|
Општо... правила, прописи, закони... |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Судската пресуда на Васил Тупурковски беше укината од Апелациониот суд и случајот беше вратен пред првостепениот суд за повторно одлучување. Согласно ЗКП истражниот судија може да одреди притвор ако постои основано сомневање дека осомничениот е извршител на кривично дело, а постои можност истиот да избега, да ја попречува истрагата преку сокривање траги или влијание врз сведоци, како и да го доврши обиденото, или изврши ново кривично дело. Притворот до подигнување на обвинение, согласно Уставот на Република Македонија, може да трае најмногу 180 дена. По подигнувањето на обвинението, притворот може да трае најмногу една година доколку за казненото дело за кое лицето е осомничено се изрекува казна затвор до петнаесет години, а најмногу две години, доколку се изрекува казна затвор над петнаесет години. Доколку подоцна лицето биде осудено, деновите додека било во притвор се засметуваат во казната, а доколку биде ослободено, лицето има право на надомест на штета поради тоа што било во притвор, што буџетот на Република Македонија може да го чини доста. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.значи за Циле треба нов процес. ќе има !
и нема притвор за близу ми се чини 200,000 УСД .тоа е ситница. ..за нетужењето на државава(поштедување од штета) и заштита на буџетските средства им честитам на членовите од СДСМ кои беа и излегоа "чисти' од Шутка. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas edvaj chekam da me pritvorat ,..za neshto shto ne sum go napravil.
...pa, da vidi drzavata ...kako izgleda koga te ...derat na zivo ! !.......... Изменето од brza - 25.Октомври.2011 во 00:35 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од кога она за што човек е осомничен е услов за одредување притвор? Условите за одредување мерка притвор во Законот за кривичната постапка се мошне јасно и прецизно дефинирани. Доколку лицето кое е осомничено редовно се јавува на судењата, не ја попречува истрага и не влијае на сведоците, не се заканува да го доврши делото, или да стори ново, ниту пак да го доврши започнатото, а и не покажува намери да избега и да стане недостапен, нема причина на истото да му биде изречена мерка притвор. |
|
roses
Нов член Регистриран: 24.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me interesira kako glasi clen 42 od pravilnikot za koristenje ortopedski pomagala,imeno se raboti za peleni za vozrasni.tatko mi e nepodvize edno 15 god i do sega nemavme potreba od peleni,ama veke mora.podnesovme za da ni dadat od fondot ama odbieni sme od komisijata .po clen 42 ,pa me interesirakoj e toj clen.
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најверојатно станува збор за член 43. На страната на ФЗО ги има правилниците за индикациите за остварување на право на ортопедски и други помагала. Отворете ги правилникoт за индикациите за остварување на право на ортопедски и други помагала (Сл. весник 33 од 2011 година) и правилникот за индикациите за остварување на право на ортопедски и други помагала (Сл. весник 62 од 2011 година). Во членот 43 од првиот правилник е опишана состојбата за која говорите и кои документи се потребни за остварување на правото на Вашиот родител, а во последниот, наведени се измените и видете кои измени се предвидени за член 43, иако танува збор само за додавање нова алинеа 5 на ставот 2 од истиот член. |
|
roses
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала ,ги прегледав правилниците,и според тоа што го процитав таму сите документи се во ред и дијагнозата исто ,а незнам зосто сме одбиени.а за членот ,грешка сум пошто документите не се кај мене ,па се збунив.ке мора да поднесуваме пак .
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повелете и другпат. Пред да поднесете, мој совет е да разговарате со специјалистот кој го лечи Вашиот родител, тој најдобро ќе ве упати. Според тоа јас што го знам, тој треба да ги напише сите дијагнози и да напише дека Вашиот родител има потреба од користење пелени, потоа, истото да го напише и матичниот лекар, врз основа на напишаното од специјалистот, да ги соберете и останатите документи, па да ги поднесете онаму каде што треба. |
|
roses
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ке мора така,од понеделник ке почнам со повторно прибирање на документи.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само "да те питам"...дали документот за државјанство има важност?. Ми се причинува дека имаше некоја одлука со која еднаш изваден документ за државјанство без промена на податоци важи повеќе од 6 месеца.... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |