![]() |
|
ТЕСТАМЕНТОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 8> |
Автор | |
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ОК Марко
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
BLAGODARAM ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
OVOJ COVEK ... MI OSTAVI GOLEM VPECATOK ... ZIVEE VO BUCHIN I SE VIKA ILIJA ... KOGA SE ZAPOZNAVME ... MU SE PRETSTAVIV KAKO ILIJA ... A TOJ MI VIKA: - NE SI ILIJA ... TI SI PERUN !!! TOA BILO ... VO STARIOT ZAVET ... SV. ILIJA GROMOVNIK ... BIL PERUN !!! EDNA SREDBA KOLKU ZNACHI !!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() KUPOT E OD ALKOMENA - GRADOT NA CAREVITE VO MAKEDONIJA NAOKOLU OKOLU BUCHIN ... KERAMIKA NA SITE STRANI ... ![]() Изменето од marco_antony - 07.Декември.2008 во 23:48 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() PATOT KON ALKOMENA ... CELIOT PAT E SO KERAMIKA ISPOKRSENA ... AMA KAKO STO REKOV ... DEKA PO EDNA TEORIJA ... SE E HOLOGRAMSKA SLIKA ... EDEN DEL DA POSTOI ... ISTO KAKO CELOTO DA GO IMA !!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() EVE KAKO IZGLEDA TOA ... KERAMIKA NA SITE STRANI .... |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
neznam so e negov testament
no znam deka vo ovoj usran svet ostanaa eden milion cuvari na negovoto ime i prezime koga kje ne snema cuvarite , kje snema posledna traga od civilizacijata koja ja stvori EVROPA |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
![]() POGLED KON MAKEDONSKATA TVRDINA .... DENES SE VIKA KALE ... TAMO RASTI EDNO CVEKE NAPROLET ... I SE VIKA ZUR .... CRVENO ZAR !!! MLADITE , BRACNITE PAROVI ... NAPROLET ODAT NA KALETO ... SOBIRAAT OD CVEKETO ... TOA IM OSTANALO OD PAMTIVEK ... |
|
![]() |
|
![]() |
|
POZDRAV PRIJATELE ... TOA NI E BLAGODARAM NA SE STO SME STVORILE ... NEMOZE DA NE SNEMA ... SAMO STO PORTITE DO MAKEDONSKIOT KOLEKTIVEN UM TREBA DA SE OTVORAT ... PRED NEKOJA NEDELA BEV NA PREZENTACIJA NA KNIGATA NA ANGELINA MARKUS ZA FILIP II MAKEDONECOT VO BITOLA KE SE STAVA SPOMENIK NA FILIP II NA ONIE NA KOI NE IM E JASNO ZOSTO BAS VO BITOLA NEKA PROSETAAT DO HERAKLEA TOJ GO OSNOVAL TOJ GRAD NEKA SEDNAT MALKU NA AMFITEATAROT PA DA VIDIME KOJ I KOGA GRADEL AMFITEATRI ... A HERAKLEA E VO SAMATA BITOLA ... NAOKOLU SE NASELBI .... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ISTORIJA
DEjstvata na individuata niz vremeto se vika ISTORIJA i taa demek treba da gi zapamti site slucuvanja koi individuata svsno ili nesvesno gi napravile. Istorijata se prenesuva preku pisani formi ili usmeno usmeno preraskazuvanje se pretvara vo legendi i ponegogas e tocno a ponekogas izvitopereno bi trebalo pisuvanite prenosi na stvarnite nastani da ce tocni, no individuite imat taa mana da gi prasuvat drugite individua , koi se na vlast so da napisat, dali ovoj nasiot pobedil ili izgubil, vo glavnom . odgovorot e ABE PISUJ DEKA POBEDIL BRE , TOA KJE CITAT NASITE VNUCI I NEKA SI SE RADUVAAT i taka pisuvanata forma stanuva ubava bajka so ubav kraj za toj za koj e namenet a neubava bajka za toj za kogo ne e nameneto posle toa takvi pisuvanci im se naturat na celiot svet i najvazno e da se ima marketing a marketingot se sostoi od sila i naturanje i toa se vika ISTORIJATA JA PISUVAT POSILNITE ILI POBEDNICITE taka da denesna istorija e napisana od posilnite i pobednicite i mozeme denes da procitame , uz nasite zivi dedovci, deka BUgarite dojdoa tuka da ne oslobodat od srbite i deka nie im peevme pesni dobro dosli nasi osloboditeli ma ISTORIJA e sarena slikovnica oboena od LUDACI na koi pobitno im e raduvanjeto na decinjata koi kje ja citat posle 100 godini ZALNO E DEKA CIVILIZACIJATA ZA SVOITE 3000 GODINI JA ZAGUBILO SVOJATA ISTORIJA no pozitivno e deka sega imame iljadnici istorii na zdravje |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
ZDRAVO PRIJATELE ... UBAVO KAZANO ZA ISTORIJATA .... EDNO E BINATA ... DRUGO POZADINATA ... ZATOA VIKAM DEKA ISTORIJATA ... NEKA JA RASPRAVAAT ISTORICARI ... OD DENES VEKE NA SITE NASI BRAKA I SESTRI ... BILO KADE I DA SE ... IM GO PRAKAME OVOJ LINK ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zocipro ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 07.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Тестаментот кажува СЕ!!!
|
|
![]() |
|
TAKA E PRIJATELE !!! AMA NASITE PRETCI NE GO POSLUSALE ... DA NAPRAVELE PREMA TESTAMENTOT ... DA NE SE POJAVESE ZLOBATA, ALCHNOSTA, ZAVISTA ... KE BESE CEL SVET POINAKOV ... NEMASE VAKA DA BIDE ISPRETUMBAN ... ZA SITE KE BESE PODOBRO ... NA CEL SVET ... AMA STO E TOA E ... DOBRA NOK MAKEDONCI ... BIDETE PRIEMCIVI ... OTVORENI ... I KE VIDITE ... KOLKU E GOLEMA MAKEDONSKATA KOLEKTIVNA SVEST ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |