IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Маршот на СДСМ беше 50000 народ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Маршот на СДСМ беше 50000 народ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 13>
Автор
Порака
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:03
"- Ако сакаме да влеземе во Собранието кој ќе не запре? Груевски, Јанкуловска? Или оние полицајци наредени покрај оградата? Па тие се наши деца, повеќето од нив едвај чекаат да тргнеме за да ни се придружат, вели Црвенковски."

Како не влеговте...хи,%20хи...
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:04
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

кингче, не мешај баби и жаби, тоа се стратегии типични за дпмне
и за ниту една друга партија во историјата на македонскиот повеќепартиски систем

Kejt, ne znam cii se tie strategii ama veruvaj deka bukvalno toa mu go kazaa na mojot drugar koj , kako i negoviot direktor e clen na SDSM i MORASE DA ODI ZA SKOPJE !
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:05
добро кингче, еве ти една големо%20гушкање
вечерва ми е убаво на душава, не ми се расправа
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:06
Во ред бројка голема,и на сликите се гледа,но нема што да се радувате на ова ако не сте сдс или да жалите ако не сте вмро.Често си викам нека паднат овие пациенти од власт ја запустија државава,ама после си викам кој ќе ги замени?Не знам веќе зошто се викаат избори,кој е изборот?Најмногу ми смета ,,мултиетничноста,,на протестов,зошто се фаќаат сите наши политичари со шиптари под рака.Куку Македонијо што ампа те вати
Али да не кукумјавчам на темава,успех за сдс -(минус) за вемеро,очигледно има не задоволна раја.Се согласувам и се поклонувам на забеган и неговата констатација-мерење на стадата овци што ги собрале
И дај не си префрлајте работи што се својствени за двете ,,ваши партии,,

Изменето од Zajcef - 06.Декември.2010 во 00:07
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:06

добро кингче, еве ти една големо%20гушкање
вечерва ми е убаво на душава, не ми се расправа

Eve i za tebe edna големо%20гушкање намигнување
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:06
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

кингче, не мешај баби и жаби, тоа се стратегии типични за дпмне
и за ниту една друга партија во историјата на македонскиот повеќепартиски систем

Kejt, ne znam cii se tie strategii ama veruvaj deka bukvalno toa mu go kazaa na mojot drugar koj , kako i negoviot direktor e clen na SDSM i MORASE DA ODI ZA SKOPJE !

so e moralno ne e teshko... si se prosetao do skopje смеење

Изменето од anakin - 06.Декември.2010 во 00:07
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:16
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Али да не кукумјавчам на темава,успех за сдс -(минус) за вемеро,очигледно има не задоволна раја.Се согласувам и се поклонувам на забеган и неговата констатација-мерење на стадата овци што ги собрале
И дај не си префрлајте работи што се својствени за двете ,,ваши партии,,
  zatoa i kazav ,..se dodeka ne padne nekoja glava ,..za da im dojde pamet na narednite,
 isti k*rac ke bide,...za narodot!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:49
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Да бе...плус секој требало да донесе баба, дедо и 8 комшии ....голема%20насмевка

Kolku sto mi e poznato od moi prijateli clenovi na SDSM, prisustvoto bilo zadolzitelno !

P.S. A  na eden moj prijatel ic ne mu se odese , ama mu bese strav za rabotnoto mesto da ne go izgubi.

е стварно бе кралчо...а кога тоа некоја партија не го викала своето членство на митинзи...задолжително или не...
немој да ми кажеш дека на митинзите на вемерото сите одат по сопствена желбасмеење
и не ми си јасен...знаеш ли ти воопшто кој е власт а кој опозиција-како ќе го изгуби работното место????

смешни а воедно и празни муабети ми се овие твоиве...
за поздравување е бројноста...конечно народов решил да дигне глас...само...жално е тоа што нема кој да ја оправи државава...бар засега такви нема

Изменето од Andjelina - 06.Декември.2010 во 00:50
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:56
баш беа смешни, баби дедовци митингов се викаше ЖАЛ ЗА МЛАДОСТА ИЛИ ЖАЛ ЗА ТИТО НА НИВНИОТ РЕЧНИКгазење%20од%20смеење
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:57
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

баш беа смешни, баби дедовци митингов се викаше ЖАЛ ЗА МЛАДОСТА ИЛИ ЖАЛ ЗА ТИТО НА НИВНИОТ РЕЧНИКгазење%20од%20смеење

Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 00:58
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

ДАЛИ И ТИ ГО ДОЖИВЕА ТОА ТАКА?
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 01:00

Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

ДАЛИ И ТИ ГО ДОЖИВЕА ТОА ТАКА?

Isto samo so drugi zborovi...Tito ...Jugoslavija..
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 01:07
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

е стварно бе кралчо...а кога тоа некоја партија не го викала своето членство на митинзи...задолжително или не...
немој да ми кажеш дека на митинзите на вемерото сите одат по сопствена желбасмеење

Edno e partijata da go povikuva svoeto clenstvo a drugo e toa da go pravi pod zakana deka MORA da odi, ako ne...

Za zal, kaj nas e taka,  drugarot bese mnogu voznemiren od ucenata od strana na direktorot,  bidejki MORASE  da odi na miting na SDSM  a imase nekoi privatni obvrski.

и не ми си јасен...знаеш ли ти воопшто кој е власт а кој опозиција-како ќе го изгуби работното место????

Malku i ti ne mi si jasna... zarem site direktori se od VMRO? Nema li privatni firmi cii direktori se od SDSM ???

Inaku, znam koj e na vlast : Koalicijata predvodena od VMRO DPMNE i od DUI.

смешни а воедно и празни муабети ми се овие твоиве...

Milo mi e sto te nasmeav, samo vnimavaj da ne ja premines granicata na dobro odnesuvanje i da ne gi narekuvas moite muabeti prazni, posebno koga kazuvam za vistinska slucka !

за поздравување е бројноста...конечно народов решил да дигне глас.

Narodov ne resi da digne glas, tuku clenstvoto na SDSM. Ako ima predvremeni izbori, kje se vidi narodov za kogo e povekje, dali za SDSM ili za VMRO.

жално е тоа што нема кој да ја оправи државава...бар засега такви нема.

Tokmu toa i jas go velam...bidejki nema podobar od Gruevski, podobro e toj da ostane na vlast otkolku da dojdat lugjeto sto samo znaat da zboruvaat a ne znaat da rabotat ..

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2010 во 01:08
Еден граѓанин незадоволен = 0, сепак денешниов протест веќе покажува една доза на незадоволство не само на една индивидуа/граѓанин туку на илјадници граѓани (+1 сметајки се себеси). Што е важна бројката и зошто се наметнува темата дали биле 50000 или 20000, еве нека бидат 15000 незадоволни луѓе од оваа власт, се прашувам дали ке е задоволна владата со оваа бројка?

Ги подржувам ГРАЃАНИТЕ за протестот сепак нема да го подржам Бранко бидејки и тој беше власт едновремено и истото се случуваше, народот кој беше “лојален“ кон него ги имаа сите бенифиции, се прашувам што со останатите кој НИКОГАШ не дале глас за некоја парија? (јас сум жив пример)

Сите овие турбуленции и случувања се дело на опозицијата т.е. позицијата во зависност од моменталната состојба. Ако рејтингот на позицијата падне, се случуваат тепачки на средношколци, спектакуларни апсења... истото се случуваше и во времето на Бранко!

Едно е јасно, ЈАС ЛИЧНО сум незадоволен од сите досегашни влади а мислам дека и следните влади во период од 30-тина години нема ништо да сменат (дали ке доживеам такво нешто е моето битно прашање) во најбитната и најсветата работа а тоа е исполнување на животните услови НА СИТЕ ГРАЃАНИ.
Што е битно која партија е на власт? тие имаат една единствена задача, да креираат нормални слови за живот на своите граѓани а не наводно да ме бранат низ европа праќајки дечишта кој сеуште незнаат што е надворешна политика и создавање реноме како една сериозна држава со зрела политика.

НЕ БЛАГОДАРАМ, таквите политичари неми се потребни а најмалку ми е потребен лидер кој НЕМА КОМЕНТАР на случувањето во “неговата куќа“ иако очекуваме од “домаќинот“ да ни каже што тоа ни се случува.

Кога еднаш ке разберат (ако разберат) ПОЛИТИЧАРИТЕ дека државата постои за да и служи на народната маса а не обратно. Секако дека и ние самите си имаме обврски кон државата (почитување на законите и плаќањето данок) кој што си ги исполнуваме, САКАМ И ДРЖАВАТА (ВЛАДАТА) ДА ГИ ИСПОЛНИ СВОИТЕ ОБВРСКИ КОН НАС ГРАЃАНИТЕ!!!!!!!

Смачено ми е од целата оваа рашмонијада на меѓусебно напаѓање и етикетирање на партиска, верска, национална, социјална и др. основа. Никој не е крив за ваквата тешка состојба во Македонија, криви сме исто така ние самите што дозволивме да бидеме изманипулирани (повеќето но не сите) од страна на недокваканите политичари, ако можеме така да ги наречеме.

Можебо мојот пишан збор не вреди и изгледа многу наивен но сигурен си=ум дека има ногумина кој мислат како мене и копнеам дека еден ден, греввите направени кон нас ке бидат наплатени!
Homo homini lupus est...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,656 секунди.