IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ФРЧКО претседателски кандидат на розите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФРЧКО претседателски кандидат на розите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 10>
Автор
Порака
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 15:58
niz site forumi postoi pravilo za moderatori

tie treba da drzat red i da bidat po neutralni

a ovde hehehhe
ne znam sto da kazam samo napred

gledaj i templed na forumot vi e siva ubavo ke bide do izborite da bide crvena
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 16:12
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

niz site forumi postoi pravilo za moderatori tie treba da drzat red i da bidat po neutralni a ovde hehehhe ne znam sto da kazam samo napred gledaj i templed na forumot vi e siva ubavo ke bide do izborite da bide crvena

ако некој си го каже мислењето,не му прикачувај одма етикети и не го фарбај во две бои
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 16:27
Originally posted by moira moira напиша:

Во Македонија се е можно, така да и оваа вест не ме шокира нешто многу, но сепак мислам дека што е многу, премногу е.

Незаменливиот советник-експерт на сите Претседатели на државава, кој очигледно е опседнат со претседателската фотеља која му е зарасната при срце и толку многу ја милува најверојатно ке биде претседателскиот кандидат на опозицијата.

Во своето интервју кое го даде на А1 толку убаво не искара и ни објасни што треба да поседува како особина и кои квалитети треба да ги има идниот Претседател на Македонија, во кој и во што секако се пронајде себе и реши за доброто на својот народ и држава да ја жртвува својата професорска кариера, да се збогува со колумните и експертските услуги и секако со кариерата на уличен фајтер на понежниот пол исто како што своевремено за доброто на партијата се збогува од бициклото и штипките на панталончињата.

Очигледно розите имаат проблем...и тоа сериозен.

.......проблемот на розите започна уште во 2002г.... останатово е само временска дистанца....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 16:30
Originally posted by Dora Bakojani Dora Bakojani напиша:

ne vi se mesam , ama , ovoj ke im go dotera umot  na makedonkite, ako go izberat!намигнување

...дали искуството на гркинките е толку задоволувачко па го препорачувате човекот.....можеби и „Дора ќе ја смота“.....
Кон врв
Dora Bakojani Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2009
Поени: 130
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dora Bakojani Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 16:42
skustvoto mi vika deka ,sekoj ne sfakja sto e napisano!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 16:46
...можеби и ќе појасните што сте Си мислеле, ...барем македонките да не останат во заблуда.... а за Дора ,....
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2009 во 19:02

Pravilata postojat za site, od administratori, moderatori do clenovi. Site treba da se potrudime forumot da bide mesto kade kje razmenime  mislenja, stavovi so argumenti i bez navredi. Nikoj ne e amnestiran od navredi upateni kon drugi clenovi.

Moderatorite imaat pravo na svoj stav i mislenje kako i site clenovi. Isto taka i  za moderatorite kako i za site clenovi vazat istite pravila, da ne upatuvaat licni navredi, da ne provociraat...da opomenuvaat, da ne zazemaat strana i da bidat neutralni koga se "sudruvaat" clenovi megju sebe, no isto taka moderatorite mora da si kazat svoj stav koga "se napadnati"

a ovde hehehhe

...za red bojaголема%20насмевка nema da ima. Ubava e ovaa.

Kandidatite xza pretsedatel, a megju niv i Frckovski zavisat od glasovite od narodot, ne od nivnata ubavina/neubavina. Penkaloto za zaokruzuvanje kje im kaze kolku se dostojni da ja vodat zemjata ili ne se

Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2009 во 00:39
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Pravilata postojat za site, od administratori, moderatori do clenovi. Site treba da se potrudime forumot da bide mesto kade kje razmenime  mislenja, stavovi so argumenti i bez navredi. Nikoj ne e amnestiran od navredi upateni kon drugi clenovi.

Moderatorite imaat pravo na svoj stav i mislenje kako i site clenovi. Isto taka i  za moderatorite kako i za site clenovi vazat istite pravila, da ne upatuvaat licni navredi, da ne provociraat...da opomenuvaat, da ne zazemaat strana i da bidat neutralni koga se "sudruvaat" clenovi megju sebe, no isto taka moderatorite mora da si kazat svoj stav koga "se napadnati"

a ovde hehehhe

...za red bojaголема%20насмевка nema da ima. Ubava e ovaa.

Kandidatite xza pretsedatel, a megju niv i Frckovski zavisat od glasovite od narodot, ne od nivnata ubavina/neubavina. Penkaloto za zaokruzuvanje kje im kaze kolku se dostojni da ja vodat zemjata ili ne se

jas znam deka za site postojat pravila ne samo za moderatori
no samoto ime moderator asocira kon nesto drugo
taka da ne sakam sega da ja upropastam temava

diskutirajte
frcko pretsedatelski kandidat.......
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2009 во 01:55
Убаво ти кажа Мамамд: кога модератор пишува став на некоја тема, тоа е негов ЛИЧЕН СТАВ, МИСЛЕЊЕ, на кое тој има право како и секој член. Ставот на модераторот не е “официјален став“ на форумот, така да не мешајте баби и жаби.
Правилата кои постојат само за модераторите се однесуваат на нивната моралност, етичност, објективност, непристрасност... Значи, кога модерираме во некој подфорум, ние сме должни да се придржуваме кон овие основни правила, покрај другите. Се друго напишано по темите е на наша лична одговорност и проценка, како ЛИЧНО МИСЛЕЊЕ.

И еден прилог кон темата:намигнување

Фрчковски е познат како човек за кој во времето на неговото министерување во министерството за внатрешни работи, изби аферата "Анафора" , во која Фрчковски примал поткупи и скапи подароци од страна на грчкиот разузнувач Грилакис.

За ова сведочи поранешниот Претседател, Киро Глигоров: “ Еден ден министерот за внатрешни работи Фрчкоски ми предложи да примам некои соработници од Службата, за да ме известат лично за нешто од нивната работа. Ги примив, а тие ми кажаа дека имале некоја средба со нивни колеги од Грција и дека тие официјално им рекле да ми пренесат лично мене дека доколку попуштам околу името, подготвени се да ми префрлат, на која банка сакам во светот, милион долари. ( извадок од книгата “Македонија е се` што имаме“).

Втората работа која го врзува Фрчковски за Грција, се неговите познати ставови за името: тој е отворено за компромис и влез во ЕУ и НАТО по секоја цена.

Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2009 во 09:53

А зошто Ќиро сега кажува за ова? Зошто не се сретна со Бранко да му каже да го смени тој „независен“ експерт?

Фрчковски е лајно од ист калибар како дебелоно гомно Тупурковски.
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2009 во 14:56
Па и не е баш од сега, мемоарите на Глигоров излегоа во 2001 година.
Тоа што таму е напишано за Фрчко е многу тешко и сериозно обвинување: еден поранешен министер,во чие министерување се случија многу афери, обвинет за соработка со разузнавачки служби од странска земја, и тоа баш Грција? Му нудел поткуп на претседателот за промена на името???
И тоа баш сега Бранко реши него да го кандидира за претседател (велам Бранко, оти сигурно тоа не е одлука на партијата). Па дури и за шеф на изборен штаб му го поставил Ѓунер Исмаил, со кој баш не се трпеле, ама морале да соработуваат, оти така рекол Бранко???
Мислам... ова е претерано безобразно за мој вкусглупчо
Кон врв
Мајушка Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Јануари.2009
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Мајушка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2009 во 15:12
Originally posted by anastea anastea напиша:

Па и не е баш од сега, мемоарите на Глигоров излегоа во 2001 година.Тоа што таму е напишано за Фрчко е многу тешко и сериозно обвинување: еден поранешен министер,во чие министерување се случија многу афери, обвинет за соработка со разузнавачки служби од странска земја, и тоа баш Грција? Му нудел поткуп на претседателот за промена на името???И тоа баш сега Бранко реши него да го кандидира за претседател (велам Бранко, оти сигурно тоа не е одлука на партијата). Па дури и за шеф на изборен штаб му го поставил Ѓунер Исмаил, со кој баш не се трпеле, ама морале да соработуваат, оти така рекол Бранко???Мислам... ова е претерано безобразно за мој вкусглупчо

Искрено, и за мој вкус.Уште не можам да ја сфатам поентата и логичноста зошто од 2 милиона луѓе, го одбраа него за кандидат, а има што да се ископа, различни контроверзи. Времето ќе каже која е причината.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2009 во 20:29
Iako mnogumina mi zameruvaat na odredenata slabost kon politikata na premierot Gruevski, jas jasno si kazav deka sum grujovistaголема%20насмевка, ama toa ne me pravi nit gluva nit slepa za nekoi greshki ili nelogicnosti.
frckovski kako politicar beshe katastrofa, ama kako strucno lice od domenot na koj doktoriral si e strucen i tuka ne moze da mu se spori. zaradi negovoto poznavanje na megjunarodnoto pravo beshe sovetnik na pokojniot pretsedatel Trajkovski.
I drug eden moment, nemoze papa Brane da bide kriv za se, pa sega i za predlogot na Frckovski, pa za smiruvanjeto so Gjuner, pa za poroduvanjeto na zenata na Bucko, pa za dozdot.
Kade e kriv e kriv, ama deka za Frcle ne odlucil sam ne odlucil.
Vo kraen slucaj nikoj nema pravo da go potcenuva narodot. narodot kje kaze so svoite glasovi.
Ako uspee da sobere nad 50 000 glasovi, togash ne e za potcenuvanje negovata kandidatura, niti pak krivicata da mu se prefrli na Crvenkovski shto nekoi lugje seushte go sakaat.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2009 во 20:45
Јас не му ја спорам стручноста од областа со која се занимава.
А ако навистина мислиш дека во партијата го избрале за кандидат, на демократски начин, твое право... јас не мислам така.намигнување
Верувам за дождот и за слични глупости никој не го обвинува, но додека е тој во СДСМ, нема шанси партијата да се реформира и освежи со нови и квалитетни луѓе, за жал.

Ова го постирав на друга тема, не знам дали го прочита:

Напис во Нова Македонија:

...Желбата на Фрчкоски била тој да има свој изборен штаб, а неофицијално Ѓунер Исмаил ќе биде шеф.
Ѓунер Исмаил во средината на 1990-тите високо котира во СДСМ, при што станува портпарол на Владата, а потоа и министер за култура. Тој во 1996 година поднесува оставка на функцијата министер-портпарол на Владата, откако претходно тоа го прави и Сашо Ордановски, како генерален директор на МТВ. Оставките се последица на несогласувањата со Црвенковски, по што го напуштаат СДСМ. По подолга пауза, во 2002 година тој како експерт станува член на Советот за безбедност на Црвенковски, претседателот на Македонија. Инаку, Исмаил важи за неформален советник на Бранко Црвенковски и Доста Димовска, кога таа беше министерка за внатрешни работи. Поранешниот министер не е во добри односи со новото раководство на СДСМ и со Фрчкоски не се многу омилени, но мораат службено да комуницираат, бидејќи тоа е желба на Црвенковски.

Во истиот весник, друг напис (зборови на истиот Исмаил):

Премиерот Црвенковски, во чии две влади седев, е еден исклучителен компилатор, во убава смисла на зборот, човек инсуфициентен со други знаења, човек што многу брзо учи, меѓутоа човек што нема никакви морални, политички или идеолошки стандарди на кои може да се потпре, или врз основа на кои може да направи рамка некаква да се движи. Тој успеа во оваа земја да создаде и да ја менаџира, да биде секретар на една трајна коалиција на криминалот, на расипани политичари, на идеолошки превртливци и на новинарски слуги. Тој е автор на таа композиција и ние од таа композиција се уште тешко излегуваме и не сум сигурен дека ќе излеземе.“

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.