IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Дали е подобар бугарски или грчки пасош?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали е подобар бугарски или грчки пасош?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 19>
Автор
Порака
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:15
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

MARKO POLO : Rrekov deka si go sakam Makedonija. Pozzdravi gi schwicarcite od mene...
PACIFIST : veke nekolku meseci sum vo Skopje ... no jas znam nekoi tvoi sonarodnici koi imaat svajcarski pasos koi ja sakaat Makedonija mnogu poveke od tebe  ... toa sto imaat svajcarski pasos ne gi pravi pomalku patrioti od tebe ...

Ne ic... I jas socuvstvuvam so gladnite od Afrika... Ama za vreme na rucek si se pribiram doma da ruckam...
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:17
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

MARKO POLO : Rrekov deka si go sakam Makedonija. Pozzdravi gi schwicarcite od mene...
PACIFIST : veke nekolku meseci sum vo Skopje ... no jas znam nekoi tvoi sonarodnici koi imaat svajcarski pasos koi ja sakaat Makedonija mnogu poveke od tebe  ... toa sto imaat svajcarski pasos ne gi pravi pomalku patrioti od tebe ...

Ne ic... I jas socuvstvuvam so gladnite od Afrika... Ama za vreme na rucek si se pribiram doma da ruckam...
aj prevedi go ovaa ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:20
i jas isto se mislev da go prasam....намигнување
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:25
Lesno e da gi poddrzuvas gladnite so poln stomak...

Ubavo se cuvstvuvaat koga se deklariraat kako patrioti, a plakjaat danoci na Schwizzerland... A siguren sum deka se skoluvale so drzavni pari od budzet na Makedonija, za sega da rabotat u stranstvo kako kojekakvi profesionalci i eksperti...

Prestanete da mislite sto moze Makedonija da napravi za vas, egoisti niedni. Pomislete ednas sto moze vie da napravite za Makedonija.

Изменето од Marko Polo 1 - 04.Мај.2009 во 22:26
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:29
prviot del bese dobar....ama vtoriot ic ne me bendisuva...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2009 во 22:29
Ne mislev na tebe, de...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 00:43
Ne vi trebat pasoshi. Dobro bre lugje shto vi e na vas. Za eden noikakov pasosh ste spremni da si ja ostavite drzjavata i imotot na tuginci. Neli e toa sreamno.
Pa kade ni e gordosta makedonska. Ili kje odzvolume Bugarite da preku pasosh*te stihijno da no ja okupiraat drzjavata. Na site pasoshi kolku mozjev da vodam pisuva:
 Metre Mitrev
roden, vo Bogdanci na en ili nokj...........
zjivee vo Skopje.............
..............a najtragichniot del e shto na pasoshot ne pishuva kade e toa ili jade se tie mesta- vo koja drzjava. Tuku na koricata od nego stoi a isto i vo nego vnatre Republika Blgarija.
Zar ne ste svesni deka ushte sega prekjutno Bogdanci, Skopje i site drugi gradovi kade oma nivni pasoshi se vo Republika Blgarija. Utre na osnova na niv kje bidat legitimni sopstvenici na nashata zemja, nashata tritorija.
Jas tolku imam.
Daj bozje da gresham.лутина

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 02:30
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

Lesno e da gi poddrzuvas gladnite so poln stomak...

Ubavo se cuvstvuvaat koga se deklariraat kako patrioti, a plakjaat danoci na Schwizzerland... A siguren sum deka se skoluvale so drzavni pari od budzet na Makedonija, za sega da rabotat u stranstvo kako kojekakvi profesionalci i eksperti...

Prestanete da mislite sto moze Makedonija da napravi za vas, egoisti niedni. Pomislete ednas sto moze vie da napravite za Makedonija.

БРЕЕЕЕЈЈЈЈЈ!!!!   Одамна не сум видел вака убаво искажано
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 02:37
Ma ajde beeeeee, ke se prajme patrioti i ke gi merime ulivite, ili ke pojme mozi ke 'rmbame ama so poln dzep ke setame....
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 21:10
Originally posted by Omar Omar напиша:

Ma ajde beeeeee, ke se prajme patrioti i ke gi merime ulivite, ili ke pojme mozi ke 'rmbame ama so poln dzep ke setame....

Грешка си пријателе.
Мерењето на улиците не е случајно. Се си има свое, па оние кои велиш ги мерат улиците. Точно е дека мерат ама не улиците, него имаат своја цел и задача. А, за урбаното мерење поетојат и снимки така д нема потреба од мерење.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 22:16
голема%20насмевкаjas imam...imam...ama ne vi kazuvam koj?свиркање
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 23:38
А зошто не пасош од Албанија или Србија ????
и така ќе влезат во ЕУ пред нас
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
zambija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zambija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2009 во 23:50
Site golemi makedonci na forumot gi povikuvam da stanat i dadat glas za pravata na Makedoncite,za pravata na sloboden izbor i pravata za zivot i solidna plata.
Da zastanat na stranata na narodot i kazat pred site deka nie nemame nisto nase i sveto poveke od Makedonija.
Svatete deka nema izlez od ovoj tunel. Gordo braka makedonci,izboretese za vasite prava

Изменето од anastea - 06.Мај.2009 во 00:34
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 02:53
Originally posted by zambija zambija напиша:

Treba da gledate na temata od evropski aspekt,vo balkanska drzava.)) Pa zamislete kakvi mangupi ke bidete pred drugite ako vie setate niz evropa,a komsijata do dojran samo mozi da odi.

Мангуп може ќе си за комшијата, меѓутоа кога ќе отидеш во Европа ќе бидеш последна дупка на кавалот,, кога ќе работиш 10 часа за таа плата ( ќе бидеш ефтина работна рака ), за повторно да не бидеш еднаков со тие таму, кога секогаш ќе покажуваат со прст на тебе и ќе викаат емигрант. Кога ќе го покажеш бугарскиот пасош прво со што ќе се соочиш е потсмев, бидејќи рејтингот на Бугарите во ЕУ е ужасен. Ако пак пред некој Грк го извадиш тој пасош а не знаеш да збориш грчки прво што ќе ти каже е Славофон, Скопјанец, Ендопин,Бугарин, а никогаш нема да те признае за еднаков со него.
А најтрагичното е што ни пред комшијата нема да можеш да бидеш голем фраер, бидејќи ни тој нема да сака да те признае за свој.

Јас за разлика од тебе и некои други, не морам да молам за грчки пасош или пак да треба да чекам како тебе определен период, па и желба да почнат да даваат и потврден одговор,ниту пак да се понижувам пред тие во амбасада, бидејќи доколку сакам, мене уште сега ми следува грчки пасош и државјанство бидејќи имам потекло и од Егејска Македонија, меѓутоа немам намера да го земам и со тоа да плукнам на сето она за што моите гинеа и беа избркани од таму, за еден пасош со кој ти велиш дека ќе се фалиш пред комшијата , а за да го добиеш истиот ќе треба да се понижиш пред друг фраер во амбасадата.

Изменето од macedon_alex - 06.Мај.2009 во 11:18
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.