|
Кој сум јас? |
Внеси реплика | страница <1 34567 22> |
Автор | |||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kade si ako znaes? ili kako izdrzuvas vo tesna koza so seto znaenje...ako ne znaes de? |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас сум интелект
не можев да одолеам... како и да е, назад на темата... зошто би се прашувал кој сум јас? баш напротив, јас сум единствениот човек на светот кој што знае кој сум јас, онака како што не ме знае никој друг... и јас можам да се видам во огледало, ама тоа сум оној јас што го гледаат сите други и она „јас“ според кое сите индивидуално ми судат ама она вистинското „јас“ е само во умот, тоа е она што ме прави човек |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оти не си таму нема да разбереш.
Оти си таму нема потреба да ти објаснувам. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам ни што сум, ни кој сум ни зошто сум, само знам дека претрпувам многу важни промени. На тие промени реагира моето тело, мојот дух, мојот разум. Почнувам да го чувствувам тлото под нозете се тресе, абе црева ми преврте... слушам зуење и гласови. Ми се плаче од огромна тага и ми се вришти од огромна радост. Се враќам во живот. Уште ми е нејасно, сеуште сум изгубена, но знам дека сум на својот пат. Кај ли ќе ме однесе? До себе. Јас сум нешто кое што цел живот ќе се обликува во машинеријата на овој турбулентен живот..
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
alexa_1
Сениор Регистриран: 07.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 1378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жив доказ за невозможното
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ne sum moeto ime.
jas ne sum moite dela. Jas ne sum moeto znaenje. Jas ne sum mojata nacionalnost. Jas ne sum mojata vera. Seto toa samo Mene mi se sluchuva. Jas sum svedokot na seto toa. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...Jas rekov vie ste bogovi...
...сите ние сме синови божји,синови човечки...но синовите човечки неможат да ги испитуваат синовите божји...ние самите неможеме да се испитаме кои сме...зошто кој може да го испита бога. |
|||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму така!
Просто невероватно како "јас" е само сведок на сето тоа, а живее со мисла дека има слободна воља. |
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ne sum ni svedokot.
|
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако си свесен како сведок на сето тоа,не значи и дека знаеш за бога или за непостоење на бога.Ако си свесен на сето тоа,не туку се прави дека и знаеш за бога.А и свесноста е знак прашалник. |
|||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што си? |
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Pa nishto posebno.... a so sijalichkata nema da me vidish....
|
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |