|
Смешни градежни слики и куpиозитети |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | ||||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Коцкести куќи во Ротердам, Холандија, дизајнирана од архитектот Пјет Блом. Куќата Наутилус, Мексико.
Куќа од геодетска купола во Мериленд, САД. |
||||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
КУЌАТА ЧЕВЕЛ ВО ПЕНСИЛВАНИЈА
Куќата чевел е иградена од Mahlon Haines во 1948-ма година. Куќата е 14 метри долга, 5 метри широка и 7 метри висока. Внатрешноста се состои од 5 различни нивоа и содржи: 3 спални, 2 купатила, кујна и дневна соба. Оваа куќа најмногу се користи за гости, како на пример за викенд на повозрасни особи, но и за меден месец на младите.
|
||||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
некои од овие градби што ги постирате се ценети уметнички дела... проблемот е што човечката популација сеуште тешко ги вари
|
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
........Malaysia's first upside-down house brings a childhood fantasy to life. |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сосема случајно денес повторно наидов на истата слика за која некои од
членовите дадовме свои коментари.
Веднаш се сетив дека нешто „утнав“ со истата и проверив. Прочитав една информација која, поради големиот временски период од 35-6 години, ми избледела од сеќавањето. Поради следливост би ги цитирал овие постови:
Така е Зекси, во право си бил. Реков, за прв пат оваа информација ја прочитав пред многу години и не е чудно да се заборави. Затоа во заграда реков „колку ме држи сеќавањето“. Но, сепак, има нешто поврзано со Израел што ме прелагало. Архитектот на овој објект е Моше Сафди (Moshe Safdie), а тој по потекло е од Израел. А што се однесува до опаската на овој (или според никот - оваа):
... му простувам на неговата гл...ост (гласност) кога тврди дека зградата е во Охајо (и тоа со болдирани букви, демек да видам убаво дее ...!) Само ме чуди зошто не и’ одговорил на колешката:
Зградата е во Montreal - QC - Habitat67, Canada Освен ако во меѓувреме Монтреал не го променил името во Охајо! |
||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
||||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од bijonse1 - 16.Декември.2013 во 22:31 |
||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Вселувањето во нов дом е посебно интересно и возбудливо доколку ја имате среќата да поседувате еден од овие десет. Со текот на времето луѓето граделе камени куќи, замоци, колиби, а денес изгледа сето тоа може да се најде само во малку помодерен стил. Со оригинална идеја и дизајн се постигнува речиси сè - од мала тесна куќа, па се до омилената куќа која сте ја виделе во некој филм. Луѓето често пати се и принудени да бидат креативни, како на пример ако имаат многу мал и необичен простор во кој треба да живеат, како што е во случајот на неколку од следните. Останатите пак се производ од човековата имагинација и вештина. Ова се едни од најоригиналните идеи за уредување на дом до кој дошле луѓето низ светот. 1. Транспарентна куќа, Јапонија |
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
2. Скејтборд куќа, САД |
||||
|
||||
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
3. Најтенката куќа во светот, Полска |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |