IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - DEJA VU
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

DEJA VU

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
Автор
Порака
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2008 во 23:49

Може ли да ми кажете дали сте 100% сигурни за тие ваши "предвидувања" и ако сте, колку време однапред "сте знаеле" што ќе се случи следно - 5 сек., помалку или повеќе?

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 13:36
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:06
Ne znam dali se toa predviduvanja ne bi gi narekla taka no znam deka bese kratko vremeto pred '' nastanot'' no podocna mnogu porano znaev sto ke se sluci, toa i me isplasi u stvari.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:12

Добро, прашувам пошто секоја информација е добредојдена за да ја разрешиме мистеријата. Јас лично сметам дека иднината е невозможно да се предвиди!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 13:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:20
Nikogas ne pobarav objasnuvanje za toa ,samo mi olesni koga slusnav deka i na drugi im se slucilo istoto .
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:25

Па не верувам дека има некој на кој не му се случило тоа. Тоа е универзален феномен, само не кажуваат сите или си мислат дека е нешто друго.

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 13:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:28
Za zal za mnogu nesta se plasat lugeto da progovorat.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:34

Па и не само што се плашат. Има некои што воопшто не ги интересираат такви работи и поминуваат преку нив многу површно - "Ај бе не е ништо, ми се причинило нешто" - тие живеат у некој друг свет , или едноставно не веруваат во ништо.

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 13:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 00:43
Da, toa e povrsno gledanje na rabotite, treba malku da nurneme vo sebe, vo nas kako del od univerzumot, kako del od celoto.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Astra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2008
Поени: 297
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Astra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 09:22
Ај да пробаме вака. Поврзано со дежа ву можеби.Има едно мислење дека времето не е линеарно.да с еобидме ова да гопродискутираме как оидеја. Од историја и астрономија досега сме учеле дека времето тече линеарно. Имаме минато сегашност и иднина. Но, има група на луѓе кои сметаат дека времето не е линеарна категорија.Според овие ние постоиме во минатото, сегашноста и иднината. Демек во исто време постоиме и ваму и таму и онаму.И заради тоа ни се случува ова дежа ву.Димензиите или времињата меѓу себе с еподелени, но се случува пробив, па заради тоа као наводно ни се случува дежа ву-то.
Јамес дали ти досега си налетал на вакво едно размислување. да напомена дека ова е поразлично од патувањето низ времето.
What you see,hear and feel is not always true.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2008 во 10:59

Па да, јас и на некоја друга тема веќе еднаш напишав што рекол Алберт - "... правењето разлика помеѓу минатото, сегашноста и иднината не е ништо друго освен тврдокорно врежана илузија", како и: "На крајот, сите моменти се всушност еден. Затоа СЕГА е вечноста." - David Bohm, што значи дека апсолутно се сложувам со тоа! Имам еден многу интересен текст (на англиски), мислам дека насловот му беше "More atoms communicate faster than light", во кој се објаснети некои чудни карактеристики за "шетањето" на атомите низ времето напред-назад. Само тоа се работи кои повеќе важат за микро светот отколку за макро светот. Не знам, можеби и дежа ву-то може да се објасни на тој начин.

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 14:47
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 00:03
Bozeee.. nisto ne znaeme....a aj pa dokazi ili objasni so sigurnost.No veruvam deka eden den ke osoznae covekot mnogu nesta.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 00:20

Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

Bozeee.. nisto ne znaeme....a aj pa dokazi ili objasni so sigurnost.No veruvam deka eden den ke osoznae covekot mnogu nesta.

Па се работи интензивно на тоа. Во светот, покрај другите има и многу паметни луѓе. Само прашање е колку некои знаења се откриваат, пошто знаењето е моќ (како што викаат и овие нашиве властодршци )

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 14:56
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 10:07
Déjà-vu od francuskiot i znaci "veke videno"...
DA, mi se ima sluceno. I ne e samo stotinka taa "pomisla" deka sum videla/dozivela toa! Na prviot Déjà-vu se sekavam kako da bese vcera! Inav okolu 12 ili 13 godini, bevme so drugarka na bazen! Pesacevme za doma, i "nesvesno" veke znam sto ke se desi, vo prv moment se uplasiv, zastanav... no prodolziv i samo cekav dali toa ke se desi sto go imam veke "videno/doziveno"... i stvarno, toa se desi! toa bea mozebi 2-3 minuti.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 00:00

Едно прашање до сите оние кои имаат доживеано Déjà-vu! Дали би можеле да се сетите - кога ви се случило некое Déjà-vu, во моментот кога сте сватиле дека тоа веќе еднаш сте го доживеале, можете ли да процените кога се случило истото првиот пат? Отприлика?! Дали многу, многу одамна или неодамна?

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 15:00
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.