3 dena i 3 noki.
"Doista, kao što Jona bijaše u utrobi kitovoj tri dana i tri noći, tako će i Sin Čovječji biti u srcu zemlje tri dana i tri noći.

No,Isus e raspnat vo petok navecer a vo nedela go nemalo. Kolku dena i noki se toa,prasanje za prv razred ???

Namesto da se zakacuva i da bara dlaka vo jajceto nasiot prijatel,ke go zamolam da si gi razgleda ovie Krupni i ogromni greski.
Da ne odam vo stariot zavet... sekoj zbor e greska.

Kako na primer:
Ahazji bijahu dvadeset i dvije godine kad se zakraljio, a kraljevao je godinu dana u Jeruzalemu.
II Kraljevi 8,26
(Ahazji ) Bile su mu četrdeset i dvije godine kad se zakraljio.
II Ljetopisi 22,2

SIN POSTAR OD SVOJOT TATKO ! Toa samo vo Biblijata go ima.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 23:18

Одговорија за рајот тоа е точно само што цел форум ве исмеја ЈАВНО за глупостите во кои верувате ,тоа го прескокаш

(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2006 во 23:20

КАДЕ БЕШЕ ТИ Г-НЕ МИРАЛЕ ти требаше да одговориш а ти се сокри тамо некаде и посматраше од страна......и го испрати твојот потрчко калефан да ТРЕСЕ ЗЕЛЕНИ

Изменето од orto - 28.Декември.2006 во 23:21
(kоран 10, 94)
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 00:19
MIRALEM VELI:

Vakov odgovor da propustam,zalosno.Pa nemoj samo kolku da zabelezis,daj kazi ako znaes da kazes deka Muslimanite podrzuvaat pedofilija i homosexualizam,kazi kade e toa,kade e dozvolen brak na homosexualci kade ima pedofilski partii...... ????

KALEFAHH VELI:

Drugo ovie na slikava se  Alevii kaj niv e dozvolen Zevadz el mutaa(privremen brak) i toa dozvolen e spored mnogumina i so devojcinja od bilo koja vozrast (makar i 5god ) isto taka ovie si imaat odnosi i so naj najbliznite i ova na slikava e nisto vo sporedba so ona sto jas go znam Angry.

EDNA KOMPARACIJA ZA CITATELITE!
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 00:27

Aleviite  ne se muslimani.I ti ne si dovolno pameten da napraves komparacija za nesto .Aj zdravo Big%20smile

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 06:27
Originally posted by aladin aladin напиша:

MIRALEM VELI:

Vakov odgovor da propustam,zalosno.Pa nemoj samo kolku da zabelezis,daj kazi ako znaes da kazes deka Muslimanite podrzuvaat pedofilija i homosexualizam,kazi kade e toa,kade e dozvolen brak na homosexualci kade ima pedofilski partii...... ????

KALEFAHH VELI:

Drugo ovie na slikava se  Alevii kaj niv e dozvolen Zevadz el mutaa(privremen brak) i toa dozvolen e spored mnogumina i so devojcinja od bilo koja vozrast (makar i 5god ) isto taka ovie si imaat odnosi i so naj najbliznite i ova na slikava e nisto vo sporedba so ona sto jas go znam Angry.

EDNA KOMPARACIJA ZA CITATELITE!
Одлична ти е компарацијава аладине ......само нешто не им одговра Wink
(kоран 10, 94)
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 13:48
orthodox, пред да постирам мои коментари, да те замолам да практикуваш нешто од сега па натака. Гледам дека твоите коментари се со различити бои, со различит фонт и тн.  Тоа колку што гледам јас, нее добро за читање па и мене лично ми смета кога читам и ја губам желбата за читање.
Кога коментираш, мислам дека ги копираш твоите тектсови од ворд. И јас така правев некогаш, па и моите текстови излегуваа лоши за читање. Што направив јас, видов дека во делот на пораката, се наоѓа една добра алатка која е наменета баш за вакви случаеви.
Станува збора за алатка во која може да ги пастираш коментарите, таа алатка да ги прилагоди за на форумов, и потоа да ги постираш.
Како да го направиш тоа? од ова можат и другите да извадат поука и да научат нешто.
Ја гледаш ли иконата каде што имаш W знакче? Нешто како Микрософт Ворд икона? ДА, нели?
Тамо ќе кликнеш, ќе го пастираш  ТАМО текстот, па потоа ќе стиснеш ОК и текстот ќе се расчисти па потоа потоа ќе го внесеш како коментар.
Се надевам ќе го практикуваш ова, ти, па и другите.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 13:49
Добро што отвори тема за која се залагаш да нема кавги и навреди. Се надевам ќе стоиш на зборот.
МиралеМ а не Мирале ( без М). И ова се надевам ќе го практикуваш понатаму во твојот говор, затоа што нее долично вака. Миралем иншАлах ќе оди на аџилок, иншАлах ќе бидам и јас со него, па и кхалифах. Се молам и ти да бидеш со нас, како добар муслиман, да ги избегнеш недоразбирањата со некои НЕортодокси во црквата во Ерусалим, во вашиот аџилак. Ќе заборавев, и на кхалефах му најде именце, те молам ортодокс, да престанеш да ставаш етикети на луѓето, нее потребно ова.
За поздрав е ова што сакаш во една тема да се собере се, добро е тоа, НО треба да се оди по ред со компарациите, без форсирање, и по ред расчистување на сите прашања и недоразбирања кои ги создаваат неверниците кои се против исламот. Значи, ортодокс, ќе смириш со компарациите, по ред молам, се додека не се заврши една по една работа.
Воедно, ќе ги читам и прокоментирам само коментарите на оние кои малку малку залужиле, а тие што не заслужиле, игнорирани ќе бидат од моја старана до максимум .. се препознаваат и едните и другите.

Изменето од mist - 29.Декември.2006 во 13:53
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 13:50
Компарација 1 – Ширењето на православието и исламот.

Велиш православието, кхалифах вели христијанството, окау, нема проблем, како сакаш така речи, ни едното ни другото не го ширел и проповедал Исус.
Колку што знам јас, сите пророци Божји не го ширеле зборот божји со сила. Ниту Исус ниту  Мухамед како Божји пророци. Тука гледам и Миралем ме подржува. Потоа откако пророците Божји не биле на Земјава, луѓето ја злоупотребувале религијата па ја ширеле на различни начини и за ралични цели.  
Во к*ранот има ајет кој го паметам дека вели вака (обраќајќи се на Мухамед): Ти си овде само да го кажеш зборот божји, да комуницираш со луѓето, несе секирај дали тие ќе го прифатат тоа што им го кажуваш, твое е само да кажеш. Се надевам кхалифах ќе ме поправи и ќе го даде правиот цитат/цитати.

Мислам дека апостолите ширеле православие откако го немало на Исус, кои ќе зборувале на незнам колку јазици и незнам какви други работи се изнакажани за нив, но ништо од тоа колку што знам.
 Потоа самонаречениот апостол Павле за негови цели и негови причини, мислам имаше тема баш за него на форумов.
 Сите знаеме за Собирот во Никеа, денес место во Турција, каде што се измислило тројството и се помешале паганските римски верувања во христијанстово за да се избегне конфликт меѓу тогашните христијани и паганите, очигледно по заповед на Библијата, паганите би требало да биделе убиени. Ова го споменувам затоа што и Миралем го има потенцирано тоа дека НИШТО не останало од тоа што го проповедал Исус во денешниве христијани.
 Потоа мислам дека дошле крстоносните војни околу 1090 година за кои многу добро се знае за каква цел се воделе и со што биле накитени војниците.
            Тоа што го вели ортодокс дека следбениците на Исус никогаш не користеле меч за ширење на христијанството, нее вистина. Незнам зошто останува со толку кога му се споменуваат крстоносните војни, значи Војни, множина? Тоа многу зборува за грозоморието на следбениците на Исус, за нивното дивеење низ цел свет, убивање на неверниците, поука Библиска. Значи, тоа го поучува Библијата, ако во некој град има луѓе кои веруваат во Бог во кој ти не веруваш, Убиј Ги Нив. Ова ортодокс вели дека било лага, но јас го советувам да прочита малку во темата Убивање и Библија мислам беше, која ја отворив и на која аџија ми одговори со смешни коментари. Тамо убаво се гледаат наредбите за убивање на тие кои не ги слушаат свештениците што проповедаат.
Зошто го кажувам ова во компарација 1? Затоа што сите знаеме дека ако не ги послушаш свештениците кои проповедаат христијанство (Значи ако несакаш со добро да конвертираш и прифатиш христијанство) тогаш ќе бидеш убиен од следбениците на Исус.
Значи, ортодокс, Лажеш кога велиш дека православието или христијанстото, како и да сакаш, не се ширело со меч, грозоморни убивања и присилно.
Осудување од верските лидери, кхалифах даде многу убави примери за однесувањето на христијанските верски лидери и нивното Осудување Под Наводници. Нема причина да продолжам.

Изменето од mist - 29.Декември.2006 во 13:55
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 13:51
Да кажам и малку во врска со исламот, затоа што Споредбата беше за Православието и за Исламот. Ќе кажам случка која мислам дека добро ја имам запаметено, ако нее така, нека кажат браќата муслимани како е правилно.
Еден ден дошол еден човек во местото каде што живеел пророкот Мухамед со намера да го убие но се прикрадол и се преправил дека сака да прифати ислам. Го побарал и го нашол на пророкот. Зедол сабја но го фатиле другарите на Мухамед и рекле како се осмелуваш да дојдеш да го убиеш пророкот? Еден од другарите на пророкот толку многу се изнервирал што во нервоза посегнал да го убие на човекот. Него го допрел пророкот Мухамед, го допрел да не го убие на тој човек. Го запрашал на човекот дали сака да прифати ислам или е дојден само да го убие него? Ако несака да прифати ислам, тогаш може слободно да си оди.
Човекот заминал и се вратил. Кога се вратил му рекол на пророкот: Кога бев кај вас, другарот твој можеше многу лесно да ме убие или можеше јас да речам дека прифаќам ислам за да се спасам. Јас не го реков тоа и ти о пророку ме пушти слободно да си одам. Мислам дека ќе ме пресретите на пат и ќе ме убиете. Тоа не се случи, јас отидов во мојот град и се вратив. Се вратив затоа што видов дека тиси добар човек, дека ти проповедаш добро и отргнуваш од лошо. Видов дека несакаш со сила да ме натераш да прифатам ислам туку ме пушти да одам и ме остави самиот да размислам во врска со ова. Така, човекот, изненаден од добрината на пророкот Мухамед, изненаден од начинот на кој го шири Мухамед исламот, прифатил ислам.
           Исламот е религија на мир, вистина, логика, а сево ова е причина за рапидното ширење на исламот. Не станува збор за никаков меч и никакво присилување.
Ве молам да ја видите барем, ако несакате да ја прочитате, книгата на De Lacy O’Leary - “Islam at the cross road” во која на страница 8 го пишува ова:
’History makes it clear however, that the legend of fanatical Muslims sweeping through the world and forcing Islam at the point of the sword upon conquered races is one of the most fantastically absurd myth that historians have ever repeated.’

Миралем спомена Индонезија, и јас ќе дојдам до неа но да ја споменам прво Шпанија. Муслиманите биле во Шпанија, владееле со неа, 800години. За време на нивното владеење имало хармонија и слобода во живеењето на другите не муслимански заедници во Шпанија. Муслиманите во шпанија НИКОГАШ, никогаш, ама никогаш не употребувале меч за да некого конвертираат. Подоцна, кога дошле следбениците на Исус, христијаните, во Името на Исус ги протерале муслиманите од Шпанија, поубивале многу муслимани, ги протерале Евреите кои и ден денска ги има во Турција.
Во Арабија има 5.14 милиони Копти христијани. Муслиманите се господари што се вика на Арабија 1400 години и нешто. Неколку години владееле Британците и неколку други години Французите. Ден денеска, има голем број на копти христијани во Арабија, арапи. Што значело ова Копти? Тоа значело дека се христијани со генерации и генерации. Ако муслиманите навистина употребувале меч како што лажат некои за ширење на религијата, сигурно немало да има нити еден арап христијанин или немуслиман! Како што е примерот со Турците кои владееле тука 5века. За тоа време, ако ширеле вера со меч, бидете сигурни дека немало да остане нити 1 единствен христијанин тука. Ако велите дека оваа нее вака, тогаш Лажете драги мои, не лажете нас па се лажете и самите себеси.
Индија, во Индија има 80% немуслимани. Муслиманите владееле со Иднија илјадници години. Ако муслиманите сакале, ако ја ширеле верата со меч и присилно, денес сигурно немаше да има 80% немуслимани во Индија. Сите тие се Сведоци дека исламот не се ширел со меч, сите Копти Христијани во арабија се сведоци дека исламот не се ширел со меч.
Еве Индонезија и Малезија, Миралем кажа и јас отворено прашувам, Која Муслиманска војска некогаш некогаш била во Индонезија или Малезија? И пак прашувам Која Муслиманска војска некогаш некогаш била во Индонезија или Малезија?
Источниот брег на Африка. Исламот рапидно се проширил и се шири тамо, пак прашувам Која Муслиманска војска некогаш некогаш била тамо?

Ортодокс, да те посоветувам да прочиташ во к*ранот [Al-Qur’an 2:256] на ова место и ТИ да ми дадеш цитат на форумов, не јас, ТИ сакам да ми го дадеш цитатот, ајетот, кој ти го потенцирам. Ќе ти бидам многу благодарен ако го направиш тоа. Ах ќе заборавев, кога веќе ќе го постираш на форум тој цитат, те молам направиго тоа и со овој цитат [Al-Qur’an 16:125]

И , како за крај на коментаров, за Компарација 1, денес во Европа, во Америка, Исламот е религија која Најбрзо се шири.
Прашувам, со каков меч, со каква присила конвертираат луѓето тамо во ислам?

Прашувам ПАК, со каков меч, со каква присила конвертираат луѓето тамо во ислам? Која исламска војска е тамо? Зошто тие прифаќаат ислам рапидно? Присилени ли  се?

Ортодокс, колку што знам јас, може и кхалифах да ме поткрепи со к*рански цитат, нее дозволено да се разрушуваат места во кои се споменува името на Господ, во кои се слави името на Господ. Од ова извади заклучок во врска со џамиите и црквите.

Браќа Миралем и Кхалифах, да одговараме професионално. Ортодокс, за тебе, многу употребуваш големи букви, извичници, те молам да не ги земаш работите толку при срце, голема возбуда е штетна за срцето. Друго, ова беше само за првата Компарација, за другите, ќе продолжам иншАлах наредните денови, откако ќе го расчистиме ова. Мислам дека треба да ја смениме рутината, да не скокаме од компарација 1 на компарација 1000000000. Се надевам ќе наидам на разбирање од твоја страна, благодарам за досегашното делумно разбирање.

Обемен пост, се надевам ортодокс нема да ми замери, иако јасум тој кој е за кратки постови, НО мислам дека е доследно на досегашните постови на ортодокс.            

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 17:53

Одговорија за рајот тоа е точно само што цел форум ве исмеја ЈАВНО за глупостите во кои верувате ,тоа го прескокаш

No sepak,dadovme odgovor.Kade e odgovorot na moite prasanja,barem potrudi se.
Ke ti bidam blagodaren.

Eve gi prasanjata:
Цитирај

Nema za nisto da komentiram... malku za Biblijata.

Sega vo 12 e raspnat... spored koja Biblija,da ne imate vie Ortodoksi druga ?

Spored Marko: A bijaše treća ura kad ga razapeše
(Po Marku 15,25)

Spored: Ivan:
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!"
(Po Ivanu 19,14-15)

Vo 12 neznam koj rekol.

Ponataka. Ke mi kazes li kolku dena Isus bil vo srceto na zemjata ??? Se veli kako jonah vo Kitovata utroba,3 dena i 3 noki.
"Doista, kao što Jona bijaše u utrobi kitovoj tri dana i tri noći, tako će i Sin Čovječji biti u srcu zemlje tri dana i tri noći.

No,Isus e raspnat vo petok navecer a vo nedela go nemalo. Kolku dena i noki se toa,prasanje za prv razred ???

Namesto da se zakacuva i da bara dlaka vo jajceto nasiot prijatel,ke go zamolam da si gi razgleda ovie Krupni i ogromni greski.
Da ne odam vo stariot zavet... sekoj zbor e greska.

Kako na primer:
Ahazji bijahu dvadeset i dvije godine kad se zakraljio, a kraljevao je godinu dana u Jeruzalemu.
II Kraljevi 8,26
(Ahazji ) Bile su mu četrdeset i dvije godine kad se zakraljio.
II Ljetopisi 22,2

SIN POSTAR OD SVOJOT TATKO ! Toa samo vo Biblijata go ima.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2006 во 18:23
Originally posted by mist mist напиша:

Ако муслиманите навистина употребувале меч како што лажат некои за ширење на религијата, сигурно немало да има нити еден арап христијанин или немуслиман! Како што е примерот со Турците кои владееле тука 5века. За тоа време, ако ширеле вера со меч, бидете сигурни дека немало да остане нити 1 единствен христијанин тука. Ако велите дека оваа нее вака, тогаш Лажете драги мои, не лажете нас па се лажете и самите себеси.         

Христијаните не се плашат од исламски меч. Затоа нашата вера ќе опстои и покрај сите ваши бруталности. Затоа опстојала во 500 години брутална тиранија во Македонија, и 1400 години во Арабија. Не можете со ништо да ја поразите.

Ако кажете нешто друго, се лажете самите себе...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.