|
Научно докажани курански чуда |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
hleb20
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakash da kazish deka ova od videata e normalno da go znae covek(nepismen) koj ziveel pred 14 veka??? Ti izgleda normalno???
Tie shto znale pred 1000 i 2000 god. ne mozat da mu se doblizat na ovaa vo nieden slucaj. Ama ke mi recesh ljugeto togash patuvale. I sega patuvame so brzina recisi na svetlinata(metafora normalno) pa nikoj ama nikoj ne mozel ova da go napise ni priblizno a ne da pogodi. A zamisli nepismen covek "slucajno pogodi". p.s. pishuvas bez da gi pogledash klipcinjata. |
|
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti pishuvash bez osnovni poznavanja od istorija, fizika, hemija i geografija.
Osven k*ranot postojat i drugi knigi. Otvori gi i informiraj se pred da stavash bilo kakvi klipchinja i bez da tvrdish nekakvi neodrzhlivi raboti. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
hleb20
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam so kogo pravam muabet.
Prav filozof si nemat sho. |
|
Vo imeto na Allah Milostiviot,Somilosen.
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hleb odi igraj vo arsenal i kulirkaj:LD
|
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно ми е како пред неколку години некои џинџии убија момче во струшкото село Лабуништа... за тоа никој не презеде одговорност! Според нивните верувања, по некое чудо момчето е спасено... многу интересное тоа што неговото семејство не сакаше да го предаде телото за обдукција...
Жално, жално, жално ...
Не знам од кога методите од типот на “ху баба ху“ со Георгиј Колозов, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски ... и т.н. народот (т.е. муслиманите) ги дефинираат како чуда... Изменето од Tetratka - 28.Октомври.2009 во 15:27 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што на ум, тоа на друм. Тоа ви е правилото. Престани да се маваш од земја, к*ранот не е ни одблиску научна книга. Да беше така, ќе го користеа како обавезна "лектира" на Кембриџ, Харавард, Јеил..., али за волја на вистината тоа не е така. Да беше тазе, не ќе смрдеше на расипано. Во случај да не знаеше, Стариот Завет е дел од Библијата. Се надевам дека научи нешто ново. Тие пророштва се остварени. Можеш и до утре сабалје да го тврдиш спротивното, но ќе си земам за право да не ти поверувам. Новиот Завет има и те каква основа во Стариот. За разлика од Библијата, вашиот к*ран излегува од умот за еден самопрогласен пророк, кој по се изгледа, поима немал од наука. Секој што има завршено четврто одделение, ќе знае дека тие "научни факти" напишани во к*ранот се буквално истресени од ракав, без никаква научна основа. Ги читам суриве и паѓам од смеење-абе една астрофизика, ембриологија, геологија... што да ти кажам. Евангелос ве реши нема што. |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
al_islamia
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
k*ranot nee naucna kniga no dava naucni vistini ke zemam eden citat od k*ran pa samite uvidite za sto stanuva zbor;
GI ODELI DVETE MORINJA KOI SAMO SE DOPIRAAT MEGU NIV IMA PREPREKA I TIE NE SE MESAAT(55,19,20, I TOJ E ONOJ KOJ GI ODVOJI EDNO OD DRUGO DVETE MORINJA; EDNOTO PITKO I STUDENO A DRUGOTO SOLENO I GORCLIVO I MEGU NIV ODREDI MEGUPROSTOR I ISPRECI PREPREKA(25;53) ve molam komentrirajte na ovie citati ; zarem ovi nese naucni vistini zarem moze nekoj da napise pred 14 vekovi vakvi naucni vistini koi den denes se oktkrieni , za ova ke vi napisam nesto popsirno koj toa go okril no na bosanski jazik stanuva zbor za ; Veliki francuski naučnik, okeanograf, Jacques Cousteau je poznat u cijelom svijetu. Međutim, mali broj ljudi zna, da naučna istraživanja koja je on otkrio i činjenica da su se ta naučna otkrića reflektirala u k*r’anu, su ga navela da prihvati islam i umre kao musliman. činjenicu koju nauka nije mogla objasniti. Otkrio je dva vodena sloja, koja se ne miješaju. Podijeljena su kao da imaju između sebe određenu granicu. Oba imaju temperaturu, slanost, životinjski i biljni svijet. Ovo su vode Mediteranskog mora i Atlantskog okeana koje se dodiruju ispred Gibraltara Ove dvije vode se dodiruju ispred Gibraltara već hiljadama godina i bilo bi logično, da su se ove velike količine vode trebale davno izmiješati – njihova slanost i gustoća trebali bi da su identične ili makar slične. Međutim, čak i na mjestima gdje se međusobno dodiruju, svaka od tih voda zadržava svoja svojstva. Drugim riječima, na mjestima gdje se valovi dodiruju, vodena pregrada sprečava miješanje voda” Jacques Cousteau Međutim, naučnik se je još više iznenadio kada je čuo da je o tome zapisano u k*r’anu još prije 1400 godina. To je saznao od francuskog doktora Morisa Bukaya koji je prihvatio islam prije njega Za mene je to bilo kao udar groma iz vedra neba. I zaista, kad sam procitao prevod k*r’ana tako je stajalo. Nakon toga sam uzviknuo:: Kunem se da ovaj Ku’ran, za kojim moderna nauka kasni 1400 godina, ne može biti govor čovjeka. To je zaista govor Svemogućeg svaki dan sam bio zadivljen istinom, pravdom i korisnišću ove vjere. Neizmjerno sam zahvalan Onome Koji je otvorio moje oči da vidim Istinu |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve nekolku "nenormalni" raboti koi mi pagjaat na um ovoj moment... 1200 godini pred Muhamed - Anaksimander veli deka Zemjata ne ramna plocha i ne se potpra na nishto, tuku lebdi vo Vselenata kako Sonceto i site drugi planeti. 1100 godini pred Muhamed - Pitagora veli deka Vselenata e sfera, kako sto se i site zvezdi i planeti. 1000 godini pred Muhamed - Demokrit veli deka Vselenata e beskonechen vakuum vo koja se sodrzhi materija chij sto najmal element e atomot. So megjuzebnoto kombiniranje atomite ja gradat materijata vo seta nejzina razlichnost. 900 godini pred Muhamed - Aristarh veli deka Zemjata rotira okolu Sonceto. 800 godini pred Muhamed - Hiparh ja presmetal dolzhinata na godinata so greshka od samo 6,5 minuti, ja presmetal oddalechenosta na Mesechinata od Zemjata. I t.n. A ova se samo nekoi informacii od istorijata na "zapadniot svet"... ne spomnuvam sto velele lugjeto od istok (Indija i Kina). Mene ne mi izgleda nenormalno seto onoa sto go znaele lugjeto od damneshni vreminja, tuku mi e nenormalno sto ima verski fundamentalisti koi mislat deka seto znaenje i mudrost na svetov e sobrano tokmu vo nivnata kniga i na nitu edno drugo mesto. Svetov strada tokmu od takvite ubeduvanja. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво ал исламиа! Сигурна сум дека Мухамед е многу горд на тебе.
Една сура испадна точна и врз основа на тоа треба да го прифатиме целиот к*ран? Во право е Меси што вели дека не е тоа воопшто чудно. И тогаш имало паметни и учени луѓе, но претпоставувам дека Мухамед не бил еден од тие. Ако навистина к*ранот е од алах СЕ ќе беше точно, а не една од илјада сури. Јас мислам вака: Мухамед не е алахов пророк. Тој паѓал во трансови и мислел дека тоа се откровенија од алах (или од џибрил сеедно). Сепак, нешто од тоа што го зборувал го наслушнал од други, нешто измислил и така кога сите тие цитирања биле споени испаднал к*ранот. Мене оваа приказна ми е поверојатна. Се надевам дека нема да западнам во проблеми поради ова. |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
al_islamia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto se slucuvA SO FARAONOT . t.e faraonovoto telo ramzes 2 'koe e pronajdeno vo crveno more vo 1898 god kade vo k*ran pisuva pa denes nie ke go spasime samo teloto tvoe za da bides znamenie za za onie po tebe; mnozistvoto megu lugeto, se ramnodusni navistina kon ajetite nasi (10,92,
ova mozes da go vidis na http://www.youtube.com/watch?v=iJtJa11jzy4 ili napis faraonot ramzes 2. poglednigo ne samo da mi reces go poglednav dobro pogledniii moze ke smeiz mislenje , blagodaram pozdrav Изменето од al_islamia - 28.Октомври.2009 во 18:07 |
|
al_islamia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rita naucnicite velat deka deka celiot univerzium bil vo gasovita sostojba so mnogu gusd cad topol i vo gasovita sostojba ova e fakt sto naucnicite go dokazuvaat ; ak*ran samo potvrduva
k*ran 41,11; potoa se upati kon nebesata , a tie bea kako maglina potoa nacunicite dokazuvaat deka zemjata i neboto bile edna celina , imale povrzanost edna od druga otoj gasovit cad se odvoeile edno od drugo ,, ova naucnicite go dokazuvaat ak*ran samo potvrduva k*ran21,30, zarem ne znat nevernicite deka nebesata i zemjata bea edna povrzana celina, pa nie gi radelivme (ili razdvoivme) mnogu naucnici profesori se obiduvale da dokazat te.e kako mozel muhamed da gi znae ove raboti ke dadam primer za d-r alfred kroner koj eeden od svetcite geolozi toj rekol ; mislam deka skoroe nevozmozno muhamed da gi znael ovie raboti kako sto e neobicnoto nastanuvanje na univerzumot , bideiki naucnicite gi otkrile ovie raboti duri vo izminatite godini so mnogu komplicirani i napredni metodi na tehnologijata,, za nekoj od pred 14 veka koj ne znael nisto za nuklearnata fizika , mislam deka ne mozel da bide vo sostojba samo taka od svoj pamet da gi znae tie raboti, deka zemjata i neboto bile povrzani . |
|
al_islamia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rita postavi eden citat od k*ran 21. 33 ke gi citiram na makedonski da ni bidat pojasni
I TOJ GI SOZDADE NOKTA I DENOT SONCETO I MSECINATA I SEKOE OD NIV SE POMESTUVA PO EDNA PATEKA NA SVOETO SPOSTVENO DVIZENJE,, vaka glasi toj citat sto ti go postavi modernata nauka objasnuva deka sonceto se vrti okolu istiot centar po kruzna pateka modernata astronomija go presmetala toa vo 1917 god procenale deka sonceto e odaleceno od centarot na galaksijata 10 kilo parsi sto vo kilometri problizno e dobrosjot 3 so dodatok od 17 nuli za sosema da se svrtat okolu sebe na galaksijata i na sonceto im se potrebni okolu 250 milioni god i vo ova dvizenje sonceto se pomestuva od priblizna brzina od okolu 250 kilometri vo sekunda, poradi ovie naucni dokazi za orbitalnoto dvizenje na sonceto k*ran kerim toa samo go potvrduva ; i sekoe od niv se pomestuva po edna pateka na svoeto sopstveno dvizenje , (k*ran 21,33,) za podetalni informacii procitaj ja knigata na moris bikaj pozdrav Изменето од al_islamia - 28.Октомври.2009 во 18:57 |
|
al_islamia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e kako taa edna sura ispadnala da bide tocna ,a drugite ne od kade muhamed da znae za ovoj fenomen koj duri den denes e oTkrIeeno,, odgovorot e lesen toa sto e pisano vo k*ran e bozji govor bozja kniga dadena na muhamed ,kolku i da go negirate toa koga togas se ke izleze na videlina k*rANOT E NAVISTINA GOVOR STO JA ODDELUVA VISTINATA OD NEVISTINATA Изменето од al_islamia - 28.Октомври.2009 во 21:35 |
|
Dzingis Kan
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veruvam deka temite gi zatvorile, verovatno ti sakas toa da go prikazes deka bilo taka ama ne e. Bas sega citav koga eden clen ti rece, i da bilo taka zarem e mozno togas pred 14 veka koga moznosta za patuvanje i naucno ispituvanje bila mnogu teska, Muhammed a.s. da gi sobral site pozitivni i vo segasen vek prifateni naucni vistini, a drugite da gi otfrli? No, sega ce te zamolam ako si objektiven, da go izgledas ova video do kraj i posle da prokomentiras za nego. Ama vnimavaj, izgledaj go do kraj. k*r'an i Nauka |
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |