![]() |
|
Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 69> |
Автор | ||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ништо се потроши оваа тема,за мој вкус де...
Си ја вртите водата сите на своја воденица.Впрочем цела јавност тоа го прави и небитно е кој што направил,и да одговара за тоа. Најбитно е кој кого ќе надмудри во името на партијата. |
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Секако, можеби нема да бидам во право...
но... после 1-2 месеци, сето ова има да се... разводни, воопшти, расплини... ко ништо да не било... зошто...? затоа што... чудесна е оваа наша Македонија... и башка чичко Сем ја чува од... недоразбирања... и слично... ![]() ако грешам, на есен со нови избори... ако не грешам, на крај на есен со нови избори... ако е нешто трето, кај и да е ќе има нови избори... у ствари како и да е... и кога и да е ќе има нови избори... до тогаш, се' ќе се заборави... а да прашам, онака само... како сето ова... она... или и ова и она на обичниот народ... ќе му го подобри секојдневниот живот... ![]() П.С. а не, баталете тоа... нови турски серии не се земаат во предвид како одговор... не, не.. не важи тоа... јок бе... ![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ако бидне така, тогаш тоа ќе докажи дека не не бива ниту за демократија, ниту за имање сопствена држава. Нештата треба под итно да се осветлат во јавноста и најтранспарентно да се изнесе с'е од документиацијата на Заевите прислушкувања и истовремено да се пресуди дали се огрешил на законот или не. Од таму државата треба да продолжи со доследно практицирање на Законот.
Во тоа потполно си во право. Изборите беа најавени од порано како една разрешница на клинчот со отсуствување на пратениците во Собранието. Веројатно првин ќе се оди со судскиот процес "Пуч", а потоа ќе има избори. Закако и да биде, Заев е веќе минато свршено време, а доколку СДСМ сака да се спаси од потполно анихилирање од македонската политичка сцена, ќе треба да реши дали да го пуши Заев низ вода или да оди до крај со планот кој и онака личи на камиказа потфат. Оти доколку се одлучи на второво, шансите се дека разгневениот народ буквално ќе ги згази на изборите и со тоа ќе ги постави ВМРО ДПМНЕ на позиција дооооолго време. А за доброто на државата не е полезно ниту едното, нити другото. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
|
Ај да ве поздравам сите после подолга пауза...
Што се однесува на случајов одамна во политичкиот живот во светот немало таква будалетинка како Заев. Можеби по токмак од него е само она несреќно човече Јанукович кој дозволи од една голема и стабилна држава да направи парампарче како што е сега состојбата во Украина. Заев уште по изборите се виде дека не е кадарен за ништо повеќе освен да им доделува тендери на неговите блиски и тоа на локално ниво. Но тоа ме радува... Што повеќе тој некадарник и злобник се заплеткува во сопствените јажиња кои се повеќе го дават а со тоа ја дават и комуњарската партија се повеќе се и надвор од шансите да повторно дојдат на власт... А тоа само по себе е доволно за државата... Очекувам судските органи брзо да си ја завршат работата и тој хоштаплер да го стават у ќорка...
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
![]() |
||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
|
Еве директно обраќање и зачуденост,директно и од оние кои наводно ги поддржуваат политиките на оваа влада.
„Ние сметаме дека само ако институциите работат, само ако се почитуваат правата на поединците и само ако постои сериозен процес со интегритет, кој ќе ги истражи потенцијалните проблеми, може да продолжи зајакнувањето на државата и таа да стане подобар безбедносен, економски и политички партнер“, вели Мелија. „Се надеваме дека македонските власти ќе донесат добри одлуки за тоа како да се зајакнат институциите на младата демократија што владее во Македонија и ќе се спроведе сериозна истрага за наводните или потенцијални кривични дела.“ Ако зборуваме за демократија. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
|
И повторно дилема кој е патриот кој предавник,ако Заев признава дека материјалите му се од Петриоти блиски до власта,
а денес излегоа група Полтрони,блиски до власта и го бранеа криминалот на власта,а меѓу нив и Дојчин Цветаноски-синдикалецот од сонк,колку да знаеме зошто е прекинат штрајкот на наставниците.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
|
чекај малку, Заев призна дека материјалите му се од странски служби!!! па после вика дека му се од домашни патриоти!!! па после оној слепецот на прашање од кај се материјалите вика зини да ти кажам... не ти личи малку ова неговото на мижи асан да ти бајам... плус многу пати е фатен во лажење, така да не е човек од поверење... класична ветрушка... а такви на суд највише го наебуваат... и треба да го пеглаат...
|
||
|
||
![]() |
||
|
За хрватската Нова ТВ, при интервјуто,кога бил прашан истото,им одговорил дека ги штити овдешните луѓе(вработени во МВР и слично од апсења)
Мене воопшто не ми личи на ветрушка,затоа што тоа и не е никаков судски распит,а дотогаш може да кажува,односно се да изнесува во одбрана. Работава е што има индиции да се докажат КРИМИНАЛНИТЕ работи на власта и нејзините ПЛАТЕНИЦИ,а тоа е друго и затоа е паниката. Мора да се признае ,сепак демократијата така функционира, се додека не се докаже ни тој е виновен ,па ни премиерот не знаеме дека зборува вистини,зошто,затоа што при неговата изјава во петокот. премиерот посочи за Заев - видете цели на местото премиерско,а ни премиер не станал,а веќе соработува со странски служби, и опсс, што сака да каже, со тоа дека самиот Груевски како Премиер веќе со работува со Странски служби. Ќе почекаме до Понеделник,тогаш рекоа сдсм,дека ќе објавуваат од документите.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
||
![]() |
||
|
Зајко је своје одмрморио... толку од него...
|
||
|
||
![]() |
||
Radijator ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
|
Odnapred se izvinuvam ako sum nedolicno drzok ama, procitav se sto ste napisale i Dali so vasite komentari navistina se obiduvate da mi kazete deka ste tolku neverojatno arogantni sto ne mozete da priznaete deka navistina postoi edna tolku mnogu mala verojatnost sto mozebi otkako ke se objavat takanarecenite materijali ili BOMBA, ke se dokaze deka vlasta vo Makedonija ima praveno kriminali i ogromna steta na drzavata pa makar materijalite bile dobieni i od nadvor?
Imam pravo i sakam da ja znam vistinata i voopsto ama voopsto ne mi paga na pamet vistinata da ja cekam od ishodot na nekakov sudski proces bidejki ne veruvam vo sudskiot sistem na Makedonija ! |
||
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Можно е , како не е можно. С'е е можно. Како што е уште повеќе од можно (да не кажам сигурно) странска известувачка служба да си го користи Заев за своите потреби и да фабрикува материјали кои се во интерес на нејзината држава, нели ? Да не мислиш дека некој наш душман ќе троши пари, време и луѓе нам да ни помогне ??? ![]() Искрено, верувам дека во тие податоци има дел вистина (за да се придобие убедување дека с'е е вистина), има многу полувистини (за да направат мост меѓу вистините и лагите) и доволно лаги од највисока важност за да може по секоја цена се сруши оваа власт. Затоа многу не ме интересираа таа супа зговена од странската шпијунска кујна. Нека ја срка оној на кој таквите нешта му се вкусни. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Фокус: 5 полициски агенти му откажаа верност на ГруевскиНема никакви странски служби,поготово,кога управува диктатура,во една малецка државичка,каде секоја институција е под нејзина чизма. Работава е останато само ,кој сака да поверува,а за исход од правен аспект,нема да има,како може кога е сеуште народното од турско - кадија те тужи,кадија те суди. но еве за денешната вест, како и кој му откажува на грујо од полицијата и како би требало да се одмотува прикаската. Инаку фамата околу странските служби ја разоткри Заев,но тежината на зборот е во тоа што многу граѓани не ни знаат кои се тие служби,кои можат да оперираат овде. Вистината е една таа служба која беше доминантна во почеток на осамостојувањето,кога беше едно друго ВМРО од луѓе пострадани формирани,тогаш оперираче КОС на ЈНА,чии офицери биле Јордан Мијалков,а сега и Сашо Мијалков,која воедно сеуште оперира. Но активностите се во друга насока,исто како и службите на бившиот СССР(КГБ),кои се трансформираа во сегашното им општество па партал прават,така и на овие простори. Така оснивачот на ВМРО-ДПМНЕ,Драган Богдановски,беше донесен од тие служби и повторно протеран кога се заврши работата. Сега се тие инфилтрирани во општеството и никоја друга служба не фигурира.
Изменето од Gorazd777 - 06.Февруари.2015 во 13:21 |
||
ВОЈНАТА Е МИР
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Можно е КОС и УДБА уште да функционираат и може се е така лесно како што Gorazd777 наведува но што ако не е така - многу беше најавувано за балканот минатата година и оваа година,знаеме дека ЦИА центарот на балканот е косово и амбасадата во Скопје - што ако конечно македонските политичари разбраа како се игра политика во светски рамки,дали сме толку за нигде што не е веројатно такво сценарио.Следејки ја историјата на Македонците низ вековите Македонското име не е толку слабо кога станува збор за шпиунажи и контраразузнавање единствено претходно Македонецот работел за други интереси а не за свои,може ли тоа да е сменето во случајов,може ли Македонецот еднаш да работи за свои државни интереси а не за лични?
|
||
![]() |
||
Radijator ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
|
Da receme, po pretpostavka, se dokazuva oti Zaev sorabotuval so stranski sluzbi na steta na drzavata ama i Gruevski i familijata pravele kriminali i razni drugi aktivnosti na steta na drzavata za koi sto se zboruva otkako se na vlast. Spored tebe Messenger, kako treba da postapi ovoj narod? Kakvo resenie gledas ti od ovaa situacija ako se dokazat rabotite sto gi napisav pogore? Od kogo da ceka spas ovoj narod? Fakt e oti drzavata nemoze da so vodi samata od sebe. Koj, sto, kako? Me interesira tvoeto mislenje ama objektivno. Pozdrav |
||
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |