|
Георгија Кастриот - Искендер |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | ||
test_glusec
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како прво христијаните се многу поразлични од муслиманите. Ако знаеш ти како муслиман сигурно знаеш што значи Светиот ЏИХАД. Ама не се секирај кога-тогаш и христијанството ќе се промени и ќе свати какви ѓубриња сте вие. Како второ ако бе нека го променат името на аеродромот. А дали ја слушна недоамнешната вест дека македонското малцинство во Егејска Македонија ќе биде признаено од ГПЦ (ГРЧКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА) и за тоа што го правеле во минатото ќе плаќаат пенали. На Грција и се гледа крајот |
||
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
скендербег бил славјански крстоносец, кој бил заколнат противник на исламскиот милитаризам. не бил албанец, не бил муслиман, и не бил никаков државотворец.
може некој овде ќе се сети дека ИВЗ не се појави на неговиот споменик во Скопје. зошто? |
||
test_glusec
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти исто така не можеш да разбереш дека вие сте Турци.Има една теорија која се испитува мислам веќе дека на таа територија каде што живеете вие живееле Македонци.Само што турците за што побрзо да ја асимилираат Македонија тој дел почнале да го колонизираат со турци, да асимилираат население таму а тие што живееле порано на тие територии се депортирале главно на територии каде што живеело муслиманско население со цел да не се дига бунт против Османлиите.Тоа била тактика докажана на турците зошто ако се обединеле нашите во голем број можела лесно да падне империјата.Се смета дека денешните ерменци се МАКЕДОНЦИ. И самите ерменци викаат дека со македонците имаат многу слични обичаи,традиции, и.т.н.
Како и вие така и Грците. Јас имам еден предлог за македонците од форумов. Грците да ги викаме FORMER OTOMAN PROVINCE FORMER OTOMAN BASTARDS |
||
|
||
test_glusec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мошне поучно кажано |
||
|
||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 299 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=WgPO3jRbaeo Uzivajte...
|
||
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На ова само да додадам дека по бекството на Ѓорѓија од османлиската служба се враќа дома во неговиот град кој и денес постои у Албанија.Во Албанија начекал 30 000 муслиманизирани христијани од страна на османлиите,се тоа ставил на меч,секој христијанин што ја сменил верата бил убиен од самиот Ѓорѓија,за памет на муслиманите. А да додадам еве негови Мијачки предци,можеби си слушнал за мијаците,галичани,тресончани и др. Константин (1176), Бране (1233), Јоан (1261), Константин (1279), Бранислав (Бранила 1307), Павле (1332), Никола (1354), Иван (1383) и Георгија (1405). |
||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што е двоглавиот орел,поголем православен симбол од орелот нема
|
||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како останал муслиман молим те,кога се покрстил кум му бил неговата десна рака витезот Милан кој воедно е и маж на неговата сестра,го земал симболот на Византиската црква за негово знаме и искољал над 30 000 муслиманизирани христијани.
А мерак ме е алах да го награди,така ке биде поблиску до него за да ја заврши задачата дадена на колена колнејки се во Христос дека секој муслиман ке ја јаде неговата сабја |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој те лаже дека без крст користел Орел Ѓорѓија,па во двете канџи на орелот има симболи во едната куглата патријартска со крст а во другата жезолот императорски И Србите и Црногорците се декларирале за витези на Цариград затоа и го земале симболот Византиски |
||
AK-47
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako prvin daj mi sliki deka koristel krst
kako vtoro , ama bas mi e milo , onaka lepo, ljepo, lijepo, mir, shkelqyshem , me behet qejfi, koga ke citam na sekoja web stranica, GJERGJ KASTRIOTI SKENDERBEU IS ALBANIAN HEROE , i koga znam deka za nego se uci vo cel svet, i koga znam deka decata na svetot ucat deka on bil albanec, e toa e ubavinata , hauahuahauhauha, a onaka bas me zabole k**ot sto ti ke kazes deka bil makedonec. |
||
AK-47
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=OR8EWHPgiag&feature=related
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |